سید محمدجواد ابطحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به کمبود نیروهای آموزشی در وزارت آموزش و پرورش، اظهار داشت: باتوجه به اینکه دولت به دنبال کوچک سازی است، سازمان امور استخدامی کشور نیز اجازه و ردیفی برای استخدام نیروهای جدید در آموزش و پرورش نمی دهد.
وی با بیان اینکه به قول وزیر آموزش و پرورش در حال حاضر با 137 هزار نفر کمبود نیرو در کشور مواجه هستیم، افزود: هرساله نیز به تعداد بازنشستگان آموزش و پرورش افزوده می شود و پیش بینی می شود تا 4 سال دیگر این تعداد به مرز 300 هزار نفر برسد.
ابطحی با تاکید براینکه دولت اکنون در موضوع کمبود نیروهای آموزشی برون سپاری می کند، ادامه داد: این موضوع باعث می شود بنیان اموزش و پرورش از ریشه از بین رود و دیگر امیدی به تعلیم و تربیت نداشته باشیم.
نماینده مردم خمینی شهر در بخش دیگری از سخنانش پیرامون بحث ایمنی سازی مدارس گفت: درحالی که اکنون با کمبود مدارس مواجه هستیم بسیاری از مدارس کشور بافت فرسوده داشته و در حال تخریب هستند.
وی با اشاره به افزایش سن ورودی دانش آموزان از سال 94، تصریح کرد: از یک سو برای دانش آموزان با کمبود مدارس مواجه هستیم و از سوی دیگر نیروی آموزشی به اندازه کافی وجود ندارد که اگر این مثلث به دست دولت و مجلس حل نشود باید فاتحه آموزش و پرورش را بخوانیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات همچنین گریزی بر مشکلات معیشتی فرهنگیان داشت و افزود: در حالی که در شرایط اقتصادی کنونی کشور ریال ارزش خود را از دست داده و قیمت واقعیش یک چهارم شده است باید مشکلات معیشتی فرهنگیان را ببینیم و برای حل این مشکلات فکر اساسی کنیم.
ابطحی یادآور شد: معتقدم اگر بخواهیم آموزش و پرورش را نجات دهیم باید حداقل 40 درصد بودجه 98 را به این وزارتخانه اختصاص دهیم.
وی همچنین در خصوص اجرایی شدن سند 2030 در برخی از مدارس به صورت چراغ خاموش خاطرنشان کرد: این موضوع سوال چندی پیش بنده از وزیر آموزش و پرورش بود که در این سوال موارد متعددی که در آن سند 2030 اجرایی می شود را برشمردم و وزیر که خود اطلاعی از این موضوع نداشت 2 ماه مهلت بررسی این موضوع را دادکه امیدواریم به قول خودش عمل کند.