کد خبر:۷۳۴۷۱۵
کارشناس مذهبی:

تعیین محدوده سنی برای ازدواج تبعات منفی فراوانی دارد/ مجلس، قوانین اسلامی تصویب کند

مدرس حوزه و کارشناس مذهبی در کارگاه «طرح مخالفت با افزایش سن ازدواج» گفت: مشکلاتی مانند پیری جمعیت و کاهش سن مفید فرزندآوری از اصلی‌ترین معایب این طرح است.
حسین اکبری

به گزارش خبرنگار دانشگاه  خبرگزاری دانشجو، مریم سادات افشین فر، مدرس حوزه و کارشناس مذهبی در کارگاه «طرح مخالفت با افزایش سن ازدواج» که به همت قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی خراسان شمالی برگزار شد گفت: از نظر اسلام ازدواج در دوران بهار زندگی که انسان از نشاط زیادی برخوردار است باعث کاهش فشار‌های روانی می‌شود و هم چنین با توجه به مجموع نظرات روانشناسان غربی سن ازدواج مطلوب در دختران ۱۵ تا ۱۸ و در پسران ۱۶ تا ۲۱ سال است.

افشین فر ادامه داد: در آیه ۶ سوره نساء، قرآن کریم شرط ازدواج را بالغ بودن فرد عنوان کرده و از نظر فقهی نیز سن مشخص برای ازدواج مطرح نشده است و زمانی که دختر ۹ سالگی خود را تمام کند می‌تواند ازدواج کند. در روایات مختلف آمده است که رکن اصلی برای ازدواج دختر، رشیده بودن است.

این مدرس حوزه خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) در سن ۹ سالگی خواستگار‌های متعددی داشته که نشان می‌دهد ایشان از نظر رفتار و منش به درک والایی رسیده که این خود زمینه لازم برای ازدواج را فراهم می‌کند. هرچند دختران کنونی در ۹ سالگی به دلیل شرایط خانوادگی به بلوغ عقلی نرسیده و توان اداره کردن یک زندگی را ندارند.

وی سپس به متفاوت بودن سن بلوغ اجتماعی در افراد اشاره کرد و افزود: یک فرد وقتی به رشد اجتماعی و توانایی اداره و سرپرستی یک خانواده برسد، می‌تواند ازدواج کند، ولی با توجه به تربیت خانوادگی و رشد اجتماعی، سن ازدواج متفاوت است.

افشین فر از اعلام محدوده برای سن ازدواج توسط مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد و بیان داشت: با توجه به گفته‌های فوق، مجلس چگونه می‌تواند محدوده سنی برای این امر مشخص کند؟ اگر مجلس، اسلامی و قوانین بر اساس موازین دین مبین باشد باید آموز‌های اسلام را نیز دنبال کند. بر اساس کدام منطق و مطالعه چنین قانونی را تصویب می‌کنید؟ فقر فرهنگی و نداشتن احکام اسلامی در قوانین باعث شده تا جوان‌ها در زندگی دچار سر درگمی شود.

این کارشناس مذهبی تبعات مطرح کردن سن ازدواج را برشمرد و گفت: با این اتفاق یک زوج جوان، ازدواج خود را از مدرسه پنهان و احساس گناه می‌کنند و از نظر اجتماعی نیز برخوردی شایسته با آن‌ها نمی‌شود. اگر فردی به بلوغ عاطفی، جسمی و عقلی برسد و به دلیل ممنوعیت‌های موجود بستر ازدواج مهیا نگردد به گناه آلوده می‌شود. مجلس چگونه می‌تواند پاسخگو باشد؟ فساد و فحشا زیاد و ازدواج به هنگام در ایران کم می‌شود.

وی افزود: مشکلات دیگری مانند غلبه فشار روانی بر جوانان، بالا رفتن سن ازدواج، سونامی پیری جمعیت و کاهش سن مفید فرزند آوری از اصلی‌ترین معایب این طرح است لذا رقم دادن برای سن ازدواج کار مطلوبی نیست.

افشین فر تصریح کرد: مهم‌ترین ملاک برای ازدواج، احساس آمادگی فرد با وجود شرایط فرهنگی، اجتماعی و شرایط شغلی مردان است؛ بنابراین زمان صد در صدی در اسلام مشخص نشده است.

این مدرس حوزه به نامعتبری برخی مسائل پزشکی مطرح شده اشاره داشت و تاکید کرد: مسائل پزشکی که حاملگی زیر ۲۰ سال را پرخطر مطرح می‌کنند منبع موثقی ندارد و با دستورات دینی مغایر است. زیرا سن تنها ملاک برای بارداری نبوده و آمادگی رحم که جایگاه نگه داری جنین است، مد نظر می‌باشد که این بر گرفته از سبک زندگی صحیح است.

وی افزود: سر رشته این سخنان از غرب گرفته شده است. چرا آمار نادرست به مردم داده می‌شود و به کرات گفته می‌شود کسانی که ازدواج کرده اند از تحصیل بازمانده اند؟ بالعکس شوق و اشتیاق بعد از ازدواج برای تحصیل بالا می‌رود. نمی‌توان گفت: ازدواج مانع تحصیل می‌شود، زیرا ادامه تحصیل با جلب اعتماد همسر و اراده شخص ممکن است.

افشین فر در پایان اظهار داشت: تربیت درست فرزندان، سبک زندگی و تعذیه سالم سبب بلوغ عقلی به هنگام در فرزندان ما شده تا آمادگی لازم فراهم گردد و زندگی سالم و موفق را شروع کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار