نوزدهمین دوره گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و آیین تجلیل از پژوهشگران برتر مازندران با مسئولان استانی و روسای دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نوزدهمین دوره گرامی داشت هفته پژوهش و فناوری و آیین تجلیل از پژوهش گران برتر استان مازندران با حضورخیریانپور معاون امور هماهنگی اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران، مسئولین استانی و شهرستانی، روسای دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری و موسسات آموزش عالی استان، نخبگان، پژوهشگران، فناوران و محققان استان و اصحاب رسانه های گروهی در سالن اجتماعات دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران برگزار شد.
یحیی طالبی رستمی سرپرست دانشگاه مازندران در این مراسم ضمن تبریک این هفته به پژوهشگران دانشگاهی، مراکز تحقیقاتی، شرکت های دانش بنیان استان، مراکز رشد، دانشجویان و فعالان این عرصه، گفت: امیدوارم بتوانیم امکانات لازم را در راستای توسعه پژوهش فراهم کنیم.
طالبی رستمی با اشاره به این که در حوزه پژوهش با دشواری های ساختاری و عملکردی مواجه هستیم، مطرح کرد: مسئولان باید به این حوزه توجه خاص و ویژه ای داشته باشند.
سرپرست دانشگاه مازندران با تاکید بر این نکته که هفته پژوهش فرصتی است که در آن می توانیم جایگاه پژوهش را ارتقا دهیم، اظهار داشت: اگر چه در جهت ارتقای پژوهش در کشور به ویژه در دانشگاه ها و مراکز صنعتی و تحقیقاتی، کارهای بسیار ارزنده و خوبی صورت گرفته است، اما به نظر می رسد تا وضعیت مطلوب، فاصله بسیار زیادی داریم که امیدواریم بتوانیم با همکاری و همدلی سایر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و نیز شرکت های دانش بنیان و علم و فناوری، جایگاه فعلی را ارتقا دهیم.
محمدحسین فاطمی تولید و توسعه علم و دستیابی به فناوری جهت ارتقای جایگاه ایران در جهان و کسب دانش و ثروت به منظور بهبود وضع زندگی مردم و رفاه عمومی را مدیون تلاشهای پژوهشگران، نخبگان و دانشمندان و فناوران کشور عنوان کرد و افزود: در این راستا هفته پژوهش و فناوری فرصت مغتنمی هست تا به ابعاد مختلف این امر پرداخته شود و با ترویج و ارتقای فرهنگ پژوهش و فناوری و تجلیل از فعالان و منتخبان این حوزه، زمینه ارتباط بهتر دانشگاه، صنعت و جامعه فراهم شود و با نهادینه سازی چرخه تولید علم به فناوری، تجاری سازی و تولید ثروت، آیندهی بهتری را برای کشور عزیزمان رقم بزنیم.
فاطمی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران در ادامه با اشاره به نامگذاری آخرین هفته آذرماه به نام هفته پژوهش و فناوری، خاطرنشان کرد: بر این اساس امسال نوزدهمین دوره گرامی داشت هفته پژوهش را با شعار پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی نامگذاری شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران با اشاره به شعار این هفته در راستای شعار سال ۱۳۹۷ مبتی بر حمایت از کالای ایرانی، تاکید کرد: باید سعی کنیم این شعار سرلوحه سیاست گذاریهای ما قرار بگیرد و به دنبال پژوهشهای اصیل تقاضامحور و هدفمند و پرهیز از پراکنده کاری باشیم.
وی با اشاره به چگونگی انتخاب پژوهشگران برتر استان اشاره کرد و افزود: در این خصوص دستورالعملی تدوین شد که طبق آن دستورالعمل و به منظور انتخاب شفاف و قانونمند پژوهشگران در سامانه پژوهش و فناوری استان بارگذاری شد. به دنبال فراخوانی که برای پژوهشگران داشتیم، پژوهشگران برای بازه اول شهریور ۱۳۹۲ تا اخر مهرماه ۹۷ مستندات پژوهشی خود را بارگذاری کردند و امتیازات مختلف بر مبنای دستورالعمل به این فعالیتها داده شد. برخی از شاخصهایی که به کار برده شد برای امتیازدهی به پژوهشگران شامل: پروژههای پژوهشی، مقالات چاپ شده درنشریات معتبر، مقالات ارایه شده در همایشهای معتبر، کتابهای چاپ شده و ... شاخصهایی هستند که در واقع در انتخاب پژوهشگران به ما کمک کرد.
دبیرنوزدهمین ستاد گرامی داشت هفته پژوهش و فناوری مازندران ادامه داد: به منظور انتخاب پژوهشگران، کمیتههای علمی دانشگاهها و مراکز علمی تحقیقاتی تشکیل شد و مستندات پژوهشی بارگذاری شده در سامانه، مورد ارزیابی قرار گرفت و بر مبنای آن، پژوهشگران انتخاب شدند.
فاطمی سپس به جزییات بیشتری از چگونگی پژوهشگران برتر اشاره کرد و گفت: در گروه علوم انسانی ۱۷۷۱ پژوهشگروجود داشت و حداقل ۱۶ پژوهشگر واجد شرایط بودند که تعداد سهمیه ۲ نفر که این دو نفر از دانشگاه مازندران انتخاب شدند. در گروه علوم پایه ۷۷۸ پژوهشگر وجود داشت که ۲۳ نفر حداقل امتیازات را کسب کردند که از ۲ نفر سهمیه، ۱ نفر از دانشگاه مازندران و نفر دوم از دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شدند. در گروه فنی و مهندسی ۶۶۲ پژوهشگر اطلاعات خود را بارگذاری کردند که ۱۴ نفر واجد حداقل شرایط بودند که ۲ نفر از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل این دو سهمیه را دریافت کردند. در حوزه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ۲۶ نفر واجد حداقل شرایط بودند که ۳ نفر سهمیه اختصاص یافته از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری معرفی شدند. از مراکز پژوهشی ۱۱۸ نفر شرکت کننده داشتیم که ۱۰ نفر واجد حداقل شرایط بودند و ۲ نفر انتخاب شدند. از مرکز تحقیقات ماهیان سردابی مازندران و پژوهشکده اکولوژی دریای خزر در حوزه علوم پزشکی ۴۷۵ نفر واجد شرایط بودند که ۳ نفر سهمیه داشتیم. در علوم دامپزشکی ۱ نفر سهمیه، آموزش و پرورش ۲ نفر و درحوزه نخبگان ۱ نفر و دانش آموزان ۸ نفر انتخاب شدند
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران با اشاره به افزایش آمار دستاوردهای امسال نسبت به سال گذشته بیان کرد و افزود: در حوزه دستاوردهای پژوهشی، ۵۷ دستاورد، در حوزه فناوری اطلاعات، ۱۶۲ دستاورد و در حوزه تحقیق و توسعه اطلاعات، ۸۶ دستاورد در سامانه بارگذاری شد؛ که شاخصهایی از قبیل: نحوه دستیابی به دانش فنی، استانداردهای اخذ شده، وضعیت تولید دستاورد و ضرورت استفاده از دستاورد و اشتغال زایی دستاورد، شاخصهایی بود که برای انتخاب دستاوردهای پژوهشی و فناوری مدنظر قرار گرفت که این دستاوردها در کمیته انتخاب دستاوردهای پژوهشی استان، متشکل از نمایندگان سازمانها و دانشگاه ها، مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت، یک واحد به عنوان واحد برتر تحقیق و توسعه یک مورد برگزیده شد.