با اعلام برگزیدگان جشنواره حرکت، خبر افتخارآفرینی دو انجمن علمی دانشگاه بجنورد مطلبی بود که به سرعت در کانالهای دانشگاه بجنورد منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، جشنواره ملی حرکت ۷ آذرماه به کار خود پایان داد. جشنوارهای که همه ساله به جهت ارزیابی عملکرد انجمنهای علمی دانشجویی در سطح دانشگاههای کشور برگزار میشود و در انتهای آن از برترین آثار و دانشگاههای آنان تقدیر به عمل میآید.
این جشنواره که یازدهمین دوره خود را امسال به پایان رساند در اصفهان برگزار شد و از دانشگاه بجنورد نیز نمایندگانی در آن حضور داشتند.
همزمان با اعلام برگزیدگان، خبر افتخار آفرینی دو انجمن علمی دانشگاه بجنورد مطلبی بود که به سرعت در کانالهای و فضای مجازی دانشگاه بجنورد منتشر شد. مقام نخست توسط انجمن علمی حسابداری و مقام دومی برای انجمن علمی فیزیک که به ترتیب در بخش فعالیت خلاقانه و مسابقه در گروههای آموزشی علوم و علوم پایه این رتبه را کسب کردند.
ضمن تبریک به این افراد، اما به ذکر جزییاتی در خصوص اعلام نتایج این جشنواره در ادامه می پردازیم:
با جستجو میان بخشهای برترین انجمنهای علمی در بخش فعالیت خلاقانه در گروه آموزشی علوم هیچ انجمن دیگری مقامهای دومی و سومی برایشان ذکر نشده بود! اما در بخشهای فنی و مهندسی و همچنین علوم انسانی انجمنهای علمی دانشگاههای دیگر دارای مقامهای اول تا سوم بودند.
در گروه مسابقه و بخش علوم پایه نیز انجمن ریاضی دانشگاه فردوسی رتبه نخست را کسب کرد و پس از انجمن علمی فیزیک دانشگاه بجنورد، دانشگاه سیستان و بلوچستان به رتبه سوم رسید. همچنین انجمن نانو دانشگاه پیام نور، انجمن ریاضی دانشگاه مازندران و همچنین انجمن ریاضی مجتمع آموزش عالی لارستان شایسته تقدیر شدند.
دیگر دانشگاه ها در چه جایگاهی اند؟ اما با نگاهی دیگر به عناوین کسب شده توسط سایر دانشگاهها باید دید که عملکرد دانشگاه بجنورد چطور بوده است؟ دانشگاه بیرجند ۵ عنوان دومی، سومی و شایسته تقدیر؛ دانشگاه پیام نور ۶ عنوان اولی تا شایسته تقدیر؛ دانشگاه حکیم سبزواری ۵ عنوان اولی تا شایسته تقدیر؛ دانشگاه علوم و فنون خرمشهر سه عنوان سومی و شایسته تقدیر؛ دانشگاه فردوسی مشهد ۱۳ عنوان اولی تا شایسته تقدیر و دانشگاه مراغه ۶ عنوان مقام دومی تا شایسته تقدیر از جمله برخی عناوین کسب شده برای سایر دانشگاهها ۴۸ دانشگاهی است که به کسب رتبه موفق شده اند.
در انتهای این جشنواره نیز از دانشگاههای شایسته تقدیر و برگزیده در حوزه عملکرد انجمنهای علمی دانشجویی تقدیر شده که نام دانشگاه بجنورد در میان این ۱۲ دانشگاه حضور ندارد.
توجیهی با نام قدمت دانشگاه هرچند عدهای معتقدند به دلیل سن کم دانشگاه مادر استان، توقع بیشتری از این دانشگاه داشتن غیر منطقی است، اما آنچه که بدیهی مینماید این میباشد که بر اساس بررسیهای به عمل آمده از رتبههای دانشجویان قبول شده در دانشگاههایی همچون مراغه یا سبزوار و بجنورد، هر دانشجویی که در یکی از این سه دانشگاه قبول شده، میتوانسته در دو دانشگاه دیگر نیز قبول شود و به دانشگاه برود و این مقایسه نشان از سطح برابر دانشجویان این گونه دانشگاهها را دارد که به هیچ وجه ارتباطی به سن و قدمت دانشگاهها نداشته است.
جشنواره حرکت به عنوان میزانی برای فعالیتهای انجمنهای علمی است که در واقع در آن دانشجویان با فکر، ایده و نوآوریهای خود بر اساس مطالب آموخته شده در کلاسها و یا استفاده از منابع مطالعاتی میتوانند در غالب انجمنهای علمی به اجرا در بیاورند و ایده خود را به دیگران معرفی کنند؛ لذا موضوع قدمت و تاریخ دانشگاه لزوما رد میشود. اما آن چه که موثر به نظر میآید، توجه مسئولان دانشگاه به مباحث علمی است. اگر مسئولان دانشگاه توجه ویژهای به مباحث علمی داشته باشند، یقینا آن دانشگاه بدون توجه به قدمتش، میتواند در این جشنواره موفقتر عمل کند.
یکی دیگر از توجیهاتی که این دستاورد را بزرگ جلوه میدهد، نام بردن از دانشگاههای مطرحی است که در این جشنواره نتوانسته اند موفقیتی کسب کنند. دانشگاههایی مانند صنعتی شریف و خواجه نصیرطوسی از این دانشگاهها هستند. در همان ابتدا مقایسهی سطح این دانشگاه بجنورد و شریف و یا خواجه نصیر مقداری دور از عقل به نظر میرسد. آیا آن کسی که این مقایسه را انجام میدهد معتقد است انجمنهای علمی دانشگاه بجنورد قویتر از دانشگاه صنعتی شریف و یا خواجه نصیر هستند؟ بدیهی است که اگر این دانشگاهها نیز رتبههایی کسب نکرده اند باید علت را در جایی دیگر به جز سطح علمی جستجو کرد.
امید است پس از ۱۱ دوره برگزاری جشنواره حرکت در کشور دانشگاه بجنورد بتواند مسیر پیشرفت را طی کند.
گفتنی است، دانشگاه بجنورد در دوره نهم تنها عنوان دومی از سوی انجمن علمی عمران و همچنین انجمنهای علمی کامپیوتر و مکانیک در دوره دهم دو عنوان دومی را کسب کرده بودند.