آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۳۳۶۱
آخوندی:

نباید مدیریت شهری را با نگاه‌های سیاسی درگیر کرد/ اگر شهرداری کارگزار دولت شود دیگر نیازی به شورا نیست

کاندیدای شهرداری تهران گفت: اگر قرار است حکمروایی به مدیریت شهری تنزل پیدا کند و شهرداری کارگزار دولت شود، دیگر نیازی به شورا نیست.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس آخوندی کاندیدای شهرداری تهران با حضور در شورای شهر تهران و به منظور ارائه برنامه‌های خود برای اداره شهر تهران گفت: آنچه که مهم است این است که چگونه می‌توانیم تهران را تبدیل به تهران کنیم.

وزیر سابق راه و شهرسازی تصریح کرد: به نظر من این اتفاق با استقرار نظام حکمروایی شهری و انتخاب یک شهردار مستقل برای تهران می‌تواند آغاز شود.

وی با تأکید بر اینکه اعتقاد دارم شهر یک سازمان اجتماعی است و سلول تشکیل دهنده آن نشان متمدن عضو سازمان مدنی است، گفت: مفهوم این عبارت پذیرش حقوق شهروندی برای همه شهروندان در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و مدنی است.

کاندیدای شهرداری تهران خاطرنشان کرد: اگر بپذیرید که شهر یک سازمان اجتماعی است باید بپذیریم که نیازمند یک نظام حکمروایی شهری است.

وی افزود: یکی از دلایل ناکارآمدی در ایران و کیفیت لازم زندگی این است که بحث حکمروایی شهری به رسمیت پذیرفته نشده است.

آخوندی با تأکید بر ضرورت توجه به این شعار به عنوان یک حقیقت گفت: ما در ایران تنها نظام حکمرانی ملی و تنها دولت مرکزی را داریم و تا امروز دولت محلی را نپذیرفته‌ایم.

وزیر مستعفی دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: در ایران خیلی از عدم سخن به میان می‌آید، ولی باید توجه کنیم که عدم تمرکز به چه معناست و باید برای درک این مفهوم حکمروایی شهری را بپذیریم.

کاندیدای شهرداری تهران خاطرنشان کرد: اگر بپذیریم که باید نظام حکمروایی شهری داشته باشیم باید پذیرش منافع جمعی و محلی را قبول کنیم.
آخوندی بیان اینکه ما در ایران فقط حاکمیت ملی داریم، اظهار کرد: منافع جمعی شهری باید همراستا با منافع ملی باشد و ذیل آن منافع ملی را تعریض کنیم.

وی با تأکید بر اینکه رقابت شهری یکی از بحث‌های دنیا است و موتور محرک توسعه شهری قلمداد می‌شود، گفت: یکی از مشکلات ما در ایران که نمی‌تواند رقابت شهری را ساماندهی کند، این است که متفاوت بودن منافع شهری را به رسمیت نشناخته‌ایم، زیرا مفهوم آن خلق مزیت‌های رقابتی برای شهر تهران است.

وزیر سابق راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه باید توجه کرد مزیت رقابتی تهران در برابر سایر کلانشهر‌ها چیست، گفت: اگر منافع عمومی شهری را به رسمیت بشناسیم، می‌توانیم آن‌ها را تولید کنیم.

وی با بیان اینکه آیا منفعت عمومی شهر بدون هزینه است، گفت: قطعا هزینه دارد و هیچ کالایی بدون هزینه تولید نمی‌شود و در این حوزه برخی هزینه‌ها مادی و برخی اجتماعی و سیاسی است.

آخوندی با تأکید بر اینکه لازمه برقراری نظام حکمروایی شهری داشتن استقلال است گفت: اگر قرار است حکمروایی به مدیریت شهری تنزل پیدا کند و شهرداری کارگزار دولت شود، دیگر نیازی به شورا نیست و لذا در عمل حکمروایی شهری پذیرفته نشده و به مدیریت شهری تبدیل شده است.

کاندیدای شهرداری تهران با تأکید بر اینکه حکمروایی شهری هیچ‌گاه به معنای ستیز با دولت نبوده و به معنای سلسله‌مراتب است، گفت: حکمروایی شهری در ایران غلط معنا شده و دولت محلی به معنای نزاع با دولت مرکزی نیست.

بیشتر بخوانید: همواره رابطه خوبی با رسانه‌ها داشته‌ام/ تیم و باند و گروه ندارم

آخوندی تصریح کرد: اینکه می‌گوییم حداقلی از استقلال برای دولت محلی را می‌خواهیم به این معناست که بتوانیم در حوزه شهری تصمیم‌گیری مناسب انجام دهیم.

وی افزود: مفهوم استقلال شهری به معنای یکه‌تازی نیست و مانند همه نظام‌های حقوقی باید به دولت مرکزی و شهروندان پاسخگو باشد.

