کد خبر:۷۱۰۶۰۹
نوبخت در جمع خبرنگاران:

بسته‌های حمایت از تولید و اشتغال در راه است/ ایجاد فرصت‌های شغلی در کنار جلوگیری از ریزش نیروی انسانی

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: برنامه داریم تا ضمن ایجاد فرصت‌های شغلی جدید از ریزش نیروی انسانی و اشتغال منفی در اثر آسیب تحریم‌ها به بخش کشاورزی و صنعت جلوگیری کنیم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدباقر نوبخت در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه بین وزارت کار و معاونت عملی ریاست جمهوری با محوریت اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و جوانان در جمع خبرنگاران گفت: دولت برای اشتغال بیش از یک میلیون فرصت شغلی در سال ۹۷ برنامه‌ریزی کرد و مصوبه منابع مالی آن را هم توانسته در تبصره ۱۸ قانون بودجه امسال از مجلس شورای اسلامی بگیرد.

وی ادامه داد: در کشور ما طی یکسال هیچگاه به اندازه یک میلیون فرصت شغلی ایجاد نمی‌شد و همواره ۷۰۰ هزار فرصت شغلی بود که با وجود آن هم تعداد بیکاران کشور تقلیل نمی‌یافت، درواقع حداکثر ورودی‌های تازه به بازار کار را کنترل می‌کردند.

نوبخت اظهار داشت: برنامه‌ریزی برای ایجاد بیش از یک میلیون فرصت شغلی را به ۱۴ برنامه تبدیل کردیم تا به وسیله آن‌ها بتوانیم فرصت‌های شغلی تازه را بیافرینیم در این راستا برنامه‌ها را در دو حوزه مربوط به سیاست‌های فعال بازار کار و در ارتباط با فعالیت‌های دانش‌بنیان مورد نیاز دسته‌بندی کردیم و توانستیم ایجاد ۳۹۸ هزار فرصت شغلی را از این دو بخش داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برای انعقاد و اجرا شدن این تفاهم‌نامه وظایف و چگونگی عملکرد هر دستگاه مشخص شده است، گفت: خوشبختانه بودجه این اقدامات در حدود ۳ هزار میلیارد تومان در اختیار سازمان برنامه و بودجه کشور است که اجازه پیدا کردیم ۲۰ درصد اعتبارات طرح‌های عمرانی را در این رابطه وارد کنیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به نقش حمایتی صندوق توسعه ملی بیان کرد: در این تفاهم نامه صندوق توسعه ملی نقش فعالی دارد و درکنار ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی، باید صندوق توسعه ملی حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان را در در اختیار گذارد.

وی عنوان کرد: در شرایطی هستیم که نه تنها باید به فکر ایجاد فرصت‌های شغلی باشیم بلکه باید ریزش نیروی انسانی در اثر آسیب‌هایی که تحریم‌ها به بخش صنعت و کشاورزی وارد می‌کنند را کنترل کنیم.

نوبخت اظهار داشت: خوشبختانه در مجموعه برنامه‌های مقابله با تحریم یک بسته حمایت از تولید و اشتغال داریم و شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه آن را تصویب کردند که ما معادل ریالی یک میلیارد دلار را از صندوق صرفا برای حفظ اشتغال موجود و کمک به واحد‌های تولیدی مان داشته باشیم.

وی ادامه داد: از این جهت می‌توان گفت که امروز برنامه ما در دو عرصه انجام می‌شود یکی به روال جاری برای ایجاد فرصت‌های شغلی و دیگری یک برنامه اقتضایی متناسب که از اشتغال منفی و ریزش نیروی انسانی جلوگیری کنیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور درباره بسته‌های حمایتی برای جبران شرایط ارزی فعلی کشور گفت: ۱۲ برنامه در یک مجموعه برنامه جامع مقابله با تحریم‌ها داریم که یکی از آن‌ها کنترل بازار ارز است هرچند مسئولیت این امر برعهده بانک مرکزی است، اما ما نیز دست روی دست نمی‌گذاریم و وظیفه داریم تا ثابت شدن آن نوسانات، روش‌های جبرانی داشته باشیم.

وی افزود: سازمان برنامه و بودجه کشور خود را موظف می‌داند در کنار اقداماتی که برای ثبات و تعادل بازار انجام می‌دهد روش‌های جبرانی خود را بسته به بسته اطلاع‌رسانی و رونمایی کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار