پورفتحالله با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته ۴ میلیون واحد پلاسمای مازاد بر مصرف برای تهیه دارو به اروپا ارسال شده است، گفت: شاخص اهدای خون در ایران دو برابر کشورهای همسطح است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیاکبر پورفتحالله در مراسم امضای تفاهمنامهای میان جمعیت هلالاحمر و سازمان انتقال خون اظهار داشت: تامین خون سالم و کافی در کشور موضوع مهمی است که همیشه مورد توجه بوده و این تفاهمنامه نیز در همین راستا مدنظر قرار گرفته است.
وی نسبت به بالا رفتن سن نسل اهداکنندگان خون هشدار داد و گفت: اکثر اهداکنندگان خون افرادی هستند که از دوران جنگ خون اهدا کرده و اکنون سن آنها به ۶۰ تا ۶۵ سال رسیده و عملا اهدای خون برای آنها امکانپذیر نیست.
رئیس سازمان انتقال خون ادامه داد: براساس تفاهمنامه با سازمان هلالاحمر میتوان از پتانسیل جوانان عضو این جمعیت جهت تغییر هرم سنی اهداکنندگان خون بهرهمند شد و فرهنگسازیهای لازم را در این زمینه انجام داد.
همچنین باید توجه داشته که جامعه ما به سمت سالمندی پیش میرود و در آینده نیاز به خون افزایش مییابد.
پورفتحالله با اشاره به اینکه براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در کشورهای توسعه یافته ۷۰ درصد خون در افراد بالای ۶۰ سال به دلیل سالمندی و افزایش جراحیها در این دوران مورد استفاده قرار میگیرد گفت: ایران نیز رو به سالمندی پیش میرود بنابراین برای اینکه در تامین خون دچار مشکل نشویم باید زیرساختها را به سمت جوانان ببریم.
وی تاکید کرد: ورود جوانان به حوزه اهدای خون در سلامت خون نقش بسزایی دارد چرا که در کشور ما همه متولدین سال ۷۳ به بعد واکسن هپاتیت B. را در نوزادی دریافت کرده بنابراین خطر انتقال هپاتیت با انتقال خون جوانان به صفر میرسد.
رئیس سازمان انتقال خون یادآور شد: همکاری انتقال خون با سازمان داوطلبان هلالاحمر نیز بسترهای لازم را برای بحران ایجاد میکن و زمانی که با بحرانهایی همچون بروز پاتوژنهای جدید و یا آنلفوآنزا و ... مواجه شویم افزایش مصرف خون را خواهیم داشت و بنابراین باید نیروهای داوطلب را که برای ارائه اقدامات لازم در سوانح بتوانند خون دریافت کنند را آموزش دهیم.
پورفتحالله عنوان کرد: ۵۰ درصد مراکز انتقال خون دنیا در جمعیتهای هلالاحمر و سلیبسرخ انها شکل گرفته بنابراین این فرصت نیز از طریق این تفاهمنامه برای ما نیز فراهم خواهد شد تا همکاریهای مشترک را انجام دهیم.
وی در ادامه گفت: در کشور ما از هر ۲۷ هزار نفر به ازای هر هزار نفر خون اهدا میکنند در حالی که این آمار در کشورهای توسعه یافته ۳۳ هزار نفر به ازای هر هزار نفر و ۱۳ هزار نفر به ازای هر هزار نفر در کشورهای با شاخص رشد متوسط است بنابراین بر این اساس در مقایسه با کشورهای هم سطح دو برابر اهدای خون در ایران داریم.
رئیس سازمان انتقال خون از انتقال یک میلیون و ۲۰۰ هزار پلاسمای اهدا کنندگان مازاد مصرف بیمارستانی جهت ارسال به اروپا برای تولید دارو خبر داد و گفت: اگر کشوری بخواهد این اقدام را انجام دهند باید خون آنها استانداردهای لازم کشورهای اروپایی را داشته باشد که خوشبختانه این مساله گویای سلامت خونهای ایران است.
وی گفت: طی سه سال گذشته ۴ میلیون پلاسمای مازاد بر مصرف به اروپا ارسال شده و به صورت دارو به کشور بازگشته است.