کد خبر:۶۹۲۶۰۲
جمعه بازار نشریات دانشجویی؛

ماجرای طلوع و غروب تلگرام در ایران چه بود؟/ حقوق بی‌بشر!

نشریات دانشجویی در این هفته، با تیتر‌ها و سرمقاله‌‍‌های خود را به مهمترین مسائل روز کشور و حواشی پیش آمده در حوزه‌های مختلف اختصاص داده اند که با هم تعدادی از آن‌ها را می‌خوانیم.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- امیررضا غلامی؛ نشریات دانشجویی در این هفته، با تیتر‌ها و سرمقاله‌‍‌های خود را به مهمترین مسائل روز کشور و حواشی پیش آمده در حوزه‌های مختلف اختصاص داده‌اند که با هم تعدادی از آن‌ها را می‌خوانیم.

شماره چهارم نشریه «تمرکز» نشریه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در یادداشتی به قلم «محمدرضا جعفری سنجانی» به بررسی سیاست های ارزی دولت و وضعیت اقتصادی کشور پرداخته است که این یادداشت را با هم میخوانیم. 
 
قیمت ارز طی ماه‌های اخیر هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود، عزمی برای کنترل اصولی قیمت در دولت دیده نمی‌شود؛ دولت در آخرین اقدام خود دلار را در قیمت ۴۲۰۰ تومان تک نرخی کرد و بانک مرکزی طی بخشنامه‌هایی اعام کرد فروش ارز با قیمت بیش از این مصداق قاچاق است و با کسانی که از این قانون پیروی نکنند برخورد می‌شود.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که این اقدام دستوری دولت نمی‌تواند حل کننده مشکل قیمت ارز در کشور باشد و باید اقدام اساسی در این موضوع صورت گیرد، آن‌ها بانک مرکزی و سیاست‌های اشتباه پولی را عامل اصلی نوسانات اخیر می‌دانند.

در هر صورت امیدواریم که سیاست‌های جدید دولت بتواند تاثیر خود را بگذارد، ولی لازمه کار وجود وفاق بین دولت و مردم است. اکنون با توجه به اقدامات دولت می‌توان گفت که تلقی دولت از عوامل التهابات ارزی عوامل غیر اقتصادی است البته عوامل اقتصادی و غیر اقتصادی نوسانات اخیر باید کنترل شود تا بتوانیم مشکل را به صورت ریشه‌ای حل کنیم، باید توجه داشت که اگر می‌خواهیم مشکل ارز را ریشه‌ای حل کنیم راه آن اقدامات دستوری نیست. 

یکی از عوامل گوناگونی که سبب کاهش ارزش پول ملی می‌شود بی تدبیری مقامات پولی کشور در بانک مرکزی است، این در حالی است که از وظایف مهم بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی است بنابراین نحوه مدیریت بانک مرکزی باید در این راستا صورت گیرد.

عامل بعدی اندازه دولت در اقتصاد کشور است، در حال حاضر بزرگ‌ترین عرضه کننده و تقاضا کننده ارز خود دولت است برای مثال اگر از نگاه بازار با فرض وجود بازار ارز به مسئله نگاه کنیم بزرگترین عرضه کننده و تقاضا کننده خود دولت است. 

بزرگ بودن دولت سبب می‌شود بحث استفاده بهینه از ارز به وجود آید، از طرفی بخشی از ارزی که توسط دولت استفاده می‌شود مورد حیف و میل قرار می‌گیرد، یعنی وارداتی که توسط ارز دولتی یا شرکت‌های دولتی انجام می‌شود منجر به اشتغال و تولید نمی‌شود در حالی که باید مشخص شود که پول باد آورده‌ای که ناشی از فروش ثروت ملی است چگونه خرج شده است.

عامل دیگری برای کاهش ارزش پول ملی به نام کسری بودجه آشکار و پنهان دولت وجود دارد که در سال‌های متمادی وجود داشته است که نشان دهنده عملکرد غلط اقتصادی دولت است و این موضوع در مسئله ارز هم مشهود است. 
جمعه بازار
 
شماره سی و ششم نشریه «کلام» نشریه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در مقاله ای به بررسی ماجرای طلوع و غروب تلگرام در ایران پرداخته است که این تحلیل به شرح ذیل است: 
 
هنوز وارد زمستان ۱۳۹۰ نشده بودیم که زمزمه‌ها از موبایل‌های هوشمند و برنامه‌هایی خبر میداد که طبق ادعا‌ها نظام اجتماعی با این برنامه‌ها دچار تغییر و تحول میشد. شبکه‌های اجتماعی شاید در همان سال ورودش به ایران) سال ۹۰. البته به جز فیسبوک که سال‌ها قبل وارد شده بود این بار با رویکردی بهتر و منظم‌تر وارد کشور شده بود و برای اولین بار سیاست فیلترینگ که قبلا فیسبوک، توئیتر و یوتیوب‌های بسیاری رو زمین گیر کرده بود برای این شبکه‌ها اعمال نشد.
 
رقابت سختی بین شبکه‌های اجتماعی در ایران درگرفت و گروهی سمت لاین رفتند، بعضی وایبر را ترجیح دادند و خیلی‌ها هم واتس آپ را نصب کرده بودند. در این بین شبکه‌هایی مثل گوگل پلاس و اسکایپ و ... هم دیده میشد، اما آن‌ها خیلی نتوانستند در بازار پر تب و تاب ایران جایی برای خودشان یاز کنند وبتوانند جولان بدهند.

روز به روز شبکه‌های اجتماعی در ایران گسترش بیشتری پیدا می‌کردند تا جایی که ما تبدیل به یک غول اجتماعی در دنیا شدیم. در همه‌ی شرکت‌های بزرگ دنیا صحبت از این جمله بود: ایران کشوری با ده‌ها میلیون کاربر؟! 

در سال ۱۳۹۳ شروع یک اتفاق بزرگ در کشور رقم خورد. تلگرام به بازار کاربران ایرانی پا گذاشت. شاید آن روز کمتر کسی فکر میکرد این برنامه بعد از ۴ سال به یکی از بزرگترین چالش‌های دولت تبدیل شود. تلگرام روز به روز گسترش پیدا کرد و خیلی زود با آپشن‌های فوق العاده و آپدیت‌های مکرر گوی سبقت را از دیگر رقبا ربود.

ساختار به جهت ماهیت تبلیغاتی-رسانه‌ای با وجود آپشنی بنام کانال به شدت جامعه ایرانی را در ابعاد مختلف تحت تاثیر قرار داد تا جایی که طبق آمار، تلگرام فقط در طول دوسال بیش از ۸۰ درصد از کاربران ایرانی را به خودش جذب کرد. در سال‌های گذشته حرکت‌هایی هم از سوی دولت اجرا شد که این سیاست‌ها در جهت تعدیل این برنامه با برنامه‌های سیاسی و استفاده ابزاری دولت از این برنامه بود. سرمایه گذاری هنگفت مالک تلگرام از طرفی و هجوم مردم یک دولت بنام ایرانی از طرفی دیگر تلگرام را به یک برنامه‌ی بسیار استراتژیک تبدیل کرد که به سرعت مورد توجه دشمنان و معاندین نظام جمهوری اسلامی قرار گرفت. 

در ابتدا سیاست فیلترینگ اجرا شد. اما خیلی زود شکست خورد. در حالیکه مسئولان کشوری نظام به زعم خودشان تلگرام را فیسبوکی دیگر فرض می‌کردند. اما گویا این برنامه با فیسبوک فاصله‌های زیادی گرفته بود و به قول خودمان این تو بمیری از آن تو بمیری‌ها نبود!
 
سیاست دولت پس از مدتی تغییر کرد و این بار دولت سعی به توافق با تلگرام نمود، اما این توافقات آنطور که باب میل دوطرف بود به نتیجه نرسید. اغتشاشات سال ۹۶ اختلافات دولت با تلگرام را به اوج رساند. چرا که در گیر و دار اعتراضاتی که بر علیه حکومت نظام جمهوری اسامی توسط عده‌ای از مردم شکل گرفته بود، تلگرام با بیشترین تعداد کاربران فضا را برای نفوذ افکار ضد انقلابی بیشتر از آن چیزی که بتوان فکرش را کرد
فراهم کرده بود که از جمله آن‌ها میتوان به فعالیت کانال آمد نیوز اشاره کرد که در عرض چند روز تعداد کاربرانی در حد چند میلیون پیدا کرد و این دقیقا مخالف امنیت جمهوری اسلامی بود و در همین راستا نیز فیلترینگ تلگرام را تنها راه چاره دانستند که تا حدودی نیز در این زمینه موفق شدند.

اما سیاست کلی فیلتر شدن تلگرام چیست؟ و چرا فقط تلگرام؟ تلگرام در اواخر سال ۹۶ اعلام کرد که هدف بزرگترین را در ایران دنبال می‌کند و آن تولید ارزی جدید بنام ارز گرام است. بطوریکه شما باید دلار بدهی و در ازای آن ارز گرام به شما تعلق میگیرد که یک نوع ارز مجازی است و در همین راستا نیز علاوه بر برنامه دولت در جهت فیلتر شدن تلگرام، خود مسئولین تلگرام نیز سعی دارند از تعداد کاربرانی که در ایران دارند نهابت استفاده را برده و به آن صرفه اقتصادی که میخواهند برسند که این قضیه مسئولین را بر آن داشته تا با یک تیر دو نشان یزنند: اول اینکه با این کار میتوانند به آن سیاستی که در راستای استفاده از کالای ایرانی و حمایت از بازار کالای ایرانی طرح ریزی کرده اند برسند که البته راه درستی را در پیش نگرفته اند چرا که با اجباری شدن استفاده از برنامه‌های داخلی در قبال فیلتر شدن تلگرام هم باعث بدبینی عده بیشتری نسبت به نظام و دولت میشوند و هم اینکه فضا را برای استفاده بیشتر از فیلتر شکن و رواج بیشتر مسایل
غیر اخلاقی در نتیجه عدم استفاده درست از فیلترشکن توسط مردم مهیا میکند و باید گفت که در عوض اجباری کردن استفاده از تلگرام‌ای کاش فرهنگ سازی لازم در این زمینه صورت میگرفت و مردم قدرت انتخاب داشتند.

دوم اینکه دولت و نظام جمهوری اسلامی میخواهند با این کار نشان دهند که نیازی به تلگرام ندارند و از این راه مانع سواستفاده مسئولین تلگرام از مردم و نظام ایران شوند و نیز مانع از خروج مبالغ هنگفتی ارز از کشور شوند که خب البته این به صلاح همه مردم است... 
جمعه بازار
 
شماره هفتم «صحیفه صادق» نشریه دانشگاه فرهنگیان ایلام پردیس امام جعفر صادق(ع) در یادداشی به قلم نگین علی بیگی به توصیف دوران دانشجومعلمی پرداخته است که بخش هایی از این یادداشت را با هم می خوانیم . 
 
روزگاری هر یک از ما، آرزوی رفتن به دانشگاه و ایجاد تغییری بزرگ در زندگی خود را داشته ایم، خیالی که دور از ذهن ها نبود؛ زیرا به واقعیت تبدیل شد. وقتی بعد از ماراتن سخت و جان فرسای کنکور، خبر قبولی در دانشگاه فرهنگیان و حس خوب معلم شدن که شبیه به حس پیروزی در ماراتن جهانی بود را شنیدیم؛ خیالات واوهام پا برهنه به مخیله نفوذ کرد و تا ناکجاها که نرفت. احساسی خوب و تازه ، محیط تحصیلی جدید و شادی شورانگیز دانشجو شدن مدام لبخند بر لب می نشاند... ادامه این یادداشت را در فایل pdf نشریه بخوانید.  
جمعه بازار
 

شماره شانزدهم نشریه «بی‌تعارف» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) در یادداشتی به موضوع حقوق بشر پرداخته است که این یادداشت را با هم میخوانیم. 

 

"من قدرتمند ھستم .من اسلحه دارم . من... پس ھمه باید به حرفم گوش دھید". این جملات مثال سطح پایینی برای نشان دادن یک مرام و روش بود. مرام سلطه گری! کشور ھای صاحب قدرت تا قبل از قرن مدرن و پست مدرن برای تصاحب منابع وسرمایه یک کشور، به راحتی و آشکارا زورگویی می کردند و به ھیچ وجه
لازم نمی دانستند پاسخ گوی افکار عمومی و جامعه بین الملل باشند اما با گذشت زمان ، به دلایل مختلف
از جمله قدرت گیری رسانه ، افزایش سواد عمومی و دلایلی مشابه آنھا،دیگر روش ابتدایی و بسیط ایشان
پاسخ گو نبود و سلطه گری راه جدیدی را می طلبید.

 

در این زمان باید با ادبیاتی محترمانھ و عملیاتی پیچیده تر به استحمار افکار می پرداختند و سلطه نوین را تاسیس می کردند. یکی از راه ھا این بود که کشورھای سلطه گر دور ھم بنشینند و شروع به تاسیس سازمان ھای بین المللی ای کنند که خود ، ریاست آنھا را برعھده داشته باشند و گرگ ھا به ریاست گله گماشته  شوند.

 

برای مثال بیانیه ی حقوق بشر را تصویب و امضا کردند و آنان که تا دیروز کارشان مکیدن خون شریان ھای حیاتی کشورھا و مردمان آنھا بود،داعیه دارحمایت از بشریت شدند. آری، طنز تلخی است ماجرای دنیای ما!
نقض حقوق بشر، اھرمی کارآمد جھت فشاربه دولت ھا و مجبور کردن ایشان برای پیاده کردن آنچه که سلطه گران"حق"پنداشته بودند،با تعاریف و محک ھای مختص خودشان، شد. 


به این بھانه آمریکا به عنوان سردمدار نظام سلطه و پارلمان اروپا به عنوان تابع آن،مجموعه ای از تحریم ھا را برعلیه ایران وضع نمودند . حال آنکه پر واضح است عملکرد ایشان، خود نقض حقوق بشر است. به قول معروف صدرش بخ ذیلش پنالتی میزند.


این سلطه گران، مدعی ھستند که ایران در زمینه ھای مختلف، حقوق بشر را مورد نقض قرار داده ... ادامه این یادداشت را در فایل  pdf  نشریه بخوانید. 

جمعه بازار

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار