وزیر بهداشت گفت: برخی در کشور در امور دانشگاهها دخالت میکنند و شاهد هستیم که در یکی از دانشگاههای برتر علوم پزشکی، در کنار رتبه یک و دو، رتبه ۸۴ هزارم هم نشسته، چه کسی متولی این امر است؟
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در مراسم تجلیل از پژوهشگران نمونه کشوری که صبح امروز در سالن اجلاس برگزار شد، با اشاره به افزایش بودجه پارکهای علم و فناوری بیان داشت: ایران طی ۱۰ سال شتاب چشمگیری در رشد علم و فناوری داشت و توانستیم سال ۲۰۱۱ موقعیت ممتازی در تولید علم داشته باشیم، اما این روند کمی کند شد، اما بعد از سال ۲۰۱۴ دوباره به شرایط قبل بازگشتیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه در حوزه تولید مقالات از نظر کیفیت وضعیت مطلوبی داریم و توانسته ایم از برنامه توسعه ۱۴۰۴ پیشی بگیریم و رتبه اول در تولید علم در منطقه را داشته باشیم و بسیار علاقه مندیم تا این امر در حوزه فناوری نیز محقق شود.
وزیر بهداشت و درمان افزود: سهم ما از شاخصهای ورودی در حوزه علم مطلوب است؛ با وجود اینکه نیروی انسانی ما یک چهارم است؛ اما سهم بالایی در تولید علم و فناوری داریم.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: در ابتدای دولت یازدهم تنها ۸ دانشمند برتر پراستناد در کشور داشتیم که امروز این آمار به بیش از ۵۵ نفر افزایش یافته است.
وی گفت: در حوزه فناوری هم بخصوص در بخش پزشکی کارنامهای درخشانی داشته ایم و ۱۱۵۲ شرکت دانش بنیان داریم که ۵۲ شرکت دانش بنیان ما صادرکننده هستند.
وزیر بهداشت و درمان درباره وضعیت عملکرد سیاستمداران در کشور گفت: متاسفانه حرف در این حوزه بسیار است، اما عمل مثبتی از مسئولان نمیبینیم و نمود این امر در حوزه اختصاص بودجه است.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: این خجالت آور است که تنها ۳ دهم از بودجه کشور به پژوهش اختصاص یافته و همین مقدار هم اگر به معاونین پژوهشی مراجعه کنیم خواهیم دید که حجم بسیار کمی است.
وی گفت: برخی در کشور وجود دارند که در امور دانشگاهها دخالت میکنند و شاهد آن هستیم که در یکی از دانشگاههای برتر علوم پزشکی کشور، در کنار رتبه یک و دو، رتبه ۸۴ هزارم هم نشسته این کار چه کسی است چه کسی متولی این امر است؟!
وزیر بهداشت و درمان تصریح کرد: ما در حال تبلیغ و تشویق بی سوادی مدرن با تاسیس دانشگاههای مختلف در کشور هستیم که بخشی از آن به سیاستگذاران کشور بازمی گردد.
هاشمی یادآور شد: بخشی از تحقیقات ما به درد مردم نمیخورد و امروزه آنچه به کار مردم میآید و مشکل آنها را برطرف میکند ایجاد دانشگاههای نسل چهارم است.
وی افزود: مسئولان باید به دانشمندان کمک کنند و در مقابل دانشمندان هم مشکلات مردم را حل کنند ما باید بررسی کنیم چه میزان پژوهش به کار مردم آمده و در کجای زندگی مردم ورود و ظهور داشته است. متاسفانه تحقیقات ما در مسیر زندگی مردم قرار ندارد.
وزیر بهداشت گفت: انتقال انقلاب از طریق مغز و قلم انجام میشود و رشد علم و فناوری نشانه بروز ارتقای مغز و قلم است و الان شاهد آن هستیم که اگر چین تمام دنیا را در دست گرفته با ارتقا علم و دانش دانشگاهیان خود بوده است.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: مردم میگویند ما در رتبه علم اول هستیم، اما این مقام وقتی به کار ما نیاید به هیچ دردی نمیخورد.
وزیر بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: ما باید در دانشگاههای بدون مرز مشکلات مردم را برطرف کنیم، زیرا در دانشگاهها استعداد موج میزند، اما راه حل آن حل مشکلات دانشگاهیان است.