متخصص تغذیه با اشاره به اینکه چلغوز حاوی آنتیاکسیدانهای قوی و ویتامین Aو E است، گفت: افرادی که تخمه چلغوز میخورند کمتر گرفتار بیماریهای قلب و عروق میشوند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرتضی صفوی، در ارتباط با خواص تغذیهای چلغوز اظهار داشت: چلغوز یکی از مغزدانهها به شمار رفته که مشابه سایر مغزدانهها همچون پسته و فندق خواص تغذیهای دارد. البته این مغزدانه در همه جای کشور آشنا نیست و بیشتر در شهرهای استان خراسان مورد معروف است و مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه چلغوز حاوی ویتامین E، K. و مقداری ویتامین A. است، افزود: این مغزدانه نوعی آنتیاکسیدان قوی به شمار رفته و از ویژگیهای خاص آن این بوده که اسید چرب غیراشباع با یک باند مضاعف است و همچون روغن زیتون بوده و برای سلامت قلب مفید است.
این متخصص تغذیه ادامه داد:افرادی که دارای چربی خون بالا، تریگلسیرین و فشارخون بالا هستند، مصرف مغزدانه چلغوز کمککننده سیستم عروقی و جریان گردش خون آنها است. بنابر این مصرف آن توصیه میشود.
صفوی با اشاره به اینکه این مغزدانه طبع گرمی دارد، عنوان کرد: مصرف چلغوز برای افراد انرژیزا بوده و سبب پیشگیری از ابتلا به بیماریهای متابولیکی و برخی از سرطانها میشود.
وی خاطرنشان کرد: چلغوز مغزدانهای ارزشمند به شمار میرود و ۶۰۰ کیلوکالری در هر ۱۰۰ گرم آن انرژی وجود دارد و به دلیل داشتن آمینواسید نیز نوعی پروتئین به شمار میرود.