مشاور وزیر کشور گفت: پیمان نامه حمایت از حقوق کودک قدرتمندترین پیمان در جهان است که تاکید دارد هر شخص کمتر از ۱۸ سال کودک به حساب میآید و به دور از هر گونه تعصب، نژاد و عقایدی باید به حقوق آن توجه شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فریبا نظری مشاور وزیر کشور و مدیرکل امور زنان و خانواده در کنفرانس منطقهای حقوق کودک بیان کرد: کودک به دلیل نزدیک بودن به مبداء فطرت و داشتن دلی پاک زمینهای برای تربیتپذیری دارد و از هر گونه زشتی و ناپاکی به دور است. همچنین مهربانی و انس با کودک نقش مهمی برای شکوفایی استعدادهایش دارد. همانطور که رسول اکرم (ص) رفتار مناسب و مهربانانهای با کودکان داشتند و الگویی برای ما هستند حقوق کودک امروزه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: شاید در گذشتههای دور حقوق کودکان مورد توجه قرار نمیگرفت، ولی از تاریخ ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ مجمع عمومی سازمان ملل متحد در جهان توانست مواردی را تحت عنوان پیمان نامه حقوق کودک تصویب کند که این پیمان نامه قدرتمندترین پیمان نامه در جهان است و تاکید دارد هر شخصی که کمتر از ۱۸ سال سن دارد کودک به حساب میآید و به دور از هر گونه تعصب، نژاد و عقایدی باید به حقوق آنان توجه شود.
نظری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران ضمن پذیرفتن این پیمان نامه برای رشد و بالندگی کودکان خود و افرادی که پناهنده شدهاند مواردی را در نظر گرفته است. ایران همواره پذیرای پناهندگان علیالخصوص پناهندگان عراقی و افغانی بوده است.
وی گفت: اجرای فرمان رهبر معظم انقلاب در خصوص تحصیل کودکان مهاجر که در سال جاری ۴۸۰ هزار نفر از دانشآموزان کشور را تشکیل میدهد از مواردی است که باید به آن توجه کرد. لیکن کمبود فضای آموزشی نیز در این میان مورد توجه است.
مشاور وزیر کشور بیان کرد: پیگیری موارد کودکان معلول پناهنده از موارد مهمی است که توسط رهبر معظم انقلاب به آن اشاره شده است. همینطور رهبر انقلاب پیگیری موارد مربوط به زنان ایرانی که با مردان خارجی ازدواج کردهاند را مشخص کرده و به موجب آن برای فرزند با تقاضای مادر تا سن ۱۸ سالگی شناسنامه ارائه میشود و فردی که بالای ۱۸ سال سن داشته باشد میتواند شخصا شناسنامه دریافت کند.
نظری گفت: استفاده از ظرفیت دفاتر امور بانوان از طریق کارگروه بانوان و خانواده که وظیفه هماهنگ سازی دستگاههای اجرایی مرتبط را عهده دارد از موارد مهم رسیدگی به حقوق کودک است. همچنین تدوین سندی که اولویتهای راهبردی امنیت کودکان را مورد بررسی قرار میدهد در صورت اجرایی شدن گام مهمی را در موضوع تامین امنیت کودکان خواهد برداشت.
وی افزود: اقدامات غربالگری، آموزش و توانمندسازی دانشآموزان در برابر عوامل پرخطر و آسیبهای اجتماعی از موارد مهمی است که باید انجام شود. همچنین رسیدگی به معضل کودکان با موضوع مبارزه با کودک آزاری و بازدید از مراکز سازماندهی کودکان خیابانی و کار از موارد مهمی است که توسط مقام معظم رهبری مورد تاکید است.