کد خبر:۷۳۰۱۵۸
جلیلی در دانشگاه تهران:

برخی‌ها به بهانه دیدن واقعیت‌ها، شعارهای رمانتیک سر می‌دهند/ برجام باید حفظ شود؛ اما هزینه آن را باید ایران پرداخت کند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برخی‌ها توصیه به واقع‌بینی می‌کنند، گفت: دیدن واقعیت‌ها ضروری است، اما نه به بهانه کنار زدن آرمان‌ها؛ برخی‌ها به بهانه دیدن واقعیت‌ها، شعارهای موهوم و رمانتیک سر می‌دهند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی در مراسمی که به مناسبت روز دانشجو در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد، بیان داشت: چرا باید ۱۶ آذر را گرامی بداریم و اصلا چرا این روز برای ما مهم است، زیرا ۱۶ آذر سال ۳۲ دانشگاه و دانشجو به خوبی نشان داد که فهم خوبی نسبت به داخلی و بین المللی زمان خود کسب کرده است.

جلیلی افزود: آذر سال ۳۲ پیشگامی دانشگاه و دانشجو را در تحلیل صحیح از وقایع نشان داد، زیرا بسیار مهم است که ۶۵ سال پیش دانشجو در همین دانشگاه سقوط اخلاقی و سیاسی آمریکا را درک کرده است نه در سال ۹۷.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: این مهم است که کسانی باید هزینه‌های گزافی به ملت تحمیل کنند تا تازه پی ببرند که آمریکا سقوط کرده، اما راه درست این است که این هزینه‌ها را نباید ملت ایران پرداخت کند تا گروهی در سال ۱۳۹۷ بگویند آمریکا سقوط سیاسی کرده است.

وی گفت: دانشجوی آگاه این امر را در زمان خود درک می‌کند؛ اما متاسفانه برخی هنوز می‌گویند باید آن نسخه‌های باطل شده را تجویز کرد.

جلیلی افزود: این افراد به بهانه واقعیت، شعار‌های موهوم سر می‌دهند و اگر کسی حرفی بزند، می‌گویند شعار می‌دهید، اما خودشان از همان شعار این بحث‌های موهوم را مطرح می‌کنند. این‌ها به حرف‌های خود پایبند نیستند؛ زیرا کدام رئالیستی می‌گوید باید منابع قدرت خود را از دست بدهیم و برعکس رئالیست‌ها معتقدند با حفظ منابع باید پیشرفت کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اهمیت ۱۶ آذر این است که ما نباید عقب بمانیم در واقع عقب ماندگی به این است که یکی ۶۵ سال پیش می‌فهمد و یکی بعد از ۶۵ سال نمی‌فهمد.

وی افزود: متاسفانه امروزه یک تئوری‌هایی برای ما استناد می‌شود که خود نظریه پردازان اصلی آن نیز دیگر به این تئوری‌ها باور ندارند و اذعان می‌کنند که این تئوری‌ها باطل شده است. امروز ناقوس زوال لیبرالیسم به صدا درآمده و مدعیانش دیگر حرفی برای گفتن ندارند و می‌گویند با این طناب پوسیده به نتیجه نمی‌رسیم.

جلیلی ادامه داد: نمود اصلی لیبرالیسم در جهان آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند که خودشان هم به این امر اعتراف می‌کنند و از طرفی مستبدترین حکومت‌های منطقه ما هم طرفداران و متحدان لیبرال‌ها هستند. ما اگر آگاه و پیشگام نباشیم و تحلیل مان به موقع نباشد عقب می‌مانیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: امروز اگر ندانیم به دنبال چه هستیم گروهی می‌آیند و حرف‌های منسوخ خود را به ما می‌قبولانند. همان طور که فیشر وزیر سابق آمریکا در مقاله خود نوشته بود حاکمیت غرب به زودی به تاریخ خواهد پیوست؛ اگر شما امروز ترامپی را می‌بینید که آن را متهم می‌کنند، نمود واگرایی غربی است و حرکت دانشجو برای این موارد اهمیت پیدا می‌کند.

وی افزود: شرودر، صدر اعظم سابق آلمان نیز در خصوص آمریکا گفته بود که سفیر آمریکا در برلین مثل یک سرباز اشغالگر است، آن وقت دانشجوی ما خیلی زودتر و ۶۵ سال پیش به این نتیجه رسیده و یعنی دانشجو پیشگام است.

جلیلی گفت: جمهوری اسلامی واقعیت‌ها را درست دیده و به موقع فهمیده و به موقع نسخه درستی برای آن تجویز کرده است. دشمن می داند جمهوری اسلامی درک درستی از مسائل دارد و به دولت‌ها تکیه نمی‌کند. امروز خیابان‌های پاریس را می‌بینیم که در چه شرایطی قرار دارد؛ ایران کسانی را مورد اعتماد قرار نمی‌دهد که حتی در اتحادیه اروپا هم مقبول نیستند.  قدرت انقلاب اسلامی بر این مبنا تولید اقتدار می‌کند که به هیچ دولت در منطقه و جهان اکتفا نکرده و اجازه نمی‌دهد که آن‌ها برای ما تعیین تکلیف کنند.

وی گفت: آمریکا می‌داند که گزینه نظامی برای ایران جواب نمی‌دهد، زیرا تجربه هشت سال دفاع مقدس را داشته به همین خاطر سراغ تحریم‌ها می‌رود. آمریکا سی سال است که جرات ندارد به مرز‌های ما نزدیک شود و در بحث تحریم‌ها این حماقت آمریکاست که در وجه‌های مختلف نمود پیدا می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: این حماقت ترامپ است که تحریم و تحریم‌های ثانویه را در دست گرفته و به سلف خود توجهی ندارد و باید بداند که این کار بی ثمر است.  دولت قبل از ترامپ فکر می‌کرد در صنعت نفت می‌تواند ایران را تحت فشار قرار دهد، اما شاهد آن بودیم که از سال ۹۰ تا ۹۲، ۱۷ دکل نفتی ما هم زمان کار می‌کردند که این امر در نوع خود بی سابقه است.

وی گفت: در سال ۹۲ وقتی مسئله تحریم فروش نفت ایران مطرح شد فروش ما به اذعان بانک مرکزی به یک و نیم میلیون بشکه رسیده بود.

جلیلی افزود: با توجه به تهدیدات ترامپ باید بگویم که او نمی‌تواند کاری کند و ان شاالله سر ترامپ در همین مسیر تحریم به سنگ خواهد خورد به شرط آنکه به طمع نیفتند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: امروز برخی می‌گویند انتخابات تمام شده و باید در برابر دشمن انسجام ملی داشته باشیم، اما این به شرطی است که راه را اشتباه نرویم و یا تحلیل‌های غلط نکنیم. آن کسانی که برجام را به وجود آوردند می‌گویند اگر تحریم ثانویه بیاید برجام از بین می‌رود، اما برخی با تحلیل غلط می‌گویند ما حتی اگر این موضوع را می‌دانستیم باز هم این توافق را امضا می‌کردیم، اما باید بدانند برجام آن بنای مستحکم نیست و آن رویکردی را ندارد که منافع ملت را در بر بگیرد.

وی گفت: دانشجوی ما باید تحولات منطقه را رصد کند و انتظارات خود را ببیند؛ حتی در خصوص اروپا نیز باید این انتظارات بیان شود، زیرا اروپا باید بیشتر از انتظار ظاهر می‌شد، اما نمودی نداشت این اروپا همان‌هایی هستند که خودشان برجام را امضا کردند و وقتی طرف مقابل یعنی آمریکا زیر قول و قرار خود زد حاضر نشدند از ایران حمایت کنند و هفت ماه است به جای انتقاد از آمریکا و عذرخواهی از ایران فقط به یک ابراز تاسف اکتفا کرده اند.

جلیلی گفت: بار‌ها آژانس انرژی هسته‌ای به صلح آمیز فعالیت هسته‌ای ایران اذعان کرده، اما همین کشور انگلستان که یکی از امضاکنندگان برجام بود اجازه نداد که کیک زرد به ایران فروخته شود و وزیر انگلیس به ایران می‌آید بدون آنکه از او در مورد این مسئله سوال شود. اروپا در تمام بیانیه‌هایی که صادر شده نه تنها آمریکا را محکوم نمی‌کند تنها می‌گوید ایران باید برجام را ادامه دهد، اما خودشان به تعهدات پایبند نیستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اروپایی‌ها مدعی هستند که شرکت‌هایی که بعد از خروج آمریکا از برجام به تعهدات خود عمل نکردند، خصوصی هستند و این‌ها نمی‌توانند دستوری صادر کنند؛ اما حداقل ۶۰۰ بانک اروپایی سهام صددرصد دولتی دارند و دولت‌های اروپایی اجازه نمی‌دهند که آن‌ها در سیستم بانکی با آن‌ها همکاری کنند و این یعنی نقض تعهدات.

وی افزود: در این شرایط چرا باید ایران همکاری کند، اما اروپایی‌ها ناقض این تعهد باشند آیا این نظام سلطه نیست که ساخته اند؟ برجام باید حفظ شود، اما هزینه آن را باید ایران پرداخت کند. اینجاست که دانشجوی ما باید ببیند و مطالبه کند امروز دیگر سال ۱۹۱۹ نیست که چهار نفر برای خود تصمیم بگیرند و ایران را بین خود تقسیم کنند ملت ما با افتخار از این تحریم‌ها عبور خواهند کرد، اما این یک آزمون برای اروپایی‌ها بود.

جلیلی بیان داشت: امروز الگوی انقلاب اسلامی نشان داده که نه تنها بدون آمریکا بلکه در مبارزه با آمریکا پیشرفت کرده و پیش رو است. آن‌ها می‌دانند که با یک الگویی روبرو هستند که علاوه بر حمایت از ملت خود از ملت‌های مظلوم منطقه مثل یمن نیز حمایت می‌کنیم. این جلسات دانشجویی باید بستری شود برای حمایت از آرمان‌های انقلاب و حمایت از ملت ایران و ملت‌های مظلوم منطقه.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص اصطلاح دولت سایه گفت: دولت سایه تشکیلات نیست؛ بلکه یک گفتمان است یک دغدغه است همه ما که می‌خواهیم منفعل نباشیم باید مسائل کشور را سایه به سایه ببینیم و به دنبال رفع آن باشیم و اگر در برخی موارد ناقص است به اندازه وسع مان کمک کنیم.

جلیلی در پاسخ به این سوال که آینده ایران چه می‌شود، گفت: آینده جمهوری اسلامی ایران بسیار درخشان است و ما فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی داریم که با هر کدام از آن‌ها می‌توان یک کشور را اداره کرد و حالا تصور کنید که ما چندین برابر از این فرصت‌ها را داریم که مهمترین آن وجود نیروی جوان در کشور است. این فرصت‌ها کم نظیر است، اما باید به درستی اداره شود.

وی در ادامه تصریح کرد: تحمیل‌های فلج کننده از تحریم‌های فلج کننده بدتر است کسانی که می‌گویند تحریم به ما تحمیل می‌شود، باید بدانند که دنبال روی از دولت‌های تحریم کننده به مردم بیشترین آسیب را وارد می‌کند. امروز وظیفه نیروی انقلابی است که حرفی برای گفتن داشته باشد، اما اول این حرف باید برای خودش ثابت شود آن وقت آن را به جامعه القا کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار