روزنامه فایننشالتایمز در مطلبی با اشاره به سیاستهای زیاده خواهانه رئیس جمهور آمریکا نوشت: اکنون توسعهطلبیهای آمریکا برای ترامپ پرهزینه شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه فایننشال تایمز در سرمقاله امروز خود با اشاره به تهدیدهای اخیر آمریکا مبنی بر تحریم مقامات دادگاه بینالمللی لاهه نوشت: اگر جان بولتون میتوانست خواسته خود را عملی کند، به گفته خودش، شورای امنیت سازمان ملل را تنها با یک عضو دائم دوباره شکل میداد و آن تنها عضو دائم هم آمریکا بود. مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، همچنین گفته است سازمان ملل سی و هشت طبقه دارد که اگر ده طبقه آن نباشد، هیچ فرقی نخواهد کرد؛ بنابراین تهدید وی برای تحریم کردن مقامات دادگاه بینالمللی کیفری و تحت تعقیب قرار دادن آنها در صورتی که آنها علیه جنایتهای جنگی آمریکاییها در افغانستان تحقیقات کنند، نباید کسی را متعجب کند.
در ادامه این مطلب آمده است: خصومت بولتون با سازمانهای چندجانبه و بروکراتهای بینالمللی از مدتها قبل شکل گرفته است. وی این موضوع را زمانی که در دولت جورج بوش نماینده آمریکا در سازمان ملل بود، بارها تکرار کرد. به علاوه موضعگیری وی درباره دادگاه بینالمللی لاهه به شکل گستردهای با رویکرد دولتهای مختلف آمریکا از دوره بیل کلینتون همسو است. آمریکا هرگز صلاحیت این دادگاه را نپذیرفت و تنها و به شکل محدودی در دولت باراک اوباما، آمریکا تلاش کرد رابطهای سازنده با این دادگاه داشته باشد.
لحن گستاخانه بولتون در حمله به دادگاه لاهه همچنین نشاندهنده تشدید موضعگیریهای یکجانبهگرایانه آمریکا در دوره ترامپ است. تحولات اخیر این سوال را ایجاد کرده است که دولت کنونی آمریکا تا چه اندازه در زیرپاگذاشتن نظام مبتنی بر قانون بینالمللی پیش خواهد رفت.
در دوره ترامپ، آمریکا از پیمان بینالمللی تغییرات آب و هوایی کنارهگیری کرد و نادیده گرفتن قوانین منع انتشار گازهای گلخانهای را در پیش گرفت. وی همچنین آمریکا را از توافق هستهای ایران خارج و متحدان اروپایی ناراضیاش از این تصمیم را وادار کرد خروج از آن توافق را بررسی کنند. واشنگتن در حالی که مجموعه جنگهای تجاری را به راه انداخته است، همزمان عملکرد سازمان تجارت جهانی را با جلوگیری از انتصاب قضاتی که طرفدار روند حل اختلافات هستند، مختل کرده است. به تازگی آمریکا کمکهای مالی به آژانس اوارگان سازمان ملل برای فلسطینیها را قطع کرده و جلوی هرگونه اظهارنظر بیطرفانهای را در خاورمیانه میگیرد.
فایننشال تایمز در ادامه نوشت: با توجه به پر بودن جنگطلبانی مثل بولتون در اطراف ترامپ، همه این اقدامات تنها آغاز راه است. ممکن است صندوق بینالمللی پول هدف بعدی دولت ترامپ باشد. واشنگتن عامل اصلی ایجاد بسیاری از موسسات بینالمللی است که اکنون تلاش میکند آنها را تضعیف کند. در جهان تکقطبی که آمریکا به آن عادت داشت، بر این موسسات مسلط بود و آنها سلطهگریهای واشنگتن را در جهان محقق میکردند. در جهان چندقطبی که در حال ظهور است، آمریکا دریافته است که باید نفوذ خود را در این موسسات حفظ کند. اکنون توسعهطلبیهای آمریکا برای ترامپ در عرصه بینالمللی پرهزینه شده است.
در دوره باراک اوباما، جمهوریخواهان آمریکا بارها دولت وی را به تضعیف سلطه جهانی آمریکا متهم کردند. اما اکنون جایگزین جمهوریخواه وی (ترامپ) است که با سرعت همه نقشهای آمریکا را در عرصه بینالمللی از بین میبرد. ترامپ حتی در داخل هم میخواهد از قانون بالاتر باشد. وی در خارج هم میخواهد بالاتر از قانون قرار بگیرد.
ما که میدانستیم دیوان لاهه وامثالهم بی اجازه امریکا اب نمیخورد اما بیچاره مردم دنیا که چه حسابهای روی دیوان لاهه وقضات ان میکردند
انوقت یک لات به نام بولتون میاید فحش فنی به سر کل شان میکشد ومیرود واین ها از ترس شان جواب هم نمیدهند، رای که جای خود دارد
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
انوقت یک لات به نام بولتون میاید فحش فنی به سر کل شان میکشد ومیرود واین ها از ترس شان جواب هم نمیدهند، رای که جای خود دارد