مسئول بسیج دانشجوی دانشگاههای مازندران گفت: بیش از ۵۰ درصد دانشجویان شرکت کننده در اردوهای جهادی خانمها هستند که در بحثهای فرهنگی و آموزشی و مباحث خدمات پزشکی بهداشتی درمانی فعالیت دارند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اردوهای جهادی مجموعهای از فعالیتهای خودجوش است که توسط دانشجویان، طلاب حوزههای علمیه، دانش آموزان، در مناطق محروم کشور برگزار میشود که هر کدام بنا بر ظرفیتها و تواناییهای موجود، انواع خدمات از جمله انجام پروژههای عمرانی مورد نیاز منطقه، خدمات کشاورزی، پزشکی-درمانی، آموزشی- تحصیلی و ... را در کنار فعالیتهای فرهنگی ارائه میدهند.
در هیمن رابطه گفتگویی با شهرام نوری، مسئول بسیج دانشگاههای استان مازندران داشته ایم که در ادامه می خوانیم:
دانشجو: هدف از برگزاری اردوهای جهادی چیست؟
نوری: میتوان در یک کلمه گفت که مهمترین هدف از برگزاری اردوهای جهادی، سازندگی است؛ آغاز این سازندگی، ساختن خود میباشد؛ به عبارتی اولین هدف اردوی جهادی خودسازی است.
مهمترین هدف برگزاری اردوهای جهادی، سازندگی است؛ آغاز این سازندگی، ساختن خود میباشد. به عبارتی اولین هدف اردوی جهادی خود سازی است.
حرکتهای جهادی صرفا یک کار عمرانی یا فرهنگی یا اردوی خودسازی نیست؛ بلکه مجموعه جامعی است که آثار و برکات آن، در سه حوزه «مردم و اهالی مناطق محروم» «شرکت کنندگان در این حرکتها» و «مسئولان و مدیران منطقه ای» قابل بررسی است.
دانشجو: در مورد فعالیتهای گروههای جهادی توضیح دهید
نوری: در سالهای گذشته اردوهای ما از لحاظ کیفی و اثرگذاری در مناطقی که حضور پیدا کردیم، خوب بود؛ در سال ۹۶ نزدیک به ۳۰۰۰ نفر دانشجویان در اردوهای جهادی شرکت کردند و در عرصههای فرهنگی، آموزشی، عمرانی و اقتصاد مقاومتی فعالیت انجام دادند.
یکی از نیازهای ما توانمند کردن دانشجویانی است که در اردوهای جهادی شرکت میکنند، با توجه به اینکه غالبا دانشجو در هر دوره تغییر میکنند و اردو اولی هستند، سالانه کلاسهایی آموزشی برای این دانشجویان برگزار میکنیم.
دانشجو: در مورد چاپ اولین کتاب با عنوان «الفبای جهادی» توضیح دهید
نوری:این کتاب به بررسی مبانی اردوهای جهادی به صورت تخصصی میپردازد؛ اردوهای جهادی حرکتی است خودجوش و داوطلبانه که طی آن افراد با تخصصهای مختلف جهادی جهت زدودن غبار محرومیت از چهره مناطق محروم، به انجام فعالیتهای جهادی میپردازد.
دانشجویانی که برای اولین با در اردوهای جهادی شرکت میکنند و یا برای بار اول مسئولیت اردو یا کارگروههای تخصصی را بر عهده گیرند، نیاز است اطلاعات اولیه و پایهای را در خصوص اردوهای جهادی داشته باشند.
در اغلب دانشگاهها با فارغ التحصیل شدن مسئولین جهادی و عدم انتقال دانستهها به مسئول بعدی، مشکل بزرگی که به وجود میآید، اقدام از صفر است؛ یعنی مسئول جدید باید از ابتدا شروع به کسب مفاهیم و مبانی اردوهای جهادی کند تا بتواند اردوی مؤثری را برگزار کند.
دانشجو: چه اقداماتی در خصوص محرومیت زدایی انجام داده اید؟
نوری: سالهای قبل گروههای جهادی ما پراکنده بود؛ یعنی گروه جهادی ابتدا نقاط مختلف استان را شناسایی میکرد و سپس فعالیتهای عمرانی را انجام میداد؛ اما امسال با قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان مازندران که در حوزه محرومیت زدایی زیر نظر سپاه استان است، هماهنگی بیشتری داریم و قرار شده است از ظرفیتهای این قرارگاه استفاده شود و ورود ما در مناطق خاص و جامع تر باشد.
ساری، بهشر، تنکابن، مناطق شناسایی شده در استان مازندران است که گروه های جهادی در این مناطق حضور پیدا میکنند.
دانشجو: آیا برای پوشش خبری فعالیت اردوهای جهادی برنامه ای دارید؟
نوری:قرار شده در مورد پوشش بهتر رسانهای اردوهای جهادی با مدیرکل صدای و سیما جلسه ای برگزار شود.
دانشجو: بیشترین فعالیت گروهای جهادی بیشتر در چه زمینه ای است؟
نوری: در اردوهای جهادی فعالیتها به صورت بسته ارائه میشود، گروه هایی که به این اردوها اعزام میشوند، تمام فعالیتهای عمرانی آموزشی فرهنگی و اقتصاد مقاومتی انجام میدهند. هدف ما آبادسازی این مناطق در چند سال آینده است.
دانشجو: حضور خانم ها در اردوهای جهادی چقدر موثر است؟
نوری: بیش از ۵۰ درصد دانشجویان شرکت کننده در اردوهای جهادی خانمها هستند. در بحثهای فرهنگی و آموزشی و مباحث خدمات پزشکی بهداشتی درمانی خانمها حضور دارند.
بیش از ۵۰ درصد دانشجویان شرکت کنند در اردوهای جهادی خانمها هستند
زمان فعالیت اردوهای جهادی ۱۰ روز است؛ اما ممکن است گروهی این مدت زمان را در چند مرحله تکرار کنند. زمان شروع اردوهای جهادی بعد از ماه مبارک رمضان و بعد از اتمام امتحانات دانشجویان است.
دانشجو: آیا گروههای جهادی خارج از استان فعالیت دارند؟
نوری: فعالیتهای اردوهای جهادی خارج از استان با توجه به هماهنگیهای سپاه استانی انجام میشود و با توجه به تقسیم بندیهای انجام شده احتمالا حضور در مناطق محروم کشور را داشته باشیم؛ اما بیشترین حضور عمده دانشجویان در استان مازندران است.
دانشجو: دانشجویان چقدر علاقهمند هستند در اردوهای جهادی شرکت کنند؟
نوری: دانشجویان بیشتر علاقهمند هستند به مناطق خارج از استان جایی که محروم تر است، حضور داشته باشند. در استان مازندران محرومیت نقطهای نداریم؛ محرومیتها ما موردی است امکان دارد روستایی آباد باشد؛ اما چند نفری مستضعف وجود داشته باشد.
امسال فعالیت های مختلفی در مورد مباحث و آسیب شناسی اجتماعی در حاشیه شهر در دستور کار ما قرار گرفته است.
دانشجو: اردوهای جهادی چقدر میتواند در دانشجویان تاثیرگذار باشد؟
نوری:اردوهای جهادی در دو بخش تشکیل میشود؛ یک بخش مربوط به اثرگذاری دانشجویان است که به عنوان خودسازی تربیت نیروی انقلابی که روحیه جهادی پیدا کنند و بخش دیگر ایجاد روحیه نشاط و امید در بین مردم مناطق محروم.
دانشجو: مهمترین کار شما بعد از پایان اردوهای جهادی چیست؟
بعد از تشکیل اردوهای جهادی کار مهمی که انجام میدهیم، بررسی مشکلات آن منطقه است و این مشکلات را با مسئولین و مدیران استان نیز مطرح خواهیم کرد.