کد خبر:۷۰۸۸۷۲
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی کرمانشاه از دلایل موفقیتش می‌گوید؛ نداشتن گذشته‌ موفق نباید سبب ناامیدی شود

دانشجوی دانشگاه صنعتی کرمانشاه جزو معدود دانشجویانی است که توانسته با پشتکار و حداقل امکانات، رتبه‌ یک کارشناسی ارشد رشته فوتوتیک دانشگاه شهید بهشتی تهران را از آن خود کند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از کرمانشاه، کسب موفقیت در عرصه‌های علمی و رسیدن به قله پیشرفت، خلاصه تمامی خواسته‌های امروزی دانشجویان نخبه است؛ اکثریت این افراد به دنبال ترقی جامعه‌ خود هستند تا بتوانند به عضو موثر آن تبدیل شوند. بدون شک کسب عنوان برتری در عرصه‌های علمی سربلندی فرد و جامعه را در بر خواهد داشت.
 

علی الماسی، دانشجوی دانشگاه صنعتی کرمانشاه جزو معدود نخبه‌های دانشگاهی است که با حداقل امکانات، موفق به کسب رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد رشته‌ فوتونیک از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده است. مشکلاتی که بر سر راه این دانشجو قرار داشت، شاید مانع از رسیدن او به اهدافش می شد؛ اما وی توانست با غلبه بر مشکلات و کنار آمدن با آن‌ها به موفقیت دست پیدا کند. همین مسئله ما را بر آن داشت تا به گفتگو با این دانشجوی نخبه بپردازیم و از او بخواهم که به بیان پیشینه تحصیلی خود و دلایل موفقیتش بپردازد.

 

این دانشجوی نخبه می‌گوید: از همان دروان ابتدایی، دانش آموز درس خوانی بودم و میانگین نمراتم همیشه ۱۹ و ۲۰ بود و دوران دبیرستان خود را با معدل ۱۸/۴۵ به پایان رساندم. در سال آخر دبیرستان و همزمان با برگزاری کنکور سراسری به دلیل شرایط محیطی خاص از آمادگی لازم برای شرکت در کنکور برخوردار نبودم؛ با این حال با تکیه بر اطلاعات پیشین خود در این آزمون شرکت کردم و پس از قبولی در کنکور با در نظر گرفتن هزینه‌های سنگین رفت و آمد به دانشگاه‌های سایر شهر‌ها تصمیم به انتخاب دانشگاه صنعتی کرمانشاه از میان دانشگاه‌های برتر کشور برای ادامه تحصیل گرفتم.

 

وی می‌افزاید: علاقه به دروس ریاضی و فیزیک و به تبع آن رشته فیزیک مهندسی سبب شد که در این رشته به ادامه تحصیل بپردازم؛به طوری که تحصیل در رشته فیزیک مهندسی دانشگاه صنعتی کرمانشاه از تحصیل در دانشگاه رازی برایم مهم‌تر بود. در سال‌های اولیه تحصیلم در دانشگاه صنعتی کرمانشاه، تصمیم به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران گرفتم و از آبان ماه ۱۳۹۶ به صورت جدی برای کسب رتبه برتر کنکور ارشد روزی ۳ ساعت مطالعه مفید داشتم.

 

الماسی ادامه می‌دهد: دقت بالا به مباحث فیزیک و همچنین نوشتن جزوه مجزا از آنچه که استاد تدریس می‌کرد از جمله عوامل کمک کننده به کسب این موفقیت تحصیلی بود؛ البته باید بگویم که آنچه سبب دستیابی افراد به خواسته هایشان می‌شود، "تلاش" است نه هیچ چیز دیگری.

 

وی اضافه می‌کند: داشتن حافظه خوب ریاضی از دیگر عوامل کمک کننده به من در طی این مدت بود و بار‌ها از زبان دیگران این موضوع را شنیده ام و معتقدم که در زمینه فهم دروس ریاضی و تحلیل مسائل از قدرت بالایی برخوردارم و همین نکته موجب شده که علم فیزیک را به راحتی درک کنم؛ اما بازهم تاکید می‌کنم که تلاش، ضعف در هر زمینه‌ای را پوشش می‌دهد و رمز موفقیت در این است که با توکل بر خداوند متعال برای رسیدن به هدف در مسیر درست قدم برداریم.

 

این دانشجوی نخبه معتقد است که همه این صحبت‌ها گویای این مسئله بود که کسب موفقیت دور از انتظار نیست و نداشتن گذشته‌ موفق نباید سبب ناامیدی شود و همواره باید با امید به آینده حرکت کنیم؛ اینجاست که انگیزه و تلاش پاسخگوست.