نامزد تصدی شهرداری تهران با بیان اینکه رویکرد ارتقای شهرداری به سطح حکمرانی محلی اولین رویکرد من به عنوان محرک توسعه است، اظهار کرد: از این طریق می‌توان اقدام به خلق منابع جدید کرد و با هم‌پایان خود در کشور‌های همسایه به رقابت پرداخت.

آخوندی با تاکید بر اینکه شهرداری یک نهاد اجتماعی است و باید خلق امید اجتماعی کند، افزود: نباید کار شهرداری را با نگاه‌های سیاسی درگیر کرد و باید به آن به صورت اجتماعی نگاه کنیم و نباید از نگاه جنگ قدرت به آن نگاه کرد، زیرا بزرگترین مأموریت آن آبادی شهر است.

آخوندی با تاکید بر اینکه زیست پذیری و حرکت پذیری دو چالش تهران هستند، گفت: برای حل این چالش‌ها اولین موضوع بازآفرینی شهری است و هنگامی که از بازآفرینی شهری سخن می‌گوییم یعنی همه جنبه‌های عینی و ذهنی شهروندان باید بازآفرینی شوند.

وی افزود: بازآفرینی به مفهوم اجرای چند پروژه بزرگ نیست، بلکه به معنای بازآفرینی در تمام محلات تهران است.

وزیر سابق راه و شهرسازی تصریح کرد: شهرداری تهران باید تبدیل به ستاد بازآفرینی تهران مناطق شهرداری تبدیل به ستاد بازآفرینی مناطق و نواحی شهرداری به ستاد بازآفرینی نواحی تبدیل شوند.

وی افزود: باید شهرداری را به سازمانی برای ساماندهی اجتماعی تهران تبدیل کنیم.

آخوندی با تاکید بر اینکه شهرسازی باید متکی به حمل و نقل عمومی و ریل پایه باشد، گفت: تمام بحث من در حمل و نقل عمومی یک پارچگی است.

وی با بیان اینکه روزانه ۵۰۰ هزار خودرو وارد تهران می‌شوند، اظهار کرد: نمی‌توان بحث حومه تهران را از تهران جدا کرد.

نامزد تصدی شهرداری تهران با بیان اینکه آلودگی هوا یکی از چالش‌های جدی تهران است، گفت: اصلی‌ترین اقدام در این حوزه حمل ونقل است.

وی در ادامه با تاکید بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی گفت: بیش از ۶۵ درصد انرژی مصرفی یا در مسکن و یا در حمل و نقل مصرف می‌شود و در حوزه شهر پاک استراتژی بسیار مهمی را به کمک دولت می‌توان طراحی کرد که بحث صرفه‌جویی در حمل ونقل است.

نامزد تصدی شهرداری تهران ادامه داد: در بسیاری از شهر‌ها می‌توان با استفاده از پساب شهری بخش عمده‌ای از مصرف آب شهر را تأمین کرد.

آخوندی با تاکید بر ضرورت حرکت به سوی شهر هوشمند گفت: تمام بهره‌برداران می‌توانند از خدمات شهر هوشمند و نظام الکترونیکی استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: آخرین نکته این است که یک شبکه از کلان‌شهر‌های تمدنی را از طریق متصل نمودن سمرقند، بخارا و لاهور ایجاد کنیم تا ضمن توسعه امنیت موجب تأمین منابع درآمدی برای ساکنان شهر‌ها شویم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Netherlands
۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۰
پس شما به دنبال دولت محلی هستید . آخه شما زمانی که وزیر بودید هیچ کاری نکردید . حال به دنبال تاسیس دولت محلی هستید .حتما وزاراش هم پسر و شرکت های خودتان است . کلا آمدید پول شهرداری بزنید به ... کسی که تو وزارت مسکن موفق نبود است چه طور تو شهرداری که خود یک وجه مسکن کلان شهر است موفق می تواند عمل کند .. می دانید موفق نمی شوید.... بعد هم که کسی نیست محاکمه کند بابت ضرر و زیان بر مردم ...
2
0
ناشناس
Netherlands
۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۱
کلا اصلاح طلب ها تو این چند سال ثروت زیادی را به جیب زده اند تمام تلاششان این است که بعد از این دوره که حتما دیگه بین مردم جایی ندارند پول و ثروتشان در کشور موجب پیشبرد اهدافشان باشد . کاملا واضح است ا . نگرانی خیلی باید باشد ولی نمی دانم چرا افراد سیاست گذار کشور را به سمت و سویی می برند که یک گروه و عده خاصی نظرشان بر مردم تحمیل گردد. جای نگرانیست ... دانشجویان و نمی دانم چرا طلاب در خوابند .
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۰
خسته شدیم از دست شما
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار