سازمان بیمه سلامت ایران از دریافت هزینه ۲۶۴هزار تومانی برای ارائه دفترچه درمانی خبر داد، همچنین افراد فاقد دفترچه درمانی باید هزینه را یکجا پرداخت کنند و این در حالی است که درگذشته این بیمه رایگان بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سازمان بیمه سلامت ایران از دریافت هزینه ۲۶۴هزار تومانی برای ارائه دفترچه درمانی خبر داد، همچنین افراد فاقد دفترچه درمانی باید هزینه را یکجا پرداخت کنند و این در حالی است که درگذشته این بیمه رایگان بود.
به گزارش تسنیم، یکی از برگ برندههای طرح تحول سلامت پوشش افراد فاقد دفترچه بیمه بود، کما اینکه در طرح تحول سلامت قرار بود ۵ میلیون نفر بیمه رایگان شوند، اما در اتفاقی ناهماهنگ توسط وزارت رفاه و سازمانهای بیمهگر حدود ۱۱ میلیون نفر بیمه شدند و از طرفی هم سازمانهای بیمهگر به تعهدات خود عمل نکردند و در نهایت مردمی باقی ماندند با دفترچههای کاغذی که اعتبار قدرتمندی نداشته و در نهایت در سال ۹۷ نیز این دفترچهها پولی شد.
این در شرایطی است که اسدالله خاوری، کارشناس بیمهگری سازمان بیمه سلامت ایران اعلام کرده است متقاضیان دریافت دفترچه بیمه ایرانیان میتوانند در سال جاری با پرداخت سالانه ۲۶۴ هزار تومان از پوشش بیمهای درمان برای خدمات سرپایی و بستری در مراکز طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت ایران بهرهمند شوند. این مطلب نکته جدیدی نیست، اما با توجه به اطلاعرسانی دوباره بیمه سلامت برای پولی بودن دفترچه درمانی باید به این موضوع نیز اشاره کرد هنوز هم دفترچه بیمه به صورت رایگان به افراد ارائه میشود، اما خدمات این دفترچهها متفاوت شده است و افراد دارنده چنین دفترچههایی تنها باید از مراکز درمانی دولتی خدمات دریافت کنند.
ارائه خدمات تنها در مراکز دولتی
بنابراین اگر با چنین دفترچه بیمه رایگانی نزد پزشکی در مطبی مراجعه شود هیچکدام از هزینههای ویزیت، دارو و خدمات آزمایشگاهی و پاراکلینیکی مشمول بیمه نخواهد شد و فقط باید به مراکز دولتی برای دریافت خدمات بیمهای با هزینه کمتر مراجعه شود. مدیران سازمان بیمه سلامت نیز یکی از دلایل چنین تصمیمی را فقدان اعتبارات و کمبود بودجه مالی عنوان کردند تا بتوانند با چنین اقدامی تا حدودی روند خدماترسانی را با مدیریت مالی سروسامان دهند. البته صاحبنظرانی نیز عنوان میکنند کسانی که به طور رایگان دفترچه بیمه دریافت میکنند برای رعایت عدالت در پرداخت حق بیمه، نباید به مراکز درمانی خصوصی مراجعه کنند.
یک پیشنهاد
آنچه مسلم است برخی افراد فاقد دفترچه درمانی، امکان پرداخت هزینه ۲۶۴ هزار تومان را به صورت یکجا ندارند و میطلبد مدیران سازمان بیمه سلامت برای این دست از افراد تدبیری بیندیشند. برای مثال میتوان این مبلغ را به صورت اقساطی دریافت کرد و برای تضمین پرداخت مبلغ مانده با مکانیزمی از یارانه آنها برداشت کرد. اما مشکلات پیش روی بیمه سلامت به همین جا ختم نمیشود. بتازگی سازمان بیمه سلامت با داروخانههای تازهتاسیس قرارداد منعقد نمیکند و این موضوع مانع بزرگی برای دارندگان دفترچه بیمه سلامت و صاحبان داروخانهها شده است.
سرگردانی مردم در داروخانهها
در همین باره «محمدرضا کشاورز» بازرس انجمن داروسازان تهران گفت: در هفتههای گذشته تماسها و مراجعههای زیادی از سوی داروخانهها داشتهایم که از نبود قرارداد سازمان بیمه سلامت گلایه کردهاند.
وی افزود: بر اساس آنچه عنوان میشود، بیمه سلامت با داروخانههای جدیدالتاسیس قرارداد نمیبندد و برای سایر داروخانهها نیز شرط گذاشته است.
کشاورز در ارتباط با شرط بیمه سلامت برای قرارداد با داروخانههایی که تغییر واگذاری داشتهاند، گفت: بیمه سلامت فقط نسخ عادی این داروخانهها را میپذیرد و آن گروه از نسخههایی را که از یک سقف مبلغی بالاتر بوده و نیاز به تاییدیه اینترنتی دارند، قبول نمیکند.
بازرس انجمن داروسازان تهران در پاسخ به دلیل این تصمیم بیمه سلامت، اظهار داشت: به نظر میرسد مشکلات بودجهای باعث چنین تصمیمگیری شده است، زیرا بعد از اجرای طرح تحول سلامت، شاهد افزایش هزینهها و پوشش بیمهشدگان بودیم، در نتیجه بیمه سلامت هماکنون با مشکل کمبود بودجه مواجه است.
کشاورز تاکید کرد: این تصمیم تنها باعث سرگردانی و اختلال در دسترسی مردم به دارو میشود، زیرا چه فرقی دارد که دارو از داروخانه تازهتاسیس تهیه شود یا اینکه بیماران سراغ داروخانههای قدیمی بروند.
معوقات ۹ ماهه!
وی با اشاره به مطالبات معوق داروخانهها از بیمه سلامت، گفت: داروخانهها چیزی در حدود ۸ تا ۹ ماه طلب از بیمه سلامت دارند و این موضوع هم بر مشکلات داروخانهها افزوده است.
کشاورز ادامه داد: با توجه به اینکه اغلب مردم دفترچه بیمه دارند، در نتیجه عدم قرارداد بیمه سلامت با داروخانهها مشکلات عدیدهای برای داروخانهها ایجاد میکند و این در حالی است که بیمه سلامت در پرداخت مطالبات داروخانهها کوتاهی میکند.
بازرس انجمن داروسازان تهران افزود: بیشترین مراجعه به داروخانهها با دفترچه درمانی انجام میشود و کمتر نسخه آزاد داریم؛ در نتیجه این وضعیت برای اقتصاد داروخانهها خوشایند نیست.
کشاورز همچنین به تعیین سقف برای پذیرش نسخهها از سوی بیمه سلامت در شهرستانها اشاره کرد و گفت: اگر قرار است بیمه به مردم خدمت بدهد، تعیین سقف معنا ندارد.