آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۷۱۶۶
فیروز آبادی در دانشگاه علوم پزشکی ایران:

اگر به سمت هوشمندسازی نرویم کل فضای مجازی را از دست خواهیم داد/ حریم خصوصی باید باز تعریف شود

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه اگر به سمت هوشمندسازی نرویم کل فضای مجازی را از دست خواهیم داد تصریح کرد: اگر می‌خواهیم در لایه فیزیکی فضای مجازی بازیگر باشیم باید اقدام به سرمایه گذاری کنیم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو فیروز آبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی و دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور امروز در کنفرانس دو روزه فرصت‌ها و چالش‌های هوشمندسازی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است گفت: امروز امریکایی‌ها در بحث لایه فیزیکی فضای مجازی شامل سرور‌ها و سیستم عامل‌ها و لایه پلت فرم دارای قدرت برتر هستند.

وی با بیان اینکه پلت فرم‌ها نوعی سیاست گذاری شدند که براساس پلت فرم‌های اجتماعی باشند بعد به سراغ پلت فرم‌های حمل و نقل، هوشمندسازی و دیگر حوزه‌ها رفتند با این وجود امروز پلت فرم‌ها نیز در انحصار شرکت‌های بزرگ امریکایی هستند که با این وجود از طریق این پلت فرم‌ها نیز اطلاعات در اختیار امریکایی‌ها قرار می‌گیرد.

فیروز آبادی با اشاره به این که مردم به عنوان یک لایه دیگر از فضای مجازی هستند که اطلاعات آن‌ها از طریق لایه پلت فرم‌ها و لایه سخت افزار‌ها و نرم افزار‌ها در اختیار امریکا قرار دارد تصریح کرد: لذا بزرگترین بحث در هوشمندسازی بحث حکمرانی است که از این طریق ما با این وجود اگر می‌خواهیم در پدافند غیرعامل کاری غیرنظامی انجام دهیم که ما را مقاوم کند باید در بحث حکمرانی و پلت فرم‌های هوشمندسازی دقت کنیم.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی تصریح کرد: گوگل، مایکروسافت و نرم افزار‌هایی مانند ویز پلت فرم‌های جهانی هستند که مرز‌های سیاسی و فرهنگی را به طور همزمان درمی نوردند و در هم می‌کوبند تصریح کرد: از طریق این پلت فرم‌ها تمام اطلاعات جمع آوری و از طرفی تلاش می‌شود که این اطلاعات در چارچوب سرزمینی باقی نماند. سوال این است که چرا در تمام پلت فرم‌ها از HTTS استفاده می‌کنند پاسخ این است که می‌خواهند اطلاعات نزد خودشان باقی بماند بعد می‌گویند در کشور‌های هدف حریم خصوصی رعایت نمی‌شود و ما بهتر حریم خصوصی را داریم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور از تهیه سند هوشمندسازی در این مرکز خبر داد و افزود: در این سند الزاماتی تعیین شده که به آن اشاره خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه دوره اخیر دوره اجتماعی شدن اقتصاد است با این وجود باید به گونه‌ای عمل کنیم که مردم در تمام حوزه‌های شهری، بهداشتی، حمل و نقل و صنعت نقش اساسی در حوزه هوشمندسازی داشته باشند تصریح کرد: اگر به این موضوع توجه نکنیم پلت فرم‌هایی در حال طراحی هستند که بدون دادن هر گونه نقش به مردم به فعالیت می‌پردازند.

فیروز آبادی با تاکید براینکه دولت و حکومت به تنهایی نمی‌توانند در زمینه هوشمندسازی به عنوان یک پروژه ملی که برمبنای اجتماعی شدن سیاست و اقتصاد است حرکت کنند تصریح کرد: بنابراین ارکان این حوزه مردم و دیتا‌هایی هستند که تولید می‌شوند.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه باید مردم را در حوزه هوشمندسازی دخالت دهیم این مهم با کار دستوری محقق نمی‌شود تصریح کرد: هوشمندسازی از ضروریات جامعه مدرن و کلانشهر‌ها مانند کلان شهر تهران است در هر حال ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که باید با جهان ارتباط داشته باشیم و این مهم از طریق هوشمندسازی محقق می‌شود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور با بیان اینکه امروز شاهد هوشمندسازی در حوزه حمل و نقل هستیم تصریح کرد: با توجه به اینکه جمعیت کشورمان رو به سالمندی می‌رود یکی از حوزه‌هایی که نیازمند به هوشمندسازی است بحث نگه داری از سالمندان است.

وی با تاکید براینکه اگر به سمت هوشمندسازی نرویم کل فضای مجازی را از دست خواهیم داد تصریح کرد: اگر می‌خواهیم در لایه فیزیکی فضای مجازی بازیگر باشیم باید اقدام به سرمایه گذاری کنیم.

فیروز آبادی افزود: در سندی که در مرکز ملی فضای مجازی تصویب شده براساس آن هوشمندسازی باید مبتنی بر ارتقای بهره وری باشد در هر حال ما نیاز به این بهره وری به ویژه در حوزه اقتصادی داریم تا بتوانیم در یک نظام جهانی اقتصادی فعالیت کنیم.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود: طبق این سند باید رفاه و عدالت اجتماعی، مشارکت اقتصادی و حریم خصوصی رعایت شوند البته حریم خصوصی را باید بازتعریف کنیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور با اشاره به اینکه در شبکه‌های IOT که مبتنی بر هوشمندی است انسان و اشیا با هم در تعامل مبتنی بر هوشمندی هستند افزود: با این وجود در این فرایند باید همه اشیا، شبکه ه، فرایند‌ها و انسان‌ها شناسنامه دار باشند.

وی تصریح کرد: برآورد می‌شود در ده سال آینده میلیون دیواس هوشمند داشته باشیم که البته نیز خواهیم داشت، چون در حال حاضر ۵۷ میلیون گوشی هوشمند داریم که تعدادش از گوشی‌های ترکیه بیشتر است.
فیروز آبادی با اشاره به اینکه در سند تصویب شده بومی سازی، اینترنت اشیا مورد توجه قرار گرفته و کلان داده‌ها را به عنوان سرمایه ملی تلقی کرده ایم افزود: در این سند شناسنامه دار بودن تمام فرایند‌ها مورد توجه قرار گرفته است که امیدواریم در جلسه شورای عالی فضای مجازی این سند تصویب شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار