همزمان با آغاز تابستان و ایام فراغت، فعالیت گروههای جهادی از سوی جوانان جهادی و بسیجی آغاز میشود که در این میان بیش از ۳۰ گروه جهادی در روستاهای محروم استان خراسانشمالی به ارائه خدمات میپردازند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، گروههای جهادی دانشجویی و طلاب، فرصت را مغتنم شمرده تا با کار جهادی رنگ محرومیت و غبار را از چهره شهرها و روستاهای کشور بزدایند. خراسانشمالی بهعنوان یکی از محرومترین استانهای کشور هر ساله میزبان خیل عظیم و فعالی از دانشجویان جهادگر است که برای رفع چهره محرومیت به این استان سفر میکنند.
مسؤول سابق اردوهای جهادی بسیج دانشجویی خراسانشمالی گفت: سال گذشته گروههای فعالی در مناطق زلزلهزده استان در قالب اردوهای جهادی از سوی قشرهای دانشجویی، طلاب و محلات حضور داشتند.
وی افزود: اردوهای جهادی نزدیک به ۹ سال است در استان خراسانشمالی پر رونقتر از هر سال برگزار میشود و محرومیتزدایی و خودسازی دانشجویان از مهمترین اهداف برگزاری این اردوهای جهادی است.
وی با اعلام برنامه گروههای جهادی در امدادرسانی به زلزلهزدگان استان در سال گذشته ادامه داد: به ۱۷ روستا در زلزله خراسانشمالی صدمه جبرانناپذیری وارد شد که ۲ ساعت پس از وقوع زلزله، گروههای جهادی در مناطق زلزلهزده حاضر شدند و عملیات آواربرداری و برپایی چادر را آغاز کردند و این حضور همچنان نیز ادامه دارد.
پولادی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی گروههای جهادی بیان داشت: گروههای جهادی، اقدامات فرهنگی، آموزش، بهداشتی، درمانی و به صورت ویژه عمرانی را بر عهده داشتند که اکنون نیز بالغ بر ۲ هزار نفر جهادگر در مناطق حضور دارند.
وی افزود: احداث ۱۱ باب مسکن با پیشرفت ۴۰ درصد، ۸۰ چشمه حمام و سرویس بهداشتی و ۳ انبار علوفه و دام از اقدامات گروههای جهادی در سال گذشته است. همچنین گروه جهادی پزشکی در روستای درانقانلو، نزدیک به ۲ هزار نفر را به صورت رایگان ویزیت کردند.
وی اظهار داشت: گروه منتظران ظهور که بزرگترین گروه پزشکی جهادی در کشور هستند هم در منطقه محروم کالایمانی مستقر شدند و بالغ بر یک میلیارد تومان خدمات به ساکنان ۴۰ روستا در این منطقه ارائه کردند.
پولادی افزود: همه وعدههای گروههای جهادی محقق شده است.
وی افزود: نزدیک به یک سال است مسؤولان استانداری از برگزاری جلسه پشتیبانی گروههای جهادی امتناع میکنند این در حالی است که گروههای جهادی آمادگی این را دارند بازوی اجرایی ستاد مدیریت بحران شوند.
مسؤول فعلی گروههای جهادی بسیج دانشجویی خراسان شمالی نیز گفت: پیادهسازی طرحهای اشتغالزایی در قالب اقتصاد مقاومتی بیشترین نیاز روستاها و مناطق محروم استان است.
هادی مهنانی اظهار داشت: اقدامات عمرانی، فرهنگی و آموزشی از جمله کارهایی بود که گروههای جهادی با حضور در مناطق محروم به آن پرداختند.
وی با بیان اینکه زلزله اردیبهشت سال ۹۶ باعث شد بحث عمرانی گستردگی بیشتری پیدا کند، افزود: مرمت خانههای تخریب شده، فنداسیون ریزی و کمک به خانوادههایی که در چادر بودند، از جمله اقدامات عمرانی انجامشده در مناطق زلزلهزده است. همچنین ۲ گروه پزشکی نیز با حضور در این مناطق به درمان مردم پرداختند.
وی درباره نیازهای اصلی مردم در مناطق محروم تصریح کرد: به برکت انقلاب مشکلاتی مانند نبود آب، برق و گاز در مناطق محروم و روستایی حل شده است، اما مشکلی که هماکنون مردم روستاها با آن درگیر هستند نبود اشتغال و درآمد کافی است.
این جهادگر اضافه کرد: گروههای جهادی با حضور کارشناسان و با همت اهالی روستا ظرفیتها و تواناییهای اهالی روستا را شناسایی و به اهالی معرفی میکنند، اما نبود اعتبار اولیه باعث شده بسیاری از این طرحها عملی نشود.
سردار سیدحسن مرتضوی، فرمانده سپاه جوادالائمه (ع) استان خراسانشمالی نیز در بازدید از فعالیت گروههای جهادی با اشاره به همت والای جوانان متخصص بسیجی گفت: این فعالیت و کار شما کمتر از جهاد در حرم اهلبیت (ع) و دفاع از آن نیست و اجر شما محفوظ است، چرا که برای، ولی نعمتان انقلاب جهاد میکنید.
وی افزود: وقتی چهره شما جوانان را میبینم، دلم برای دوستان شهیدم تنگ میشود. هم سن و سال شما بودیم که به جبهه رفتیم و حالا گرد پیری بر چهره ما نشسته، اما شما با همان شور و حال سالهای دفاعمقدس، در آغاز راه بزرگ جهاد قرار گرفتهاید.
پیشبینی میشود با آغاز فعالیت گروههای جهادی در استان خراسانشمالی، بیش از ۱۰ گروه استانی و ۲۰ گروه از خارج از استان، فعالیتهای عمرانی، فرهنگی و خدماتی خود را در استان خراسانشمالی آغاز میکنند.