ورزشکار موفق رشته دو ومیدانی با بیان اینکه تحصیلات نقش مهمی در پیشرفت ورزشکاران دارد، گفت: اگر یک ورزشکار بیسواد و یک ورزشکار دانشگاهی را مقایسه کنید، متوجه تفاوتهای آنها میشوید.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی، ورزش در زندگی جونان بویژه دانشجویان نقش مثبت و تأثرگذاری دارد، بسیاری از ورزشکاران که ورزش را به صورت قهرمانی دنبال میکنند، علاقمند به تحصیل در دانشگاه هستند، چرا که معتقد هستند که بین یک ورزشکار تحصیل کرده و وزشکار بی سواد تفاوتهای فراوانی وجود دارد.
محمد رضا بیگی، قهرمان دو ومیدانی و دانشجویی رشته تربیت بدنی دانشگاه سمنان یکی از ورزشکارانی است که توانسته است در مسابقات مختلف ورزش ۲ مقام اول دانشجویی منطقهای ۹کشور در رشتهای ۱۵۰۰ و ۸۰۰ متر و دوم رشتهای ۴۰۰ متر و عنوان نایب قهرمانی دانشحویان ایران در رشته ۸۰۰ متر دو و میدانی را کسب کند.
وی معتقد است که تحصیل در رشته تربیت بدنی این فرصت را به او داد که استعدادش را به نمایش بگذارد و نقش مهمی در زندگی او داشته است، در ادامه گفتگو با این ورزشکار قهرمان دانشجو را میخوانیم.
دانشجو: چه شد که تصمیم به تحصیل در رشته تربیت بدنی را گرفتید؟ ابتدا در رشته مهندسی صنایع تحصیل میکردم؛ اما به دلیل علاقه به رشته تربیت بدنی در کنکور شرکت کردم و در رشته تربیت بدنی دانشگاه سمنان قبول شدم، فعالیتهای ورزشی را هم قبل از دانشگاه به صورت نیمه حرفهای و حرفهای در رشته دو و میدانی دنبال میکردم، بعد از دانشگاه نیز با حمایت استادم آقای نصیری ورزش دو و میدانی ادامه دادم و توانستم که در مسابقات دانشجویان سراسرکشور مقامهای را در این رشته کسب کنم.
دانشجو: ورزش دانشجویی با چه مشکلاتی مواجه است؟ ورزش دانشجویی در کشور آن گونه که شایسته است مورد حمایت مسوولان قرار نگرفته است به ویژه در دانشگاه ورزشکارانی که به صورت حرفهای ورزش را دنبال میکنند از حمایتهای لازم از نظر تغذیه، خوابگاه و ایاب و ذهاب برخوردار نیستند. بیشتر این دانشجویان برای موفقیتهای بیشتر نیاز دارند از امکانات بهتری بهره مند شوند.
ورزشکاران دانشجو نیازمند هستند از نظر تغذیه از مواد غذایی مناسب و مکملهای غذایی استفاده کنند؛ اما در دانشگاه از نظر تغذیه ورزشکاران مورد توجه قرار نمیگیرد، من دانشجوی ورزشکاری را در خوابگاه دانشجویی می شناسم که به دلیل شرایط نامناسب مالی قادر به تهیه غذا نیست؛ اما با این حال به علاقه ورزش را دنبال می کند.
وضعیت خوابگاههای دانشجویی که برای آنها در نظر گرفته میشود رضایت بخش نیست؛ ورزشکاران نیازمند خواب به موقع و استراحت کافی هستند؛ در حالی که دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی با جمعیت ۸ تا ۹ نفر اقامت میکنند. برای من پیش آمده است برای شرکت در مسابقهای به دلیل عدم خواب کافی در خوابگاه دانشجویی آن طور که شایسته بوده است نتوانم در مسابقه شرکت کنم. دانشگاه باید برای دادن امکانات تفاوتیهای بین نخبگان ورزشی و سایر دانشجویان قائل شود و به آنها رسیدگی بیشتری شود.
مشکل دیگر مساله ایاب و ذهاب در دانشگاه سمنان است، برای رفتن به تمرین در باشگاه و مسابقات باید هزینه و راه زیادی را طی کنم، در دانشگاههای دیگر حمایتهای بهتری از دانشجویان میشود و برخی دانشجویان برای شرکت در مسابقات از هواپیما استفاده میکنند؛ اما برای حضور در مسابقات دانشجویان سراسر کشور که در شیراز برگزار شده بود، دانشگاه ما را به قطار فرستاد و بیش از ۲۰ ساعت در قطار بودیم؛ با این حال توانستم در مسابقات مدال کسب کنم و رنکینگ دانشگاهمان را بالا ببرم.
دانشجو: ورزش چه تأثیری بر روحیه دانشجویان دارد؟ دانشجویی که ورزش میکند از جنبههای مختلف سلامت تر از دانشجویی است که ورزش نمیکند، دانشجویی که ورزش میکند از نظر سلامت جسم و روان سالمتر است و در درسها میتواند موفقت ر باشد؛ چرا که جسم او سالمتر است و از هرگونه مشکلاتی که برسر راه دانشجویان وجود دارد؛ میتواند به سلامت عبور کند کمتر دچار افسردگی و روی آوردن به مواد مخدر میشود؛ چرا که انرژی او مصرف میشود و دیگر هیچ دغدغه فکری ندارد و از تنهایی و فشارهای که زندگی به او میآورد در امان است ورزش به دانشجویان اعتماد به نفس میدهد و کمک میکند که در آینده انسان تأثیرگذاری در اجتماع باشد.
دانشجو: داشتن تحصیلات چه نقشی بر موفقیت ورزشکارن دارد؟ اگر یک ورزشکار بی سواد و یک ورزشکار که در دانشگاه تحصیل کرده است را مقایسه کنید متوجه تفاوتهای آن میشوید از نکات مثبت ادامه تحصیل برای ورزشکار این است که فرصت پیدا میکند که استعداداش را به نمایش بگذارد، زندگی دانشجویی به ورزشکار این فرصت را میدهد که برنامه ریزی دقیقی برای آینده داشته باشد. خود من، قبل از اینکه وارد دانشگاه شوم، اطلاع دقیقی از گرم و سرد کردن برای ورزش نداشتم؛ اما الان میدانم که برای پیشرفت باید به این مسائل توجه کنم با توجه به علمی که در رشته تغذیه در دانشگاه کسب کردم، میدانم که از چه مواد غذایی استفاده کنم.
دانشجو: چه پیشنهادی برای بهتر برگزار شدن مسابقات ورزش دانشجویی دارید؟
مسابقات ورزش دانشجویی تنها به برخی رشته های ورزش مثل فوتبال و فوتسال توجه دارد و مسابقات ورزشی دیگری مثل دو ومیدانی که مادر تمام ورزش هاست؛ مورد توجه نیست؛ در حالی که ورزش های انفرادی این قابلیت را دارد که افتخارات بسیاری را برای دانشگاه کسب کند. جوایزی که به دانشجویان داده می شود، خیلی چشمگیر نیست؛ اما این جوایز می تواند بخشی از مشکلات مالی ورزشکاران دانشجو را که درآمدی ندارند را حل کند.