رئیس مرکز ملی فضایی ایران امروز در نشست شنبههای انقلاب گفت: مطمئنا میتوانیم تمام مسائل فناوری کشور را با کمک شرکتهای دانش بنیان حل کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منوچهر منطقی، رئیس مرکز ملی فضایی ایران امروز در نشست شنبههای انقلاب که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد با بیان اینکه ما میتوانیم شرکتهای دانش بنیان را در راستای تولید یک محصول کلیدی ساماندهی کنیم، گفت: به عنوان مثال شرکتهای دانش بنیان را میتوان در فناوری ماهوارههای کوچک یا پهپادها ساماندهی کرد.
وی با اشاره به اینکه ما در برخی از فناوریهای کلیدی وابسته هستیم، ولی مطمئنا میتوانیم تمام مسائل فناوری کشور را با کمک شرکتهای دانش بنیان حل کنیم، تصریح کرد: اگر شرکتهای دانش بنیان در یک شبکه سازی و در بنگاههای بزرگ فعالیت کنند میتوان شاهد رشد ۱۰ درصدی اقتصاد کشور بود.
منطقی با اشاره به خام فروشی محصولات پتروشیمی تصریح کرد: توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی با مشکل سرمایه و فناوری مواجه است، اما سوال این است که آیا ما نمیتوانیم مشکل فناوری صنایع پایین دستی پتروشیمی را با کمک شرکتهای دانش بنیان حل کنیم و آیا وقت آن نرسیده که یک پارک علم و فناوری مرتبط با صنایع پایین دستی پتروشیمی ایجاد شود؟ در هر حال معتقدم که این اتفاق میتواند در یک دوره ۵ تا ۷ ساله شکل گیرد.
وی افزود: صنایع پتروشیمی یکی از پولدارترین صنایع کشور محسوب میشوند، اما این صنایع به سمت سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی نرفته اند.
وی با بیان اینکه در صنایع هایتک میتوانیم فناوری روز دنیا را تجربه کنیم، افزود: صنایع دارای فناوری پیشرفته منزلگاهی هستند که ما از طریق آنها میتوانیم آخرین دانشهای روز را کسب کنیم و آنها را در سایر صنایع به کار ببریم.
وی با بیان اینکه پس از انجام یک تحقیقاتی بر روی ورق تولید شده در فولاد مبارکه وابستگی ما به ورق وارداتی بسیار پایین آمد، افزود: در مقایسه با صنعت فولاد در کشورمان کره ایها در این صنعت به سرعت به سمت ارزش افزوده بالاتر حرکت کردند.
وی با بیان اینکه ایران در صنعت فضایی با اتکا به توان داخلی خود وارد یک لیگ جهانی شده افزود: درس بزرگی که میتوانیم از این موفقیت بگیریم این است که درب هیچ حوزه دانش و فناوری بر روی ما بسته نیست و فقط کافی است که از منابع انسانی و دانشی خود که در هر گوشهای از دنیا هستند استفاده کنیم.
رئیس مرکز ملی فضایی ایران با بیان اینکه بخش فضایی میتواند بهره وری را در سایر بخشها ارتقا دهد، چون همه چیز را با استفاده از این صنعت میتوان کنترل کرد، افزود: زمانی که امکان کنترل و مانیتور وجود داشته باشد میتوان به صورت بهینه از منابع استفاده کرد در واقع اگر بتوانیم فناوری فضایی را در تمام بخشهای کشور جاری و ساری کنیم این مهم در بهره وری ملی تا چند درصد تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه مس از جمله فلزهای حساسی است که میتواند ثروت آفرین باشد گفت: صنایع غذایی کشورمان نیز در فرآیند تولید، تجهیزات و محصول خود اتکا شده و در این حوزه وارد بازارهای جهانی شده ایم، اما باید در زمینه استانداردسازیها و تولید محصولات خاص که برای اولین بار در دنیا عرضه میشوند اقدام کنیم. با این وجود نیازمند توجه به تحقیق و توسعه هستیم.