به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه حفاظت از خاک، نمایندگان با تصویب ماده ای وزارت جهاد کشاورزی را موظف کردند نسبت به پایش کمی و کیفی خاک کشور با اولویت اراضی زراعی وباغی در مقاطع زمانی مناسب که مستلزم حفظ حاصلخیزی و پایداری خاک باشد، به صورت مستمر اقدام و تغییرات کمی و کیفی خاک را به صورت نقشه و آمار ارائه کند.
تنظیم زمان بندی جهت پایش کمی و کیفی خاک مطابق آئین نامه ای است که توسط وزارت جهاد کشاورزی تهیه می شود و ظرف مدت ۳ ماه به تصویب هیئت وزیران می رسد.
با تصویب ماده ۱۲ این لایحه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست مکلف شدند با همکاری دستگاه های اجرایی ذیربط نسبت به تهیه و اجرای طرح بازسازی خاک در مناطق تخریب یافته و آلوده شده ناشی از حوادث طبیعی غیرمترقبه اقدام کند.
همچنین با تصویب ماده ۱۳ مقرر شد بهره برداران واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و معدنی که در مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی و شهرکها و نواحی صنعتی فعالیت می کنند مکلف به رعایت مفاد این قانون می باشند.
بر اساس تبصره یک این ماده، مدیران سازمان های مناطق آزاد تجاری-صنعتی موظف شدند در مواردی که آلودگی یا تخریب خاک از سوی سازمان محیط زیست یا وزارت کشاورزی به آنها اعلام می شود، آلودگی و تخریب را در چارچوب مفاد این قانون برطرف نموده و گزارش اقدامات را حسب مورد به سازمان محیط زیست یا وزارت جهاد کشاورزی ارسال کنند.
همچنین بر اساس تبصره ۲، شرکت های خدمات شهرکها و نواحی صنعتی موضوع ماده ۵ قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکهای صنعتی همکاری لازم را حسب مورد با سازمان محیط زیست یا وزارت جهاد کشاورزی به عمل می آورند.
همچنین با تصویب ماده ۱۴ مقرر شد در صورت بروز آلودگی خاک، آلوده کننده مکلف است مراتب را بلافاصله به نزدیک ترین اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهد و با هماهنگی و تائید اداره مذکور، آلودگی خاک را تا رسیدن به حدود مجاز برطرف کند. مستنکف از ارائه گزارش آلودگی موضوع این ماده یا ارائه گزارش خلاف واقع، با حکم مراجع قضایی به جزای نقدی درجه ۸ محکوم می شود.