کد خبر:۷۲۸۳۴۰
/یادداشت مهمان/

«سرو زیر آب»، فیلمی متمایز در کارنامه کارگردانش

«سروزیرآب» اثری ارزشمند است و گرچه از منظر ساخت و پرداخت مضمون و محتوا و داستان‌سرایی و پرداخت سینمایی از ملکه جلوتر نیست، اما فیلمی جذاب و پرمحتوا است.
 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فیلم سینمایی «سرو زیر آب» به کارگردانی محمدعلی باشه‌آهنگر از چهارشنبه ۳۰ آبان‌ماه در سرگروه آزادی اکران خود را آغاز کرده و در ۹ روز اول ۳۳۰ میلیون تومان فروخته است. «جبار آذین» منتقد و مدرس سینما نقد کوتاهی بر این فیلم نوشته است که در ادامه می‌خوانیم:

محمدعلی باشه آهنگر، سینماگر اندیشمند و متفاوت‌ساز آثار دفاع مقدس و کارگردان فیلم خوش‌ساخت «ملکه» با ششمین ساخته سینمایی خود «سرو زیر آب»، یک بار دیگر باز هم از زاویه‌ای متفاوت و اندیشمندانه، به یکی از رخداد‌های دوران دفاع مقدس به صورت وزین پرداخته است.

پرهیز از نگاه کلیشه‌ای و تک‌بعدی به رویدادها، رزمندگان و حوادث جبهه و جنگ و نگرش انسانی و واقع‌گرا به انسان‌ها و ویژگی‌های دفاع مقدس و تصویرسازی مقبول و مطلوب سینمایی از دستاورد‌ها و عوارض جنگ، از شاخصه‌های آثار دفاع مقدسی باشه آهنگر است.

«شهدا و شهدای گمنام و مفقودالاثر جنگ تحمیلی، فرزندان نامدار خانواده بزرگ و افتخارآفرین ایران هستند.» مضمون یادشده، سوژه و پیام اصلی فیلم خوب «سرو زیرآب» است. باشه آهنگر برای ارایه این معنا، قصه‌ای نو و جذاب نوشته و با تصویرسازی‌های سینمایی برای آن، به آدم‌ها و ماجرا‌های داستانش، جان بخشیده است.

«جهانبخش کرامت» عضو ستاد معراج شهدا، به شیوه خود و نیت خیر، ولی روالی خلاف قاعده، آثار و بقایای شهدای گمنام را جهت ایجاد امید و آرامش به خانواده‌های چشم‌انتظار رزمندگان می‌دهد. با پیدا شدن خانواده یکی از شهدایی که کرامت، جابجا کرده است، جهت کشف حقیقت تا مرز رسیدن به ساحل قرار و آرامش برای خانواده‌های شهدا و اعضای ستاد معراج شهدا، سفری مادی و معنوی آغاز می‌شود که از میان باور‌ها و آیین‌های شیعی اسلامی و زرتشتی می‌گذرد. با شهادت «جهانگیر کرامت» برادر جهانبخش و جابجایی پیکر او، خانواده‌های زرتشتی و یزدی، صاحب آثار و جنازه‌ها و آرامگاه شهدای خود می‌شوند! و اینگونه «سرو زیر آب» شکل می‌گیرد.

«سرو زیر آب» اثری ارزشمند است و گرچه از منظر ساخت و پرداخت مضمون و محتوا و داستان‌سرایی و پرداخت سینمایی از ملکه جلوتر نیست، اما فیلمی جذاب و پرمحتوا است. کارگردانی حرفه‌ای، بازی‌های خوب، قاب‌بندی‌ها و میزانسن‌های سینمایی، صحنه‌سازی‌های مناسب و دقیق و فیلمبرداری قابل تحسین، از امتیاز‌های فیلم دیدنی باشه آهنگر است.

با این همه، پردازش کم‌کار بعضی از کاراکترها، ریتم کند و عبور گذرا از ویژگی‌های اعتقادی، ملی و قومی و باور‌های دینی و اسلامی شیعی و زرتشتی، نشان می‌دهد که این موارد جای کار بیشتر داشته است. فیلم با محتوا و در کل خوش‌ساخت «سرو زیر آب» از آثار خوب و متمایز دفاع مقدس در کارنامه سینمایی باشه آهنگر، سینمای دفاع مقدس و سینمای ایران است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۶
سلام
این فیلم علی رغم شایستگی هاش کمی به لحاظ محتوا تحریف شده است و برخی مواقع روایتی وارونه از نحوه شناسایی شهدا دارد.
یکی از اعضای تفحص و معراج شهدا و ...
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار