معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه گفت: تعدادی از خوابگاههای دانشگاه صنعتی ارومیه استیجاری هستند که ردیف بودجه مشخص برای آنها مشخص نشده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از ارومیه، دانشجویانی که پس از تلاش و مرارتهای زیاد سد دشوار کنکور را با موفقیت پشت سر گذاشته و خانه و کاشانه خود را ترک کردند و برای ورود به عرصه علم و دانش، با شور، اشتیاق و آرزوهای فراوان دنبال ساختن آیندهای روشن هستند.
در این میان داشتن یک سقف که بدون دغدغه بتوانند زیر آن دوران پر پیچ وخم زندگی دانشجویی را بگذرانند و سختیهای فراق خانواده را برای آنها قابل تحملتر کند، ضروری است. زندگی خوابگاهی دورانی است که تا سالیان سال در ذهن بسیاری از دانشجویان که در خوابگاه زندگی میکنند، خواهد ماند.
مرحلهای نوین در زندگی دانشجویان که آنها را با تجربههای جدیدی آشنا میکند؛ اما شیرینیها و خاطرات زندگی خوابگاهی تنها یک روی سکه است و بر کسی پوشیده نیست که زندگی در خوابگاه به خودی خود با مشکلات و چالشهای زیادی همراه است. در این میان زمانی شرایط سخت و طاقت فرسا میشود که دانشجویان در کنار مشکلات زندگی خوابگاهی خواسته یا ناخواسته با مشکلات کمبود امکانات رفاهی، وضعیت نامناسب خوابگاهها نیز مواجه شوند.
صابرعزیزی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه در گفتگو با خبرنگار ما در ارومیه، با اشاره بودجه کل دانشگاه در مورد خوابگاههای دانشجویی گفت: خوابگاههای دانشگاه یا از نوع استیجاری هستند که ردیف بودجه مشخص برای آنها وجود ندارد.
عزیزی درادامه تصریح کرد: خوابگاههای دانشجویی دیگر این دانشگاه ملکی است و بودجه آن از محل عودت هزینههای اجاره بهای پرداختی دانشجویان و از طریق صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تامین می شود که بر همین راستا خوابگاههای بهشتی، خلیلی و ممتاز از نوع استیجاری خودگردان هستند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه درباره اینکه آیا هزینه بازسازی به خوابگاهها که ۴۰۰ میلیون تومان بوده، امسال نیز تکرار خواهد شد، گفت: امسال نیز بخشی از هزینههای مورد نیاز برای اداره خوابگاهها از طرف دانشگاه تامین خواهد شد.
وی افزود: باتوجه به افزایش پرداختی حقوق نیروهای سرپرستی و خدماتی و نیز افزایش قابل توجه هزینههای تعمیر و نگهداری مساعدت مالی دانشگاه در حدود ۴۰۰ میلیون ریال خواهد بود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه با اشاره به بودجه ساخت خوابگاههای خاطرنشان کرد: هماهنگی و توافقات اولیه با صندوق رفاه، بانک ملی استان و دانشگاه برای ساخت ۲ واحد خوابگاهی ملکی انجام شده است.
عزیزی در ادامه بیان کرد: برای شروع عملیات عمرانی نیاز به طرح در هیات امنای صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم دارد که پیگیر اجرایی شدن آن هستیم و امیدواریم در اسرع وقت عملیاتی شود.
وی تاکید داشت: باتوجه به اینکه خوابگاههای ملکی کلنگ زنی شده با وام بانکی احداث خواهند شد، نیازی به ردیف بودجه جداگانه ندارند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه با اشاره به افزایش قیمت اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی این دانشگاه تصریح کرد: با مذاکره با صاحبان املاک، قرارداد خوابگاههای استیجاری در سال گذشته افزایش پیدا نکرد، به همین دلیل سال گذشته افزایش اجاره بهای خوابگاههای دانشگاه بسیار جزئی انجام گرفت که آن هم بدلیل افزایش هزینه تعمیرات و تاسیسات و مواد مصرفی بود.
عزیزی در ادامه بیان کرد: برای سال جاری نیز افزایش اجاره بهای خوابگاهها به طور میانگین در حدود ۱۰ درصد اتفاق افتاده است که بسیار کمتر از نرخهای افزایش قیمت اقلام مصرفی و هزینهای است.
وی با بیان اینکه اجازه نمیدهیم فشار مالی زیادی به دانشجو وارد شود، تاکید داشت: برای آنکه بار مالی زیادی برای دانشجویان تحمیل نشود، باوجود آنکه برخی قراردادها چندساله بسته میشوند و صاحبان املاک نیز درخواست افزایش نرخ اجاره بها براساس نرخ تورم سالیانه و یا کمی بیشتر نیز دارند، با رایزنی و مذاکره با صاحبان املاک، برخلاف قراردادها پس از کسب رضایت ایشان قرارداد قبلی لغو و قرار داد جدید با نرخ افزایش کمتر منعقد شده است که نمونه این، سال گذشته برای خوابگاه بهشتی اتفاق افتاد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه با اشاره به مساله قیمت غذای دانشجویی نیز گفت: قیمت غذاهای دانشجویی برای سلف دولتی توسط صندوق رفاه دانشجویان تعیین میشود که فعلا ابلاغ نشده است.
عزیزی گفت: برنامه ریزی دانشگاه برای آن است که ضمن افزایش کیفیت و تنوع، میزان یارانه سلف غیر دولتی را برای سال آینده افزایش دهد.