آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۲۸۹۱
معاون فرهنگی دانشگاه تهران مطرح کرد

مسئله فرهنگ در دانشگاه جدی گرفته شود/ دانشجویان باید مسئولیت پذیری را یاد بگیرند

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: باید مسئله فرهنگ در دانشگاه جدی گرفته شود چرا که دانشگاه جای فرهنگ است و می‌تواند مشکل فرهنگ را حل کند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران در اختتامیه دومین جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان که عصر امروز در دانشگاه تهران برگزار شد گفت: برخی از واژه‌ها آنقدر کم در موردشان صحبت می‌شود از ذهن فراموش می‌شوند، اما کلمه فرهنگ روزانه از رسانه‌ها و فضای مجازی دائما تکرار می‌شود آنقدر این کلمه تکرار شده که ارزش آن را نمی‌دانیم و ارزش آن را فراموش کردیم که چه قدر کاربرد دارد فقط به عنوان زینت سخنرانی‌ها از آن استفاده می‌کنیم در حالی که باید برای ساختن جامعه از آن استفاده کنیم.
وی افزود: مشکل ما مشکل اقتصادی نیست مشکل ما فرهنگی است اگر مشکل فرهنگ حل شود بیش از ۸۰ درصد مشکل اقتصادی کشور حل می‌شود.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران اضافه کرد: مسئله فرهنگ در دانشگاه باید جدی گرفته شود اعتقاد من این است که دانشگاه جای فرهنگ است. متاثر می‌شوم که گاهی گفته می‌شود که دانشگاه فقط جای تولید علم است درست است علم باید تولید شود، اما علم باید در کنار فرهنگ باشد امروز در همه جهان نگاه به دانشگاه نگاه جامع است.
سرسنگی یادآور شد: ما باید در دانشگاه هایمان تجدیدنظر کنیم حتما بایددر کار ویژه دانشگاه‌ها تغییراتی ایجاد کنیم دانشجویان را از مدرک گرایی صرف دور کنیم که به همه ابعاد وجودی شان توجه کنند باید تشویق شوند در دوران تحصیل مسئولیت پذیری اجتماعی را یاد بگیرند.
سرسنگی افزود: دانشجویان باید یاد بگیرند بعد خروج از دانشگاه چگونه در جامعه زندگی کنند و نقش خود را ایفا کنند بخشی از این تاثیرگذاری رشد علمی است، اما این تنها یک بعد است و باید به بعد فرهنگی توجه ویژه‌ای شود.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران یادآور شد: کتاب و کتاب خوانی یکی از کوتاه‌ترین مسیر‌ها برای رسیدن به فرهنگ ناب است یکی از دلیل‌هایی که تصمیم گرفته شد این جشنواره برگزار شود خلایی بود که در تولیدات فرهنگی دانشجویی حس می‌شد.
وی اظهار داشت: جشنواره کتاب سال دانشجویی توسط جهاد دانشگاهی هر ساله برگزار می‌شود، اما این جشنواره یک جشنواره علمی است و جای کتاب‌ها و تولیدات فرهنگی خالی بود سعی شده در این جشنواره به ابعاد فرهنگی دانشجویان توجه کنیم دانشجویانی که به ابعاد فرهنگی توجه می‌کنند در واقع نقش اجتماعی خودشان را از دانشگاه آغاز می‌کنند و تشویق می‌شوند این راه را ادامه دهند.
سرسنگی ادامه داد: امیدواریم این جشنواره خدمت خوبی برای دانشجویان باشد که توانایی فرهنگی اجتماعی شان را بروز دهند و حرکت جدی در حوزه فرهنگ داشته باشند و معرف دانشجویانی باشد که بتواند نقش فرهنگ خود را ایفا کنند.
وی در ادامه در خصوص آثار رسیده به این جشنواره گفت: امسال ۸۴ اثر از ۲۲۷ دانشجو که از ۴۲ دانشگاه هستند به دبیرخانه ارسال شد آثار در سه بخش هنری و ادبی، اجتماعی و سیاسی، دینی اخلاقی و تربیتی بود که در بخش ادبی ۸۷ اثر اجتماعی ۶۲ اثر و دینی ۳۳ اثر ارسال شده است.
سرسنگی یادآور شد: ۱۴۴ اثر ارسال شده تالیفی و ۴۰ اثر ترجمه است.
وی در مورد مشارکت دانشجویان گفت: ۹۹ نفر دانشجوی دکترا ۶۹ نفر دانشجویان ارشد و ۱۶ نفر دانشجویان دوره کارشناسی هستند.
وی در پایان اضافه کرد: در سال ۹۶ اولین دوره جشنواره برگزار شد که امسال نسبت به سال گذشته رشدی بالای ۳۸۰ درصدی داشتیم و دانشگاه تهران نیز بیشترین مشارکت را داشت.
در ادامه حجت الاسلام رسول جعفریان رئیس کتابخانه ملی دانشگاه تهران گفت: این جشنواره یک نوع حمایت از کتاب و اندیشه و علم است که می‌تواند تاثیر زیادی برای ورود پژوهشگران به صحنه علم داشته باشد.
وی افزود: باید در این جشنواره نیرو‌های جوان را تشویق کنیم و این سنت توسعه پیدا کند.
جعفریان یادآور شد: توجه بیشتر به مسئله اجتماعی و تربیتی در این جشنواره‌ها باعث می‌شود که از هویت فکری و اجتماعی مان دفاع کنیم و نشان دهیم راهی که می‌رویم در خدمت مردم است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار