کد خبر:۶۸۴۴۲۵
اکبری:

۲۵ اردیبهشت ماه، همایش توسعه پایدار سلامت برگزار می‌شود/ تقدیر از مصداقی نیا استاد برجسته حوزه بهداشت

رئیس دانشکده بهداشت با اشاره به کنفرانس توسعه پایدار سلامت گفت: این کنفرانس در روز ۲۵ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود که در بخش اصلی دومین همایش توسعه پایدار سلامت را به صورت ملی برگزار می‌کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی اکبری ساری، رئیس دانشکده بهداشت و رئیس دومین کنفرانس توسعه پایدار سلامت در نشست خبری که ظهر امروز در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد با اشاره به کنفرانس توسعه پایدار سلامت گفت: این کنفرانس در روز ۲۵ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود که در بخش اصلی دومین همایش توسعه پایدار سلامت را به صورت ملی برگزار می‌کنیم. همچنین در این همایش از چند دهه تلاش استاد علیرضا مصداقی نیا تقدیر می‌شود.

وی افزود: بر همین اساس بنا شده تا جایزه‌ای تحت عنوان جایزه مصداقی نیا به افراد تاثیرگذار در ارتقای بهداشت عمومی و سلامت کشور اعطا شود که سه نفر در قالب جایزه استاد مصداقی نیا در روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه تقدیر می‌شوند.

رئیس دانشکده بهداشت افزود: در این همایش از ۱۰ نفر از اساتید پیشکسوت دانشکده بهداشت تقدیر می‌شود چرا که این دانشکده به عنوان قدیمی‌ترین دانشکده بهداشت کشور است که تاسیس آن به ۱۳۱۹ بازمی گردد و با ایجاد کرسی انگل شناسی پزشکی این دانشکده شکل گرفت و حالا که ۵۲ سال از تاسیس این دانشکده می‌گذرد ۸۰۰۰ دانش آموخته و ۱۲ گروه آموزشی داریم که ۱۲۰ عضو هیئت علمی به طور تمام وقت در این دانشکده فعال هستند و ۱۴۰۰ دانشجو نیز در مقطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران را می‌توان به عنوان مادر تمام دانشکده‌های بهداشت کشور قلمداد کرد، گفت: بیش از ۴۰ دانشکده بهداشت در کشور وجود دارد که بسیاری از اساتید این دانشکده‌ها در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ التحصیل شدند همچنین طراحی شبکه بهداشت کشور یکی از افتخاراتی است که دانشکده بهداشت نقش موثری در آن داشته است.

اکبری ادامه داد: تعدادی آزمایشگاه ملی در این دانشکده داریم و ایستگاه‌های تحقیقاتی ما در بندرعباس، مشکین شهر و کازرون فعال است و ۸۰۰ مقاله علوم پزشکی با کمک اساتید در مجلات معتبر منتشر می‌شود.

وی با اشاره به جوایز دکتر مصداقی نیا توضیح داد: استاد علیرضا مصداقی نیا استاد تمام دانشکده بهداشت هستند که در گروه بهداشت محیط فعالند و پس از اخذ دکتری از کشور آمریکا از اوایل انقلاب به ایران بازگشته و مسئولیت ریاست دانشکده بهداشت به عهده ایشان بود. این شخصیت برجسته دو سال قبل توانست برنده جایزه معتبر بین المللی (دکتر لی) شود که این مسئله در مدیترانه شرقی تا به حال برای هیچ دانشمندی اتفاق نیفتاده است.

رئیس دانشکده بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: دکتر مصداقی نیا بخشی از عواید این جایزه را برای برگزیدگان سالیانه کشوری کنار گذاشته اند که برای آن در دانشکده بهداشت اساسنامه‌ای تنظیم شد و با درخواست دانشکده این جایزه به نام ایشان مزین شد.

در ادامه تکیان، معاون امور بین الملل دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از شهریور ماه ۹۴ سازمان ملل متحد اهداف توسعه پایدار را تصویب کرد و از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ اهداف بر پنج ستون مشارکت کشور‌ها با هم، مشارکت مردم، حفظ کره زمین، صلح و رفاه اجتماعی بنا شد. توسعه پایدار توسعه‌ای است که برای آن، پیشرفت‌های کشور‌ها نباید منافع و جیب آیندگان را مورد استفاده قرار دهد.

وی افزود: بر همین اساس ۱۹۴ کشور عضو سازمان ملل متحد این سند را به امضا رساندند و ما نیز متعهد شدیم که به اهداف این مهم دست یابیم. ۱۷ هدف و ۱۶۹ هدف کوچک برای آن تعیین شد که هدف شماره سه در ارتباط با سلامت است. دانشکده بهداشت به عنوان قطب بهداشت کشور در دو سال گذشته کنفرانس بین المللی توسعه پایدار را برگزار کرد که ۷۰۰ شرکت کننده و ۲۰ مهمان خارجی داشت و به پوشش همگانی سلامت و نقش بیماری‌های غیرواگیر در توسعه پایدار می‌پرداخت.

تکیان ادامه داد: امسال این همایش به صورت ملی و یک روزه برگزار می‌شود که سه محور و پنل در این همایش دیده شده روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه از ساعت ۸:۳۰ مراسم افتتاحیه با حضور افراد عالی رتبه نظام سلامت و معاون بهداشتی وزیر بهداشت برگزار می‌شود و جایزه دکتر مصداقی نیا در مراسم افتتاحیه اهدا می‌شود.

وی با اشاره به پنل‌های این همایش توضیح داد: سه پنل پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر، بیماری‌های عفونی بازپدید و نوپدید و تغییر اقلیم و سلامت پنل‌های اصلی این همایش هستند که البته در زمینه محیط زیست اکثر کشور‌ها توسعه پایدار را انجام ندادند و کشوری مانند آمریکا که گاز‌های گلخانه‌ای زیادی را تولید کرده حق خود را برای از بین بردن مشکلات و عوارض تولید این گاز‌ها ادا نکرده است و ما نیز همچنان باید در زمینه محیط زیست توسعه پایدار فعالیت کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار