مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه برخی ارائه دهندگان خدمت ۱۲ ماه از ما طلب کارند، گفت: برای یک بار هم شده باید بودجه سازمانهای بیمه گر واقعی دیده شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طاهر موهبتی در آئین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت که صبح یکشنبه آغاز شد، گفت: سوم آبان ماه سالروز تصویب بیمه همگانی است که براساس اصل ۲۹ قانون اساسی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۴۰ میلیون نفر از جمعیت ایران تحت پوشش این سازمان هستند و ۸۵ درصد این افراد، بیمه رایگان دریافت میکنند و دولت سهم بیمه پردازی آنها را برعهده دارد.
به گفته موهبتی، کارکنان دولت، بازنشستگان، خانواده شهدا، طلاب، دانشجویان و مددجویان بهزیستی و ... تحت پوشش آن هستند.
وی با اشاره به اینکه ۲۲ میلیون نفر از روستاییان تحت پوشش بیمه هستند، تصریح کرد: ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه سلامت ایرانیان (رایگان) هستند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: طرح تحول بیمه سلامت باعث هزینههای پرداختی مردم از ۶۰ درصد به ۳۵ درصد کاهش یابد و همچنین در بخش بستری ۵۸ درصد هزینهها را پرداخت میکنیم و در بخش سرپایی نیز ۹۰-۹۵ درصد توسط بیمه پرداخت میشود.
وی گفت: در حال حاضر ۲۴۰۰ قلم دارو تحت پوشش سازمان و ۵ هزار خدمت نیز تحت پوشش هستند که ارائه میشود و این برنامه ملی (طرح تحول سلامت) آرزوی دیرینه نظام بود که محقق شد و باعث رضایت ۸۳ درصدی مردم شد.
موهبتی با اشاره به اینکه طی یک سال گذشته اقدامات مفیدی در سازمان بیمه سلامت صورت گرفته است، اظهار داشت: یکی از چالشهای پیشروی ما در بخش سلامت، تأمین منابع است و اگر بحران مالی سازمانهای بیمهای ایران در نظر نگیریم، با بحرانهای جدی روبرو خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای ما مدیریت منابع و مصارف بود و همچنین هدفمند کردن بیمه رایگان از دیگر اقدامات انجام شده ما بود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: قرار بود ۵ میلیون نفر، بیمه رایگان باشند در حالی که امروزه ۱۰ میلیون نفر بیمه شده اند و هر بیمه شده ۵۲۸ میلیون بار مالی دارد. در حوزه تنظیم مقررات، یارانه باید هدفمند شود.
موهبتی با اشاره به اینکه گروههای محروم باید تحت پوشش بیمه رایگان سلامت باشند، تأکید کرد: ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بیمه شده همپوشانی میان بیمه سلامت و سایر سازمانهای بیمه گر بود که تعداد آنها با اجرای طرح رفع همپوشانی به دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه در ۶۰۵ بیمارستان طرح حذف دفترچه را اجرایی کردیم، خاطرنشان کرد: استقرار سامانه ۱۶۶۶، به عنوان سامانه اسناد الکترونیکی، اجرای طرح خرید راهبردی، سامانه استحقاق سنجی و سامانه کنترل خدمت از جمله طرحهایی بود که اجرایی شد.
وی افزود: در حال حاضر ارائه دهندگان خدمت مانند دانشگاهها و پزشکان، ۱۲ ماه از ما طلب دارند در حالی که به تعهدات خود عمل نمیکنند، اما باید یک بار هم شده بودجه را واقعی ببینیم و مطالبات را به روز کنیم تا قانونگذار دو برابر اعتبار، تعهد برای ما ایجاد نکند.