به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و همچنین عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بجنورد گفت: هر ملتی در سراسر دنیا در تاریخ خودش همواره جنگها، تهدیدها و تحریمهایی ثبت کرده است. این نیز برمیگردد به خوی انسانها که به دلیل منافع خودشان به خود اجازه میدهند به کشورهای دیگر حمله و یا تهدید و تحریم کنند. کشور ما نیز در تاریخ خود موارد بسیاری تهدید و تحریم و تجاوز را ثبت کرده است و در همین دوره کنونی نیز یک جنگ هشت ساله را پشت سر گذاشتهایم. در زمانی هم که جنگ سخت وجود ندارد جنگهای امنیتی، فرهنگی و اقتصادی در جریان است.
کریمی قدوسی ادامه داد: یک بخش اصلی هر کشوری باید دفاع باشد. دفاع در بخش نظامی، فرهنگی، امنیتی، اقتصادی، مدیریتی که باید انجام شود. دشمن نیز سیستم خود را تغییر میدهد و همواره به دنبال جنگ سخت نیست. در دولت کنونی آمریکا نیز این تغییر سیستم وجود دارد. دولت قبلی آمریکا هدفش براندازی از طریق تغییر رفتار بود، اما دولت کنونی سیستمش صریح است.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی دیگر از روشهایی که دشمن وارد جنگ میشود، راه بهانه گیری و تشویش اذهان عمومی از طریق رسانه هاست. مانند همین ماجراهای برجام. پیاپی بهانه گیری میکنند و اتهام میزنند. همین مسئله را در فضای بین الملل القا کرده است و جالبتر آنکه دم از حقوق بشر نیز میزنند. این اقدام در تاریخ جهان بی سابقه بوده است.
وی تصریح کرد: با این بهانهها علیه کشور ما پروندههای بسیاری را به وجود آوردهاند. به عنوان مثال در یکی از این پروندهها یک موسسه آموزشی در لبنان مدعی شده است به دلیل جنگ ۳۳ روزه اسرائیل و حزب الله، عدهای از دانشجویان از موسسه ما انصراف دادهاند و از آنجا که ایران به حزب الله کمک میکرده است حالا جمهوری اسلامی ایران باید بیش از یک میلیارد دلار خسارت به این مرکز بدهد. به همین دلایل تاکنون بیش از ۴ میلیارد دلار به پولهای ایران دست درازی شده است. یعنی عدهای خودشان جنگ راه میاندازند و سپس شکایت نیز میکنند.
کریمی قدوسی با ورود به حوزه برجام گفت: در داخل وظیفه همگان دفاع از پاپوشهای دشمنان در خصوص برجام به روش سیاسی است. پاسخ تحریم و تهدیدها در برجام جنگ نبوده و نیست. درست است قوه نظامی خود را تقویت میکنیم، اما این به معنی ورود به جنگ نیست. این هم یک روش بازدارنده است. پس کسی نباید ما را به جنگ طلبی متهم کند. در ابتدای مذاکرات ما منتقد شیوه مذاکره بودیم، اما ما را جنگ طلب معرفی کردند. نگاه ما این بود که ما ۴۰ سال مقاومت کردیم و اکنون قویتر از هر زمان شدهایم و حال باید از موضع قدرت رفع دشمنی کنیم، اما عدهای میگفتند خزانه خالی است و بدون تعامل با آنها کشور پیش نمیرود. در مذاکرات جای ضعیف و قوی عوض شد و ما برروی صندلی متهم نشستیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه گفت: ما هیچ گاه با دنیا قطع رابطه نداشتیم جز اسرائیل و آمریکا چون هدف ما رساندن پیام انقلاب به دنیاست و این میطلبد با دنیا تعامل داشته باشیم، اما به ما اتهامات زیادی زدند که اکنون عکس آن اثبات شده است. پس مذاکره مال اعتدال و اصلاح طلب و اصولگرا نیست. مذاکره تفکر دولت اسلام است. اما مذاکره برای کسب موفقیت شروطی نیز دارد که رهبری بیان کردند. اما مذاکره کنندگاه عطش مذاکره و همچنین عجله داشتند. از طرفی اظهار ضعف نیز چاشنی آن بود. خب شرایط سخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: با همه مسائل برجام امضا و ابلاغ شد. اما ما با تمام مخالفت هایمان، امروز موافق اجرای برجام هستیم، چون کشورمان هزینه ها را پرداخت کرده است. طرف مقابل به هر خواستهای که داشته رسیده، اما ما به هیچ کدام نرسیدیم. پس ما امروز مطلقا موافق خروج از برجام نیستیم. چون تا اکنون فقط خسارت و هزینه دادهایم. ما چطور آب سنگین و سیزده هزار سانتریفیوژ و این عقب ماندگی راجبران کنیم؟