نشریات دانشجویی در این هفته، با تیترها و سرمقالههای خود را به مهمترین مسائل روز کشور و حواشی پیش آمده در حوزههای مختلف اختصاص داده اند که با هم تعدادی از آنها را میخوانیم.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- امیررضا غلامی؛ نشریات دانشجویی در این هفته، تیترها و سرمقالههای خود را به مهمترین مسائل روز کشور و حواشی پیش آمده در حوزههای مختلف اختصاص دادهاند که با هم تعدادی از آنها را میخوانیم.
شماره ۹۶ نشریه دانشجویی «درد دل»؛ دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در یکی از مطالب خود به پاسخ های توهین آمیز مسئولین به مردم و خاصه پاسخ اخیر وزیر بهداشت اشاره کرده است که این یادداشت را با هم میخوانیم: ندارند. جمله ی فوق، از بیانات هدایت اله خادمی، نمایندۀ مجلس است که هفته ی پیش، خطاب به یک پرسشگر گفته بود. «بهش سبوس بدین بخوره » پارسال، وزیر کشاورزی، این سخن را برای یک کشاورز به کار برد. مرد بسیار مودب و شریفی که صرفا می خواست بداند آقازاده ها کیستند که او و سایر کشاورزان را به خاک سیاه می نشانند. «حقوق پدرم به کسی ربطی ندارد... سهم خود را از سفره انقلاب برداشت هایم» بیانات دو سال پیش فاطمه حسینی، نمایندۀ مجلس می باشد، در هنگام دفاع از حقوق ماهانه 57 میلیون تومانی پدرش در صحن عمومی مجلس. «فعلا مدیریت همین است » و «خودت بمال دیگه » این دو جمله، از افاضات کلام وزیر بهداشت و درمان است که اولی را گفت تا به قول خودش، مردم اعصاب و روح و روان همدیگر به عبارت دقیق تر مسئولین را آزار ندهند! جملۀ دومی خطاب به پیرمردی گفته شد که از عهده ی تأمین هزینه های فیزیوتراپی خویش بر نمی آمد.
«خیلی احمقی... خیلی نادانی» این فحشها را جناب آقای مطهّری، نمایندۀ مجلس در خطاب به معترضی گفت که از او پرسیده بود چرا به جای سخن گفتن در باب مسائل اصلی کشور، از غدیر خم سخن می گوید. «این حرف غلط است که کسی بگوید حقوق من کم است... چه کسی مجبورت کرده بمانی؟ » این سخن تاریخی از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران است. او این سخنان را درخطاب به کارمندان دولت گفته بود که از حقوق پایین خویش شاکی بودند؛ گویا منظور اصلی ایشان در این سخنان، معلمّان بوده است.
شماره ۱۲ نشریه دانشجویی «تیتر» دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، به چرایی پیشنهاد مذاکره ترامپ اشاره کرده و در یادداشتی آورده است: بعد از جنگ لفظى روحانى و ترامپ و پاسخ کوبنده سردار سلیمانى، رئیس جمهور آمریکا درخواست مذاکره با ایران را مطح کرد در این خصوص چند نکته را مطرح مى شود: -۱ شرایط اقتصادى به وجود آمده براى کشور بعد از برجام نشان داد که اگر در ۵ سال گذشته به جاى مذاکره به دنبال اقتصاد مقاومتى رفته بودیم امروز وضع بسیار بهترى داشتیم و اقتصادى داشتیم که با یک اخم دشمن بهم نمى ریخت. ۲- در گرماگرم مذاکرات سال ۹۴ و قبل از تصویب برجام، رئیس بانک مرکزى انگلیس به مقامات آمریکا هشدار داد که اگر برجام امضا نشود، ایران به سمت اقتصاد مقاومتى خواهد رفت و دیگر نمى توانم کارى بکنیم. ۳- روسیه، چین و ترکیه به صراحت گفته اند که با تحریم هاى یکجانبه آمریکا علیه ایران همکارى نخواهند کرد. پس تهدید تحریم توسط آمریکا اجرایى نیست بلکه فقط اثر روانى بر جامعه دارد فقط همین! بنابراین ترامپ با پیشنهاد مذاکره مى خواهد ایران مجددا به آمریکا دل ببندد و از بستن پیمانهاى اقتصادى با این کشورهاى خوددارى کند. ۴-تنش لفظى بین ترامپ و رهبر کره شمالى در چند ماه گذشته را به یاد دارید؟ در نهایت با یک مذاکره صورى و چند عکس دو نفره ترامپ و اون پایان یافت بدون اینکه نتیجه مشخصى داشته باشد. به نظر نگارنده هدف ترامپ از بازى کره شمالى فقط الگو سازى براى ایران بود. تنش لفظى مقامات ایران و آمریکا و سپس پیشنهاد مذاکره با ایران و استقبال عده اى در ایران از این پیشنهاد. به همین سادگى! ۵- ترامپ مى خواهد با مذاکرات جدید، برجام منطقه اى و برجام موشکى را به ایران تحمیل کند. در حال حاضر به دلیل توانمندى هاى نظامى ایران در داخل و در منطقه، احتمال جنگ با ایران نزدیک صفر است، اما اگر برجام موشکى و منطقه اى را بپذیریم احتمال جنگ نزدیک ۱۰۰ درصد است. ۶- هیچ عاقل یا جاهلى با یک دشمن عهد شکن که توافق قبلى را بهم زده مذاکره نمى کند مگر اینکه خائن باشد. پانوشت: علت اینکه گفتم جاهل به این دلیل است که جاهل با تجربه قبلى باید از جهلش بیرون آمده باشد مگر اینکه خودش را به خواب زده باشد.
شماره ۱۰۱ نشریه دانشجویی «سفیر» بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر؛ مطالب این شماره نشریه را به بازگشایی دانشگاه و ورود دانشجویان جدید اختصاص داده است و در مطلبی به قلم صالح محبی با عنوان «دانشجو نباید سیب زمینی باشد» به حضور دانشجویان در عرصههای مختلف دانشجویی اشاره کرده که بخشی از ان را با هم میخوانیم: شاید سؤالی که برای خیلی از شما پیش آمده باشد و یا در آینده پیش بیاید این است که تا زمانی که دانش آموز بودیم، یکسری وظایف داشتیم که بیشتر آن، درس خواندن بود، اما الان، که دانشجو شده ایم و در جامعه و میان دوست و آشنا هم حتما به دید یک نخبه به ما نگاه میکنند و دیدگاههای متفاوتی هم نسبت به ما دارند. حال سوال اینجاست که وظیفه ما به عنوان دانشجو چیست؟ و چه وظایفی بر عهده داریم؟ در وهله اول شاید بگویید که بله ما باید درس بخوانیم و یک مدرکی هم بگیریم و دیگر تمام؛ اما حقیقت این است که یک دانشجو در کنار خوب درس خواندن وظایف مهمتر دیگری هم دارد که برای فهم این موضوع این دو جمله را که از بزرگان انقلاب هست را با هم میخوانیم: "دانشگاه مبدأ همهی تحولات است؛ از دانشگاه سعادت یک ملت و در مقابل سعادت شقاوت یک ملت سر چشمه میگیرد. " امام خمینی (ره)؛ «دانشجو مؤذن جامعه است. اگر خواب بماند، نماز امت قضا میشود.» شهید بهشتی؛ خب در این دو جمله از امام و شهید بهشتی میبینید که این دو بزرگوار رابطهای بین دانشجو و جامعه برقرار کرده اند.
شماره ۴ نشریه علمی_تخصصی «دنیای بیوتکنولوژی» دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان؛ در مقاله ای با عنوان «زهر زنبور عسل درمانی برای سرطان» به بررسی ویژگی های درمانی زنبور عسل و زهر آن پرداخته که این مقاله را با هم میخوانیم:
درمان بیماری های مختلف کاربرد داشته است و برای تسکین بیمار یهای التهابی مزمن مورد استفاده قرار گرفته است. تحقیقات متعدد اخیر بیان می کند که زهر زنبور عسل در درمان سرطان از طریق مهار کردن رگ زایی اثر گذار است. امروزه افزایش مقاومت سرطان نسبت به درمان های رایج مشکل ساز شده است، مقاومت سلول های سرطانی نسبت به داروهای شیمیایی منجر به کاهش سطح پاسخ این سلولها نسبت به دارو و در نتیجه شکست اقدامات درمانی می شود. بنابراین تحقیق وتوسعۀ دار وهای موثرتر و یا با اثرات جانبی کمتر از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
پیش از هرچیز بهتر است نگاه مختصری به فرآیندرگ زایی (Angiogenesis) و نقش آن بر رشد و متاستاز تومور داشته باشیم: رگ زایی فرایندی است که طی آن با دخالت سلول های اندوتلیال، عروق خونی جدید از عروق موجود تشکیل می شود.
این فرایند در شرایط فیزیولوژیک برای رشد و نمو طبیعی جنین، سیکل تولید مثلی و ترمیم زخم و بافت و در شرایط پاتولوژیک برای رشد تومور اهمیت دارد. بافت توموری میتواند مواد تغذیه ای و اکسیژن کافی را از طریق انتشار ساده تا محدودۀ 1 تا 2 میلی متر جذب نماید و از این نقطه به بعد نیازمند فرایند رگ زایی برای تامین تغذیه خود می باشد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که عدم رگ زایی مانع رسیدن مواد غذایی به سلو لهای توموری م یشود و موجبات مرگ این سلو لها را فراهم می کند.