 

وی می‌افزاید: من در خانواده‌ نسبتا ضعیفی روزگار می گذرانم و این موضوع همیشه برایم مسئولیت ایجاد می‌کند که نسبت به این مسئله بی تفاوت نباشم. با اینکه دانشجوی روزانه بودم و چندان هزینه‌ای متحمل خانواده ام نمی‌شد؛ اما از تعطیلات تابستان برای کسب درآمد استفاده می‌کردم تا مسئولیت پرداخت این اندک هزینه را هم از دوش خانواده ام بردارم.  

 

الماسی با بیان اینکه به فعالیت در حوزه کشاورزی و کسب درآمد از این طریق علاقه داشتم؛ اما به دلیل کمبود وقت، کمتر به آن می‌پرداختم، ادامه می‌دهد: همیشه دیدن دستان زحمت کش پدرم برایم شرمندگی و حس مسئولیت ایجاد می‌کرد، دیدن وضعیت خانواده و توان مالی خودم باعث شد به خودم قولی بدهم؛ آن هم اینکه من باید نتیجه کنکور کارشناسی را با کنکور کارشناسی ارشد جبران کنم؛ به طوری که علاوه بر صفحه‌ دلم، بر صفحه‌ یک برگ A. ۴ حک کرده بودم که «من رتبه‌ یک کنکور ارشد فوتونیک خواهم شد»

 

وی یادآور می‌شود: شاید بعضی‌ها گمان کنند که کسب چنین رتبه‌ای در کنکور با چند ماه مطالعه نشان دهنده نابغه بودن شخص است؛ اما من معتقدم که این یک رتبه ساده است و هر ساله در گرایش‌های مختلف دیده می‌شود. برای کسب این موفقیت داشتن انگیزه، امیدواری، پشتکار و در نهایت توکل بر خداوند لازم و ضروری است.

 

این دانشجوی نخبه تاکید می‌کند: بهتر است دانشجویان به این نکته توجه داشته باشند که یک برنامه درسی صحیح باید زیرمجموعه یک برنامه روزانه و هفتگی منظم باشد تا منتهی به موفقیت شود و حتما در کنار مطالعه درسی، مطالعه غیر درسی، تفریح و سرگرمی لازم است و این موارد نه تنها کاهنده اوقات کنکور نیستند؛ بلکه تقویت کننده و امید دهنده هستند و باعث افزایش میزان بازدهی مطالعه می‌شوند و اگر درست مطالعه کنیم و تلاش و پشتکار داشته باشیم آن وقت کلمه شانس بی معنی خواهد شد.

 

وی می‌گوید: به واقع می‌توانم ادعا کنم که اگر در زندگی مشتاق باشی و با اراده حرکت کنی، آنگاه خداوند و قانون طبیعت حتما در جایگاهی که شایسته ات باشد، تو را قرار خواهند داد و اینجاست که باید گفت جز با تلاش به جایی نخواهیم رسید و همه می‌توانیم، فقط لازم است که بخواهیم و دائما به خودمان یادآوری کنیم که می‌شود.

 

الماسی ادامه می‌دهد: بدون شک پدر و مادر و اساتید دانشگاه در ایجاد انگیزه و کسب موفقیت من موثر بوده اند و بسیار خوشحال هستم که به عنوان یکی از دانشجویان اولین ورودی رشته‌ فیزیک مهندسی گرایش اپتیک لیزر دانشگاه صنعتی کرمانشاه موفق به کسب این رتبه شدم و امیدوارم که در سال‌های آینده شاهد رتبه‌های برتر دانشجویان این دانشگاه در رشته‌های مختلف باشیم.

 

وی می‌گوید: زندگی ادامه دارد، زندگی پر از صفر و یک و بیست است، مواظب باشیم که علممان را در راه خدمت خرج کنیم؛ شهید بهشتی می‌فرمایند «حقیقتا ما شیفتگان خدمتیم نه طالبان ثروت». اگر نیت خدمت در آینده باشد، مطمئنا خداوند راه را میسر میسازد. رویای من کسب رتبه اول بود؛ اما بعد از کنکور فکر نمی‌کردم که یک بشوم. این شرایط آزمون و لطف خدا بود که من رتبه‌ یک شدم؛ اما تلاش خودم حتما پشتوانه محکم و خوبی برای این موفقیتم بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار