گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-زینب سادات میرسلطانی؛ نام:عباس آخوندی/متولد ۱۶خرداد ۱۳۳۶ در نجف (عراق)/محل تحصیل: دانشگاه لندن/عضو هیئت دولت : ششم،یازدهم و دوازدهم.
او بجز دولت های یازدهم و دوازدهم در کابینه دوم دولت سازندگی هاشمی رفسنجانی نیز وزیر مسکن و شهرسازی بوده است. آخوندی در زمان وزارت باجناق خود یعنی "علی اکبر ناطق نوری" معاون سیاسی وزارت کشور بوده است. او در انتخابات ۸۸ نیز مشاور و یکی از روسای ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی بود.
وی مدرک کارشناسی ارشد مهندسی راه و ساختمان خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد و پس از آن به انگلستان رفت و در کالج رویال هالووی لندن، در رشته اقتصاد سیاسی به ادامه تحصیل پرداخت و موفق شد مدرک دکترای خود را دریافت کند. عنوان پایاننامه او «جهانیسازی، دولت ملی و سیاستگذاری اقتصادی ملی گرایشهای نخبگان ایرانی» بود.
وی یکی از هواداران پر و پاقرص تصویب کنوانسیون FATFدر مجلس بود و تمام قد برای دفاع ازین لایحه که به دلیل وجود ایرادات ضد ارزشی-ملی آن، مخالفان بسیاری از جمله دانشجویان را دربرداشت، دفاع کرد و در جایی گفت: برای خروج از شرایط اقتصادی باید به FATF بپیوندیم و از مداخله در بازار دست برداریم بدین طریق است که بازار به تدریج به آرامش می رسد.
آخوندی که اصولا با ۵ دهک پایین درآمدی جامعه کاری ندارد، باعث شکافی بین نظام و مستضعفین شده است. اما وی دائما بر بحث (بازار آزاد) که مستلزم یک نرمالیزاسیون اقتصادی در ایران است و "در ایران قطعا نشدنی است" اصرار دارد.
او که در ایجاد حاشیه دست کمی از قاضی زاده هاشمی ندارد، به واسطه این عملکردهای نادرست تا قبل از استعفایش از وزارت راه و شهرسازی سه بار استیضاح شده و در هر سه مرتبه به دلیل حمایت اشخاص و یا گروه هایی بر سمت خود ابقاء شد.
او با ادبیات و عملکرد خود در طول وزارت مخالفان بسیاری را برای خود به وجود آورد.
که قسمتی از سخنان حاشیه دار او را در زیر آورده ایم:
در ۱۵بهمن ۹۳ نظرش را درباره مسکن مهر اینگونه بیان کرد: به نظرم طرح مزخرفی است.
و این همان نادیده گرفتن اقشار ضعیف و ۵دهک پایین جامعه است که برای او زندگی صدها هزار نفر که توسط همین مسکن مهر خانه دار شدند، اهمیتی ندارد.
۳ آذر ۹۶ نیز در بازدید از مناطق زلزله زده کرمانشاه گفت: امیدواریم بخش زیادی از کار بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه تا یک سال آینده با اتمام برسد/نمی توانیم قیمومیت مردم در بازسازی و ایجاد اسکان موقت را برعهده بگیریم.
وی در گرامیداشت هفته حمل و نقل در قالب یک نظریه پرداز سیاسی-اقتصادی پیشنهاد انحلال سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان را داد.
کارنامه وزیر سابق راه و شهرسازی که امروز می خواهد در منصب شهرداری تهران ایفای نقش کند به شرح زیر است:
نبود برنامه در حمل و نقل ریلی
عدم انجام تعهدات در حوزه راه روستایی
عدم پیگیری و حل مشکلات مسکن مهر
عدم ساماندهی بازار مسکن
عدم حمایت از مسکن محرومان
عزل و نصبهای بدون دلیل و حذف نیروهای مؤمن
عدم اجرای قوانین ایثارگران
عدم اجرای برخی برنامههای پیشنهادی در زمان رأی اعتماد از قبیل: حوزه عمومی وزارتخانه، حوزه حمل و نقل، زمین، مسکن و شهرسازی
مشکلات مالی در معاونت زیرساخت
عدم توجه به ارتقای سطح ایمنی و گسترش حمل و نقل هوایی و بهکارگیری افراد ناتوان و فاقد سابقه مدیریت و اجرایی صنعت هوایی علیرغم تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان و کمیسیون عمران
عدم ارائه یک برنامه و سیاستهای شخصی درموضوع مسکن در کشور
عملکرد بانک مسکن در رابطه با تسهیلات مسکن مهر، مسکن روستایی، بافت فرسوده
علت بیتوجهی به پرداخت تسهیلات مسکن روستایی و عدم پرداخت بازگشت اقساط مسکن مهر جهت تکمیل پروژهها و عدم پرداخت وام در بافت فرسوده
در حالی که دولت باید از بخش خصوصی حمایت کند، خرید لوکوموتیو و تجهیزات توسط راهآهن و با ترک تشریفات انجام شد، و تسهیلات به بخش خصوصی برای خرید داده نشده است.
اقدامات حداقلی در خصوص متخلفین سقوط حادثه هواپیمایی آنتونوف ۱۴۱
ناپدید شدن وی در اکثر حوادث حمل و نقل و مسکن مانند زلزله کرمانشاه سقوط هواپیما 141 و کشتی سانچی
در حالی که سخنگوی دولت از هدفگذاری دولت برای تولید سالانه یکمیلیون و ۸۰۰هزار واحد مسکونی خبر میدهد، برنامه وزارتخانه برای تحقق این هدف در سال های بعد به گفته شخص آخوندی در سخنرانی تازه اش حتی به ۱ واحد هم نمی رسد.
معمول شدن اقدامات بعدی با وجود ایرادات قانونی در مورد اصلاحیه و افزایش مبلغ قرارداد شماره ۱۰۸۸۰ مورخ ۸۴٫۱۲٫۳ موضوع خرید لوکوموتیو از شرکت مپنا
عقد قرارداد خرید ۵۰۰ دستگاه واگن به ارزش ۷۳۰میلیون یورو از شرکت استادلر سوئیس توسط شرکت حمل و نقل ریلی رجاء
برای مدتی بی تحرک ماندن مرحله برقی کردن راهآهن تهران ــ مشهد
دستاورد های "هیچ" آخوندی در بخش مسکن و شهرسازی ، دخالت او در بازار ارز، استعفایش از منصب وزارت و حال در یک قدمی شهرداری تهران( که شهرداری تهران خود منصب فوق العاده حساس و حیاتی در بعضی از دوران ها خصوصا دوره "انتخابات" می باشد) و سخنرانی اخیر وی که در آن عدم ساخت حتی یک واحد خانه را از افتخاراتش خوانده موجب شده تا مخالفان وی در فضای مجازی اعم از دانشجویان و فعالین مجازی دست به قلم شوند و احساسات خود در این خصوص را توییت کنند.
ما تعدادی از این واکنش های توییتری را برایتان در ادامه آورده ایم.
امین اسدی در توییت خود با اشاره به پارتی بازی در انتخاب آخوندی به عنوان شهردار تهران نوشت:اصلاح طلبان شورای شهر تهران این بازی مشمئز کننده انتخاب شهردار را تمامش کنند. دیگه همه عالم و آدم میدونند آخوندی با زد و بند سیاسی شهردار تهران میشه. دیگه این بازیا چیه؟ آخوندی در ۱۴۰۰:افتخار میکنمدر تهران حتی یک خیابان را هم آسفالت نکردم.
سید امیر سیاح هم روشهای آخوندی را تنش زا و بدون توجه به مطالبات و اقناع مردم دانست و نوشت:یادتان باشد چه روزی گفتم آخوندی شهردار شود اعتصاب کامیونداران سرایت میکند به اعتصاب تاکسیرانان، رفتگران، آتش نشانان، رانندگان شرکت واحد و...
سیامک کویتی پور هم نوشت:میگن نوستراداموس تو یکی از کتاباش گفته اگه سال ۲۰۱۲ دنیا نابود نشد، آخوندی سال ۲۰۱۸ حداقل تهرانو به خاک سیاه مینشونه.
مهرسانا نوشت:سلامتی اون مدیر کارگزارانی که چابهارو داد دست هندیا کاری برا زلزله زده های کرمانشاه نکرد درباره تصادفات جاده ای ریلی و هوایی گفت جای نگرانی نیست جانباختگان بیمه اند.مسکن مهر های نیمه کاره رو زمین گذاشت و و از کرده خودشم دلشاده.یدونه مسکن اجتماعی هم نساخت... دست و جیغ و هورا
محمود قائدی حرکت اخیر آخوندی را افشاگری خواند و خطاب به روحانی نوشت:روحانی کمکم باید به افشاگری های وزرا و مدیرانش عادت کند،آخوندی در مراسم تودیع:کار درستی کردم که حتی 1 واحد مسکن مهر افتتاح نکردم/این افتخار دولت است که حتی یک واحد مسکونی نساختم.
مسعود امیری کلایی هم از زمستان و اخطار برای هوای ناسالم گفت و شورای شهری سیاسی و شهری همچنان بدون شهردار و در ادامه با اشاره به گزینههای شهرداری نوشت: و گزینه متحمل شورای سیاسی:آخوندی با کارنامهای از ناکارآمدی و طرحهای اجرایی
مهرداد ربانی با اشاره به عدم دستاوردهای آخوندی طعنهای هم به حرکت او با خانم خبرنگار میزند و مینویسد:همین که ترامپ در نحوه برخورد با خبرنگاران از ایون الگو گرفته باید بهش گفت: صبح شما هم بخیر پ.ن :بیداری اسلامی از نوع تدبیر و امید
میثم سعیدی آخوندی را وزیر طلبکار خواند و با اشاره به جملهی اخیر آخوندی درباره نساختن حتی یک مسکن مهر و افتخار کردن به این موضوع نوشت:بی خانمان بودن بهتره یا مسکن داشتن، ولو از نظر وزیر سابق مسکن مخروبه باشه؟
مهدی صفدرزاده دو صحبت متناقض از آخوندی را در کنار هم قرار داده و نوشت، آخوندی ۹۲:مخالفتم به معنی متوقف کردن این پروژه نیست، چون این طرح با زندگی ۱۰ م. ایرانی گره خورده است.
آخوندی ۹۷:کار درستی کردم که حتی ۱ واحد مسکن مهر افتتاح نکردم اینافتخار دولت است که حتی یک واحد مسکونی را نساخت.
دعای ۱۰ میلیون بدون مسکن بدرقه این دنیا و عقبی شما باد.
جعفر بلوری هم جمله پرحاشیه آخوندی را اینگونه در توییت خود آورده است:عباس آخوندی در مراسم تودیع خود:این افتخار دولت است که حتی یک واحد مسکونی را نساخت.
قصد گزارش از ۵ سال گذشته را ندارم، کار درستی کرددم که حتی یک واحدمسکن مهر افتتاح نکردم.
سلمان معمار نوشت:آخوندی گزینه شهرداری اصلاح طلبان با ۶۲ سال سن و ۹ سال وزارت یه یادداشت نوشته یکی از وظایف شهردار تهران رو جوانگرایی ذکر فرمودند!
دوربین مخفی نیست؟
مهدی برازنده پیرو سخنرانی اخیر آخوندی در مراسم تودیع نوشت: وقتی دولت لیبرال رو با روکش اسلامی به خورد ملت میدن همین میشه دیگه.
پدر مردم داره در میاد، آقایون فقط نصیحت می کنن و نامه می زنن و افشاگری می کنن! خسته نباشید.
اگه همین فرمون برید بدجوری زمین خواهید خورد و آرمانهای والاتون به لجن کشیده خواهد شد