آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۷۷۲۹
۴۰ نشریه‌ دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز:

عدم حمایت از نشریات به معنای نادیده گرفتن تمام فعالان دانشجویی است/ به بحران چاپ خاتمه دهید

۴۰ نشریه دانشجویی شهید چمران اهواز در بیانیه‌ای اعلام کردند: در سال‌های گذشته شاهد رشد کمی و کیفی نشریات در دانشگاه بوده‌ایم؛ اما مدتی است که نشریات دچار بحران در چاپ شده‌اند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۴۰ نشریه‌ی دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز خطاب به هیئت رئیسه دانشگاه پیرامون مسائل و مشکلات چاپ نشریات بیانیه صادر کردند.

متن این بیانیه بدین شرح است:

نشریات دانشجویی فصل مشترک انجمن‌های علمی، کانون‌ها، شورای صنفی، نهاد‌های دانشجویی، تشکل‌های سیاسی و تمام دانشجویان دغدغه‌مند در تمام زمینه‌هاست. بی‌توجهی و عدم حمایت از نشریات به معنای نادیده گرفتن تمام فعالان دانشجویی است.

در سال‌های گذشته شاهد رشد کمی و کیفی نشریات در دانشگاه بوده‌ایم؛ اما مدتی است که نشریات در دانشگاه شهید چمران اهواز دچار بحران در چاپ شده‌اند. انتقال فرآیند چاپ به چاپخانه دانشگاه موجب آسیب نشریات و دلسردی بخش بزرگی از فعالان نشریاتی دانشگاه شده است. چاپخانه‌ای که به گفته‌ی مسئول آن به علت محدودیت در نیروی فنی، قدیمی بودن زیرساخت‌های چاپخانه و ازدحام کار‌های ارسالی، توان و کشش چاپ نشریات دانشجویی در زمان و کیفیت مناسب را ندارد.

بیش از یک سال از جلسه‌ نمایندگان دانشجویان در کمیته‌ ناظر با مهندس شفیعی می‌گذرد و اظهارات ایشان همان زمان در سایت دانشگاه شهید چمران منتشر شد و در همان جلسه اذعان داشتند که چاپخانه زیرساخت و نیروی انسانی لازم برای برآورده ساختن نیاز‌های نشریات دانشجویی را ندارد و نشریات در اولویت چاپخانه نیستند؛ اما باز هم این عجز و ناتوانی چاپخانه توسط مسئولان دانشگاه نادیده گرفته شد تا چاپ نشریات در دانشگاه شهید چمران اهواز وارد فاز بحرانی شود.

فرآیند چاپ نشریات در دانشگاه به قدری طولانی است که در بسیاری از موارد محتوای آن سوخته و فاقد ارزش می‌شوند. در نهایت آنچه به دست دانشجویان می‌رسد، نشریه‌ای بی‌کیفیت با مطالبی سوخته است که موجب دلسردی و ناامیدی فعالان نشریاتی شده است. جای تأسف است که شاهد رفتار خودسرانه و غیرقانونی چاپخانه با دانشجویان بوده‌ایم.

برای مثال با وجود آن که شمارگان نشریات توسط مسئولان کاهش یافته بود، چاپخانه‌ دانشگاه به صورت خودسرانه شمارگان نشریات را کاهش داد و این رفتاری غیرحرفه‌ای و دور از شأن دانشجویان است. در کنار این موارد شاهد روند معیوب اداری و بوروکراتیک در چاپ نشریات هستیم که برای دانشگاه ما بازگشت به عقب محسوب می‌شود.

حذف کردن معاونت پژوهشی از این روند می‌تواند موجب تسهیل و راحت‌تر شدن این فرایند شود.
 
در پایان مطالبه‌ اصلی خود را تغییر نگاه مدیریت دانشگاه به فعالیت فرهنگی و نشریاتی دانشجویان می‌دانیم. آنچه چاپ نشریات را در دانشگاه ما با بحران مواجه ساخته، تقلیل جایگاه نشریات و امور فرهنگی دانشگاه به اموری فوق برنامه بوده است.

واضح است تا زمانی که در تفکر مدیران ارشد دانشگاهی، نشریات جایگاه واقعی خود را نیابند، نمی‌توان به رشد دوباره و شکوفایی قلم و اندیشه‌ دانشگاهیان امید چندانی داشت. مشخص است که تا حل نشدن روند بحرانی چاپ و عدم تخصیص منابع مالی لازم، به پیگیری و مطالبه‌گری حداقلی‌ترین حقوقمان در فضای دانشگاه ادامه خواهیم داد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار