آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۴۶۱۲
آمارهایی از خوابگاه‌های دانشجویی؛

مستاجرانی که به اندازه هزینه پرداختی فضا در اختیار ندارند/ خوابگاه‌های فاقد استاندارد؛ اما سرپناهی مطمئن برای دانشجو!

یک نگاه آماری به خوابگاههای دانشجویی نشان می‌دهد که فضای در نظر گرفته شده نسبت به میزان پذیرش دانشجو نمی‌تواند پاسخگو باشد و باید مسئولان فکری اساسی در این خصوص داشته باشند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هرسال به پایان اردیبهشت که نزدیک می‎شویم برای دانشجویان خوابگاهی نسبت به بقیه متفاوت است. روز‌هایی که دانشجوی ساکن خوابگاه روزشماری می‌کند که به هفته خوابگاه‌ها برسد تا بتواند مشکلاتش را به گوش مسئولان دانشگاه یا در سطحی بالاترمثلا وزارت خانه‌های مرتبط برساند. وقتی پای درد و دل این دانشجویان می‌نشینی به عمق فاجعه پی می‌بری که چرا دائما از وضعیت خوابگاه‌ها گله دارند. خلاصه در همین یک هفته رویایی است که این دانشجویان می‌توانند بخشی از مشکلاتشان را التیام ببخشند. در کل شاید بتوان این هفته را روزهای رویایی خوابگاه‌های دانشجویی نامید؛ هفته‌ای که با اتمامش همه چیز به روال سابق برمی‌گردد.

اولین مسئله‌ای که در مواجه با این دانشجویان از زبانشان شنیده می‌شود کمبود فضای فیزیکی در خوابگاه است؛ برای مثال اتاق‌هایی که ظرفیت دو نفر را دارند ۵ یا ۶ دانشجو را در آن اسکان می‌دهند، این کمبود فضا مشکلات زیادی را برایشان ایجاد کرده است. همین دانشجو اگر خدایی نکرده هزینه خوابگاه را یک روز دیر یا زود پرداخت کند نه تنها مسئولان دانشگاه تره هم برایش خورد نمی‌کنند بلکه برای همین فضای کم  هم باید سرگردان باشد.

یک بررسی سرانگشتی نشان می‌دهد که تعداد خوابگاه‌هایی که دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف ساکن آن هستند به چه صورتی است آماری که همیشه از نگاه یک دانشجو بسیار ضعیف، اما ازنگاه یک مسئول ایده آل است.
 
مستاجرانی که حتی به اندازه هزینه پرداختی فضای فیزیکی در اختیار ندارند/ فضاهایی فاقد استاندارد؛ اما سرپناهی مطمئن برای یک دانشجو!


شاید همین تفاوت نگاه باعث شده در سال‌های اخیر مسئولان عزم جدی برای افزایش ظرفیت نسبی خوابگاه‌ها نداشته باشند، اما مسئولان دانشجویی دانشگاه‌های مختلف در خصوص تعداد خوابگاه‌ها و دانشجویان ساکن در این خوابگاه‌ها اینگونه می‌گویند؛
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به محدودیت منابع مالی، تصریح کرد: بودجه‌ای که به دانشگاه‌ها اختصاص می‌یابد، همه نیازمندی‌ها از جمله مسائل خوابگاه‌ها را پوشش نمی‌دهد، البته صندوق رفاه نیز در این زمینه کمک‌هایی به دانشگاه می‌کند.

خشنود افزود: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی حدود ۲۰۰۰ نفر دانشجو را در ۱۰ خوابگاه مستقر کرده است و با توجه به استهلاکی که بعضی از خوابگاه‌ها به جهت قدیمی بودنشان دارند، بودجه‌ای که به خوابگاه‌ها اختصاص داده می‌شود چندان پاسخگوی همه نیاز‌ها نیست و ما خیلی پیگیر تامین منابع از جا‌های مختلفی همچون بحث خیرین هستیم و یکی از دغدغه‌های ما همین موضوع خیرین است.

وی درباره وضعیت جمعیت خوابگاه‌ها از نظر جنسیت، گفت: ۴۰ درصد دانشجویان دختر و ۶۰ درصد پسر هستند. همچنین میانگین سازه خوابگاه‌ها، حدود ۱۰ تا ۱۲ سال است، زیرا هم خوابگاه‌هایی با قدمت ۲۰ سال و هم خوابگاه‌هایی با قدمت زیر ۱۰ سال در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی وجود دارند.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره ظرفیت خوابگاه‌ها جهت پذیرش دانشجویان ورودی جدید، گفت: ما معمولا به دانشجویان ورودی جدید، خوابگاه داده‌ایم، اما امسال هنگام اعلام ظرفیت‌هایمان اولویت‌بندی‌ای را اعلام کردیم که به نظرمان منطقی و مناسب بود. طبق این اولویت‌بندی، دانشجویان دختر دوره کارشناسی روزانه و دانشجویان دکتری که تعداد محدودی هستند را در اولویت قرار دادیم و در مرحله بعد دانشجویان ارشد و بعد دانشجویان سنواتی را در نظر گرفتیم.

خشنود با بیان اینکه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی سه خوابگاه متاهلی هم دارد، ادامه داد: ما با این برنامه‌ریزی هدفمان این است که بتوانیم با توجه به رتبه‌بندی ورودی‌ها، دانشجویان کارشناسی را در خوابگاه‌ها پوشش دهیم و همچنین حجم زیادی از دانشجویان کارشناسی ارشد روزانه را نیز در خوابگاه‌ها مستقر کنیم.
 
مستاجرانی که حتی به اندازه هزینه پرداختی فضای فیزیکی در اختیار ندارند/ فضاهایی فاقد استاندارد؛ اما سرپناهی مطمئن برای یک دانشجو!


وی درباره وضعیت خوابگاه‌های دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از نظر درجه‌بندی کیفیت، اظهارکرد: هنوز درجه‌بندی دقیق خوابگاه‌ها را در ارزیابی‌هایی که انجام شده اعلام نکرده‌اند، اما دانشگاه همه نوع خوابگاهی دارد. ما هم خوابگاه‌های تازه‌سازی داریم که کاملا با استاندارد‌ها ساخته شده و هم خوابگاه‌های قدیمی‌ای که مشکلات زیادی دارند که ممکن است از لحاظ درجه‌بندی در درجه سه قرار گیرند. حدودا ۵۰ درصد خوابگاه‌هایمان استاندارد هستند، اما ۵۰ درصد دیگر به جهت قدیمی بودن بنا‌ها مشکلات زیربنایی دارند.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره سرانه فضای اختصاصی هر دانشجو در خوابگاه‌ها گفت: در حال حاضر ارزیابی دقیقی از این سرانه ندارم، اما از نظر فضای اختصاصی برای دانشجویان تقریبا در رده‌های مناسب دانشگاهی هستیم.

خشنود ادامه داد: در سال ۹۵ از این نظر مشکلات زیادی داشتیم و سرانه برای هر دانشجو کم بود، اما در سال ۹۶ و ۹۷ تقریبا این مشکل حل شده و به استاندارد‌ها خیلی نزدیک شده‌ایم.

وی در پایان یادآور شد: اگرچه هنوز نیز در این زمینه مشکلاتی داریم، اما در سال‌های قبل مشکلاتی همچون تعداد بالای دانشجو در هر اتاق داشتیم، اما در حال حاضر این مشکل حل شده و توانسته‌ایم تا حدی خودمان را به استاندارد‌ها نزدیک کنیم.
 
حسین سلیمی،معاون دانشجویی دانشگاه علامه نیز به آمار دانشجویان خوابگاهی این دانشگاه گفت: در مجموع ۳۴۰۰ دانشجوی دختر و پسر در ۱۱ ساختمان خوابگاه‌های این دانشگاه ساکن هستند.

وی افزود:خوابگاه‌های دانشگاه علامه خارج از دانشگاه است و این ساختمان‌ها در سطح شهر هستند که بر اساس برنامه قرار است تجمیع آن‌ها انجام شود.

سلیمی اضافه کرد: برای تجمیع خوابگاههای دانشگاه نیاز به 30 میلیارد تومان بودجه داریم.
 
چه تعداد دانشجو در خوابگاه‌های شهید بهشتی ساکن هستند؟

صمد حاج جباری، معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص وضعیت خوابگاه‌های این دانشگاه گفت: دانشگاه شهید بهشتی یک مجموعه خوابگاهی دارد که بخش اصلی خوابگاه‌ای دانشگاه است که این مجموعه در قسمت شمال دانشگاه است؛ این خوابگاه‌ها شامل ۶ بلوک پسران، ۶ ساختمان است هر کدام یک بلوک دارد که ۵ ساختمان آن هر کدام نزدیک به ۴۰۰ نفر ظرفیت دارد یکی از این ساختمان‌ها ۸ طبقه است که ظرفیت آن است. ۶ بلوک دیگر شامل خوابگاه‌های دخترانه است و در خارج دانشگاه نیز سه خوابگاه خواهران که دوخوابگاه در بلوار کشاورز است ودیگری خوابگاه رستاک و یک خوابگاه پسرانه هم در خیابان قائم مقام واقع شده است.
 
 
ولی الهوردی زاده، رئیس اداره امور خوابگاه‌های دانشگاه ارومیه ، با اشاره به نحوه ساماندهی دانشجویان در خوابگاه‌های دولتی و غیر دولتی زیر نظر دانشگاه ارومیه گفت: دانشگاه ارومیه ۴۲ دستگاه خوابگاه را دارا می‌باشد که در این تعداد دستگاه ۵۵۰۰ نفر دانشجو در حال حاضر سکونت دارند.

الهوردی زاده با اشاره به تقسیم بندی آماری دانشجویان در خوابگاه‌ها بیان کرد: از ۵۵۰۰ نفر دانشجو حدود ۲۵۰۰ نفر دانشجوی دختر و حدود ۳۰۰۰ نفر در خوابگاه دولتی و غیر دولتی تقسیم بندی شده اند.
 
مستاجرانی که حتی به اندازه هزینه پرداختی فضای فیزیکی در اختیار ندارند/ فضاهایی فاقد استاندارد؛ اما سرپناهی مطمئن برای یک دانشجو!
 
صنعتی مسئول امور خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: ۵۲۰۰ نفر از دانشجویان غیر بومی دانشگاه فردوسی مشهد در خوابگاه‌های این دانشگاه سکونت دارند.

صنعتی افزود: دانشگاه فردوسی در بخش دختران ۸ خوابگاه با نام پردیس دارد که حدود ۳۴۰۰ دانشجو دختر در این پردیس‌ها سکونت دارند.

مسئول امور خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: خوابگاه پردیس شماره ۷ دانشگاه فردوسی توسط بنیاد خیرساز دانشگاه فردوسی ساخته شده است و همچنین خوابگاه پردیس شماره ۸ این دانشگاه به نام مصلی نژاد است.

وی با اشاره به خوابگاه‌های پسرانه دانشگاه فردوسی گفت: دانشجویان غیر بومی پسر دانشگاه فردوسی در ۵ خوابگاه با نام فجر سکونت دارند که در این خوابگاه‌ها حدود ۲۱۸۴ دانشجو ساکن هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۴
انصافا این همه دانشجو قراراه چه مشکلی از مملکت حل کنن
فقط هدر دادن عمر یه جوون و هزینه و بودجه هست

بهتر نیست به جاش یه فکر بهتر برای ایجاد اشتغال بشه!!
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار