آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۹۹۷۳
رییسی:

حمایت صندوق پژوهش و فناوری شریف از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان/ سرمایه گذاری خطرپذیر، نیاز امروز صنعت و اقتصاد کشور است

مدیر ارتباط با مشتری صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات شریف گفت: این صندوق در راستای توسعه کسب‌وکار کشور با هدف تسهیل ارائه خدمات و تامین مالی شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان فعالیت می‌کند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیامعصومی – اشتغال‌زایی برای جوانان تحصیل‌کرده کشور طی چند سال اخیر بیش از پیش مورد توجه مسئولان قرار گرفته است به گونه‌ای که با ظهور و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان برای به عینیت رساندن ایده‌های نوی اقتصادی، حمایت‌ها برای پا گرفتن کار‌های آن‌ها بیشتر شد چرا که شرکت‌های دانش‌بنیان ضمن بهره‌گیری از نخبگان و تحصیل‌کردگان کشور گامی درجهت اشتغال‌زایی برمی‌دارند.

هرچند که شرکت‌های دانش‌بنیان از حمایت‌های دولتی نظر معافیت مالیات، عوارض حقوقی گمرکی، اعطاء تسهیلات کم بهره یا بی‌بهره و ... بهره‌مند می‌شوند، اما برای این راه و اطلاع از تمامی قوانین و مقررات به یک حامی نیاز دارند، شرکت یا سازمانی که بتواند تمامی آیین‌نامه‌ها را با آن‌ها در میان گذارد و در ارائه خدمات تسهیلاتی فراتر از تسهیلات دولتی آن‌ها را یاری رساند، این مسئله زمینه‌ساز ظهور و فعالیت صندوق‌های پژوهش و فناوری شد.

صندوق پژوهش و فناوری شریف حامی کارآفرینان
امین رئیسی مدیر ارتباط با مشتری صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات شریف در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان کرد: «صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات شریف» بعنوان صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری به منظور ایجاد زمینه‌های مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی و حمایت کمی و کیفی از فعالیتهای پژوهشی، کاربردی، توسعه ای، فناوری و همچنین ارائه خدمات مالی ویژه و منحصربه‌فرد به کارآفرینان متخصص و نوآوران ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه صندوق از سال ۱۳۸۹ با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و بانک توسعه صادرات ایران تاسیس شده است، گفت: عمده فعالیت در صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات شریف ارائه خدمت صدورانواع ضمانت‌نامه، اعطای تسهیلات و سرمایه‌گذاری ریسک پذیر (بحث مورد توجه و استقبال چند سال اخیر) به شرکت‌های دانش‌بنیان وفناور است.

مهندس رئیسی ادامه داد: شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان برای رشد و رسیدن به یک مرحله‌ای خاص از چرخه عمر خود به حمایت نیاز دارند از این رو صندوق در زمینه ارائه خدمات بانکی و مالی با شرایط ویژه این نوع شرکت‌ها را حمایت می‌کند.

رییسی یکی از مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان جهت شرکت در مناقصات و عقد قرارداد‌ها را ارائه ضمانت‌نامه‌های مختلف دانست و عنوان کرد: از آنجایی که عموم شرکت‌ها نوپا بوده و دارای اعتبار چندانی نزد بانک‌های تجاری نیستند همواره با مشکل عدم دسترسی به ضمانت‌نامه‌های مختلف مواجه‌اند.

وی ادامه داد: برهمین اساس صندوق شریف در چارچوب اساسنامه خود و ایین نامه تضمین معاملات دولتی برای شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، مجاز به صدور انواع ضمانت‌نامه (شرکت در مناقصه، حسن انجام کار، پیش پرداخت و…) است و تا به امروز انواع ضمانت‌نامه‌های مورد نیاز متقاضیان را با شرایط حمایتی در کمترین زمان صادر نموده است.

به گفته وی، شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان بدون ضمانت‌نامه، مجبور به ارائه تضامین سنگین یا هزینه‌هایی هستند که برای آن‌ها به صرفه نیست، از این رو صندوق پژوهش، تضامین را به چک و سفته تعمیم داده و سعی در کاهش هزینه‌های صدور ضمانت‌نامه‌ها دارد.

وی اظهار داشت: اعطای وام و تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی برای اجرای طرح‌های پژوهشی و کاربردی، تامین سرمایه ریسک‌پذیر و مشارکت و سرمایه‌گذاری در طرح‌های نوآورو به خصوصصدور ضمانت نامه‌های مورد نیاز متقاضیان اجرای طرح پژوهشی و فناوری جهت ارائه به سایر موسسات از جمله موضعات فعالیت صندوق است.

وی با بیان اینکه در راستای توسعه کسب‌وکار شرکت‌های دانش‌بنیان، صندوق شریف با همکاری بانک توسعه و صادرات به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات حمایتی اعطا می‌کند، گفت: درحقیقت از طریق خط اعتباری بانک توسعه صادرات به شرکت‌های دانش‌بنیان با نرخ حمایتی تسهیلات می‌دهیم که این شرایط ویژه‌ای برای شرکت‌های درحال رشد است.

به گفته مدیر ارتباط با مشتری صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات شریف، تمام شرکت‌های دانش‌بنیان بخصوص شرکت‌هایی که دارای خیز صادراتی هستند، می‌توانند از این تسهیلات بهره ببرند.

سرمایه‌گذاری خطرپذیر یا VC امروزه مورد نیاز صنعت و اقتصاد کشوراست
رییسی همچنین درباره بحث سرمایه‌گذاری بیان کرد: سرمایه‌گذاری خطرپذیر یا VC امروزه مورد نیاز صنعت و اقتصاد کشوراست و باید برای به نتیجه رسیدن ایده‌ها و توسعه کسب و کارشرکت‌های نوپای فناور به کار گرفته شود، صندوق پژوهش و فناوری شریف همراه با شرکای تجاری خود با توجه تخصص کارشناسان خود این موضوع را به صورت جدی دنبال می‌کند.

مدیر ارتباط با مشتری صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات شریف درباره مشکلات و موانع کار توضیح داد: در ارائه خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان برای کاهش هزینه‌ها و رقابت‌شان با شرکت‌های غیردانش‌بنیان و خارجی انتظار داریم مجموعه‌های دولتی و غیر دولتی با پذیرش ضمانت‌های صندوق‌های پژوهش، در راستای توسعه اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان با ما همکاری کنند.

وی ادامه داد: با روند فعلی که برخی از سازمان‌ها آیین‌نامه‌های تضامین معاملات دولتی را نمی‌پذیرند، شرکت‌ها وقتی به نتیجه مورد انتظار خود نرسند، دیگر برای اخذ خدمات به مجموعه‌هایی همچون ما مراجعه نمی‌کنند.

رئیسی عنوان کرد: می‌بایستی زیرساخت‌های حمایتی توسط دولت برای صندوق‌هایی مثل صندوق پژوهش و فناوری شریف فراهم شودتا سرمایه‌گذاران با خیالیراحت و آسوده نسبت به سرمایه‌گذاری و ارائه خدمات به شرکت‌ها گام بردارند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار