کد خبر:۷۳۱۸۵۲
گزارش بیست

وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان

مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه سیستان و بلوچستان به منظور حمایت از کارآفرینان و حمایت از موسسات در توسعه کارآفرینی نزدیک به یک دهه است که فعالیت خود را آغاز کرده است.

وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنومت تا مشاوره به شرکت‌های دانش بنیان

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛ زنگ هفته پژوهش با حضور مسئولان دانشگاه سیستان و بلوچستان نواخته شد. این دانشگاه به عنوان قطب وزین علمی و پژوهشی در منطقه جنوب شرق کشور شناخته شده است و به دلیل امکانات و اساتید مجرب از پتانسیل ارزشمندی برای توسعه استان برخوردار است.

در استان سیستان و بلوچستان ۷۰ مرکز آموزش عالی به فعالیت مشغول هستند و حدود ۱۱۰ هزار دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند و ظرفیت عظیم علمی در استان وجود دارد از جمله حضور ۲۰۰۰ عضو‌هیئت علمی و اینکه بیش از ۶۰ درصد دانشجویان این استان بومی هستند که مجموعه این‌ها سرمایه‌ای برای نظام جمهوری اسلامی به شمار می‌رود.

دانشگاه سیستان و بلوچستان متناسب با همین نیاز در صدد است که ماموریت‌ها و فعالیت‌های خود را به عنوان دانشگاه کارآفرین و با مسئولیت جدید کار آفرینی تغییر دهد و بتواند ارتباط نزدیکی با جامعه و صنعت برقرار و با عبور از مدل‌های قدیمی، مدل جدیدی برای فعالیت خود ترسیم و توجه جدی به نیاز‌های اجتماعی و اقتصادی جامعه داشته باشد و در چند سال اخیر شاهد گسترش مرکز رشد واحدهای فناور این دانشگه بوده ایم.

تاریخچه مرکز رشد دانشگاه سیستان و بلوچستان
در راستای برنامه چهارم توسعه برای توسعه ساختار‌ها و زیربنا‌های لازم برای رشد فعالیت‌های در بخش‌های دولتی و خصوصی از طریق ایجاد و گسترش مرکز رشد علم و فناوری، دانشگاه سیستان و بلوچستان از سال ۱۳۸۵ نسبت به درخواست مجوز برای راه اندازی مرکز رشد واحد‌های فناور در دانشگاه اقدام و با آماده سازی و تجهیز هم اکنون تمام بسترسازی لازم را جهت استقرار واحد‌های فناوری برای ۳۰ واحد آماده سازی کرد.

وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان
 
این مرکز در ساختمانی سه طبقه به مساحت ۴۵۰۰ متر مربع برای مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه سیستان و بلوچستان از طرف ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان تامین و راه اندازی شده است. این ساختمان به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع برای استقرار تعداد ۳۰ واحد فناور تجهیز شده است.

فعالیت‌های مرکز رشد دانشگاه سیستان و بلوچستان
مرکز رشد تحت حمایت دانشگاه سیستان و بلوچستان با تامین فضای کار، سرمایه اولیه، مشاوره و آموزش شروع کسب و کار، سعی در کاهش مشکلات دانشجویان و دانش آموختگان در ورود به بازار کار دارد. فعالیت عمده این مرکز در جهت کارآفرینی و خـود اشتغالی دانشجــویان و دانش آموختـگان و شکل گیـری شرکت‌های دانش بنیان است. این امر منجر به ایجاد مجموعه‌ای از شرکت‌های مبتنی بر فناوری و نوآوری و همچنین موجب گسترش اشتغال در میان دانش آموختگان دانشگاه سیستان و بلوچستان شده است.
 
وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان

تسریع زمان رشد شرکت‌های نوپا تا سه برابر، افزایش نرخ بقای شرکت‌های جوان تا ۸۰ درصد، تجاری سازی تکنولوژی و تولید ثروت از علم و تحقیقات و کاهش ریسک سرمایه گذاری روی شرکت‌های جوان بخشی از اهداف این مرکز است.
 
آماری از واحد‌های فناور دانشگاه سیستان و بلوچستان
در حال حاضر ۳۵ واحد در مرکز رشد مستقر بوده و دوره رشد یا پیش رشد را می‌گذرانند، بیش از ۱۷ واحد فناور از ابتدای شروع فعالیت مرکز رشد خروج موفق داشته اند. به منظور توسعه تجاری و بازاریابی، همچنین گسترش ارتباطات و اطلاعات شغلی، واحد‌های فناور این مرکز هر ساله در بیش از چهار نمایشگاه محصولات و خدمات شرکت می‌کنند.
 
وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان

تعداد محصولات و خدمات ارائه شده توسط واحد‌های فناور این مرکز در حال حاضر بیش از ۲۵ عنوان است. همچنین حمایت مالی از واحد‌های فناور در قالب وام بدون بهره با سقف ۲۰ میلیون تومان به بیش از ۱۰ واحد فناور از سال ۹۴ تعلق گرفته است.

دستاورد‌های مرکز رشد دانشگاه سیستان و بلوچستان
این مرکز ۵۲ دوره آموزشی، ۱۰ مسابقه و ۴ رویداد همپا در زمینه‌های ایده پردازی، تبدیل ایده به فناری، تجاری سازی محصول و آموزش مهارت‌های تخصصی برای حدود بیش از ۲۳۰۰ دانشجو برگزار کرده است.
 
وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان

یکی از مزایای استقرار مؤسسات فناور، هسته‌های پژوهشی و واحد‌های تحقیق و توسعه در مرکز رشد، بهره برداری از شرایط تجمیع و هم افزایی پژوهشی در مجاورت سایر پژوهشگران و امکان حضور در فضایی میان رشته‌ای و میان بخشی است. مرکز رشد در حال حاضر حدود ۴۵۰۰ متر مربع فضا برای استقرار مؤسسات فناور در اختیار دارد.

خدمات مرکز رشد دانشگاه سیستان و بلوچستان
امکانات کارگاهی و پایلوت‌های نیمه صنعتی، آزمایشگاه‌های تخصصی و تحقیقات خدمات عمومی شامل خدمات اسکان، دسترسی به تلفن، خدمات اطلاع رسانی دسترسی به اینترنت، دسترسی به کتابخانه و مراکز اطلاع و خدمات مشاوره‌ای و آموزش مشاوره و امکانات تخصصی صنایع و مراکز تحقیقاتی در سطح استان نیز فراهم است.
 
وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان

خدمات مالی و اعتباری تسهیل امکان استفاده از اعتبارات خدماتی و تحقیقاتی، کمک به دسترسی به منابع مالی و جذب سرمایه گذاران، تسهیل در جذب اعتبارت مصوب طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی و تسهیلات و ایجاد فضای نوآورانه عبارتست از کلیه تسهیلاتی که از طریق تفاهم نامه‌های موجود در مرکز با سایر سازمان‌ها و بوسیله متقاضیان شامل مشاوره‌های عالی در زمینه‌های حقوقی، مالی و اداری، ارتباط با منابع مالی و سرمایه گذاری، ارتباط با شهرک‌های صنعتی، ارتباط با پارک‌ها و مراکز رشد مشابه و مشاوره‌های تخصصی و علمی است.
 
نقش علم وپژوهش در توسعه و پیشرفت جوامع مترقی
اما زنگ هفته پژوهش در این استان با حضور  علیرضا بندانی، رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان نواخته شد و وی در مراسم افتتاح هفته پژوهش در این استان با اشاره به نقش پژوهش در پیشرفت جامعه گفت: نقش علم وپژوهش در توسعه و پیشرفت جوامع مترقی و پیشرو تاثیرگذار است و کشورى که بتواند از علم و فناورى بالاترى برخوردار باشد می‌تواند در همه زمینه‌ها پیشرو و صاحب نظر باشد از این رو همه ما باید به دنبال دانش، دانایی و پژوهش باشیم.

وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان
 
وى خاطر نشان کرد: میان تولید مقالات علمی و جایگاه علمی، پژوهشی و صنعتی هر کشور رابطه مستقیمی وجود دارد و ما شاهد آن هستیم که میزان پیشرفت و کارآیی هر کشور با هزینه‌هایی که صرف پژوهش و فناورى می‌نمایند رابطه تنگاتنگی وجود دارد.

دانشگاه‌ها باید رویکرد پژوهشی و پرسشگرانه داشته باشد
رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان معتقد است که در کشورهاى پیشرو و صنعتی سه تا پنج درصد تولید ناخالص کشور صرف هزینه‌های پژوهشی شده است، ضمن آن که در دنیاى امروز، کشور‌هایی که صاحب تکنولوژی بوده و در دنیا حرفی برای گفتن دارند همیشه به دو مورد از همه بیشتر توجه شده، یکی پیش بردن مرزهاى دانش با تحقیق و دانش و دیگرى رشد و توسعه و تعالی اجتماعی و فرهنگی است و هر جامعه ایکه به این موارد توجه نماید در دنیا برتر و پیشرو است و دانشگاه‌های ما باید رویکرد پژوهشی و تحقیقی و پرسشگرانه داشته باشد.

وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان
 
بندانی با بیان اینکه دانشگاه سیستان و بلوچستان در راستای حفظ ارزش‌های انقلاب اسلامی و پیشبرد اهداف و نظام آموزش عالی در استان گام برمی‌دارد، خاطرنشان کرد: تبدیل دانش به محصول و ایجاد کسب و کار‌های نوآورانه از اولویت‌های دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرین بشمار می‌رود که دانشگاه‌های برتر نیز طی چندسال گذشته فعالیت‌های خود را در این مسیر قرار داده‌اند و دانشگاه‌ها باید با پژوهش تقاضا محور و تجاری سازی فناوری زیربنای اقتصاد مقاومتی، به سمت دانشگاه‌های کارآفرین با سرعت بیشتری حرکت کنند.
 
گذشت ۷ سال از افتتاح مرکز رشد دانشگاه سیستان و بلوچستان
مرکز رشد فناور دانشگاه سیستان و بلوچستان، نیز به منظور حمایت از کارآفرینان و حمایت از موسسات در توسعه کارآفرینی نزدیک به یک دهه است که فعالیت خود را در این رابطه آغاز کرده است.
 
حسین معین خواه، مسئول مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه بیش از ۷ سال از افتتاح مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه سیستان و بلوچستان می‌گذرد، گفت: این مرکز با اهداف مرکز کارآفرینی، فناوری و نوآوریی افتتاح شد و در حوزه کارآفرینی و ترویج مسائل کارآفرینی هر ماه برنامه‌های را در مجتمع فناوری دانشگاه و با حضور شرکت‌های دانش بنیان برگزار می‌کند.
 
وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان
 
وی با اشاره به فعالیت برخی از این شرکت‌های دانش بنیان در مجتمع فناوری، گفت: یکی از این شرکت‌ها در زمینه تبلیغات تلویزیون در منطقه چابهار فعالیت دارد و به نوعی با سایر شرکت‌های که در این زمینه فعالیت دارند رقابت می‌کنند، شرکت دیگر در زمینه استارت آپ و مواد افزودنی روغن موتور فعالیت می‌کنند که تا چند ماه دیگر در غالب شرکت دانش بنیان محصولات خود را به بازارعرضه خواهد کرد و یکی دیگر از شرکت‌ها دیگر در زمینه صنایع خلاق و در حوزه تبلیغات دیجیتال فعالیت می‌کنند.
 
ارتباط شرکت‌های دانش بنیان با دانشگاه سیستان و بلوچستان
مسئول مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه سیستان و بلوچستان، با اشاره به مهترین ویژگی شرکت‌های دانش بنیان زیر نظر مجتمع فناوری و نوآوری دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: مهمترین ویژگی شرکت‌های دانش بنیان این مجتمع فناوری نو آوری و ارتباط با اساتید و شرکت‌ها مستقر است و در دانشگاه در زمینه تحقیقات و پژوهش به فعالیت مشغول هستند.

وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان
 
معین خواه در خصوص عدم موفقیت برخی واحد‌های فناور مراکز رشد، گفت: واحد‌های فناور که با مشکلات مواجه می‌شوند، باید باشند و فعالیت کنند تا از طریق آن‌ها مشکل و خطا را پیدا کنیم، اما به نظر مهمترین مشکلی که این واحد‌های فناور دارند این است که کار تیمی را آموز ندیده اند در حالی که تیم سازی موضوع مهمی در فعالیت استارت آپ‌ها است، برخی از این واحد‌های فناور وقتی به مراکز رشد معرفی می‌شوند و فعالیت خود را آغاز می‌کنند به مشاورین مرکز ارجاع داده می‌شوند تا کار تیم سازی و تعامل با سایر شرکت‌ها را آموزش ببینند.
 
مشکلات شرکت‌های دانش بنیان برای عرضه محصولات
مسئول مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه سیستان و بلوچستان افزود: برخی از این واحد‌های فناور توان فروش محصولات خود را ندارند و با اینکه برخی حتی به نام شرکت‌های دانش بنیان هستند، اما این مشکل را دارند، در مجتمع فناوری و نوآوری دانشگاه در حالا حاضر این خطا‌ها به دلیل مشاوره دانشگاه به این شرکت‌ها کمتر شده است و نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ درصد مشکلات آنها در این زمینه کاهش یافته است.


وقتی زنگ هفته پژوهش در استان سیستان و بلوچستان نواخته شد/ از برگزاری تورنمنت تا مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان
 
معین خواه، از برگزاری مسابقه و تورنمنت بین واحدهای فناور در آخرین روزهای هفته پژوهش در دانشگاه سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: در این مسابقات مشکلات واحد‌های رشد و نحوه بازاریابی به آن‌ها آموزش داده می‌شود تا تعامل و هم افزایی را آموزش ببینند، همچنین در حوزه استارت آپ اواخر هفته پژوهش برنامه مشاور‌های برای واحدهای فناور مرکز رشد دانشگاه برگزار می‌شود که در رابطه با مباحث مهمی مثل قوانین بیمه، مالیات و فروش محصولات به آن‌ها مشاوره داده می‌شود.

 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار