هلیا شریفی: کانون بینش از سال ۹۳ فعالیتهای خود را آغاز کرده و اسم کامل آن کانون بررسی مسائل اجتماعی میباشد که هدف آن بررسی مسائل اجتماعی از حوزه میان رشتهای اجتماعی میباشد.
هلیا شریفی، دبیر کانون بینش دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون فعالیتهای این کانون گفت: کانون بینش از سال ۹۳ فعالیتهای خود را آغاز کرده و در واقع اسم کامل آن کانون بررسی مسائل اجتماعی میباشد که ذیل کانونهای فرهنگی در دانشگاه فعالیت میکند و هدف آن بررسی مسائل اجتماعی از حوزه میان رشتهای اجتماعی میباشد بدون تاکید بر گرایش خاصی از رشته علوم اجتماعی.
وی در ادامه گفت: اردیبهشت هر سال انتخابات این کانون در دانشکده صورت میگیرد و هفت نفر اعضای شورای مرکزی انتخاب میشوند که در سه کارگروه زنان، خبر اجتماعی و میکروسلبریتیها به انجام فعالیت میپردازند. شورای عمومی این کانون نیز شامل تمام اعضای دانشکده میتواند باشد.
دبیر کانون بینش افزود: فرم کاری ما در کانون فرم کارگروهی است افراد با مسائل مختلفی به کانون میآیند مسائل خود را مطرح میکنند و آن مسئله تبدیل به موضوع آن کارگروه میشود و طی فرآیندی سه چهار ماهه کانون به بررسی آن میپردازد. برای مثال ما برای کار افغانستانیها در ایران پروژهای داشتیم که طی کارگروهی حدود یک سال این موضوع بررسی شد تا ببینیم که کار افغانستانیها در ایران موجب پایین آمدن فرصتهای شغلی شده است یا نه. بعد از یک سال در نهایت با توجه به بررسیهایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که کار افغانستانیها در ایران موجب کم شدن فرصتهای شغلی برای ایرانیها نمیگردد چرا که آنها شغلهایی را برمی گزینند که ایرانیها به آن رغبتی ندارند. همچنین فعالیتهای دیگری مثل اکران مستند و بررسی میکروسلبریتیها نیز داشتهایم. همچنین در کارگروه زنان نیز به بررسی آسیبهای زنان میپردازیم. حوزه خبر اجتماعی نیز به بررسی و تفکیک اخبار اجتماعی در خبرگزاریهای داخلی میپردازد.
وی با اشاره به فعالیتهای کارگروه زنان گفت: کارگروه زنان در حال حاضر در دو بخش در حال فعالیت است. یکی بحث فعالین ان جی اوهای مربوط به زنان و بخش دیگری بررسی قوانین مصوبی است که در مورد زنان در ایران تصویب شده است. بررسی ان جی اوها تقریبا به پایان رسیده است و تحلیل محتوای قوانین باقی مانده که به سال تحصیلی بعد میرسد.