آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۴۸۶۷
زنگنه در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

کشورهایی که سوریه را ترک کردند امروز به‌دنبال بازسازی اقتصادی در این کشور هستند

سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی گفت: کشور‌هایی که دمشق را ترک کرده بودند تصور می‌کنند که با برقراری رابطه با سوریه و شرکت در بازسازی این کشور نفوذ آن‌ها افزایش خواهد یافت و ایران از سوریه دور خواهد شد

صباح زنگنه، سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص سفر رئیس جمهور سودان به سوریه به منظور بازگشت دمشق اتحادیه عرب گفت: به نظر می‌رسد عمرالبشیر، رئیس جمهور سودان که ریاست نشست بعدی اتحادیه عرب را به عهده خواهد داشت درصدد است که تعداد بیشتری از کشور‌های عربی تاثیرگذار را در این نشست داشته باشد که سوریه نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی با بیان اینکه شرایط سوریه، اکنون شرایط ایده آلیست و قدرت دولت افزایش یافته گفت: در شرایط فعلی خیلی از مناطق آزاد شده و جای هیچ گونه شک و نگرانی وجود ندارد که این حکومت (حکومت بشار اسد) ماندگار است لذا کشور‌های عربی ناگزیرند که به سوریه بازگردند.

زنگنه ادامه داد: از طرف دیگر کشور‌هایی که دمشق را ترک کرده بودند تصور می‌کنند که با برقراری رابطه با سوریه و شرکت در بازسازی این کشور نفوذ آن‌ها افزایش خواهد یافت و ایران از سوریه دور خواهد شد نتیجه آنکه کشور‌های عربی مایلند سوریه به شرایط عادی خود برگردد.

سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی با اشاره به اینکه این دولت سوریه نبود که از اتحادیه عربستان خارج شد بلکه کشور‌های عربی بودند که خواستار اخراج این کشور شدند، گفت: اتحادیه عرب از چنان وجاهتی برخوردار نیست که سوریه برای بازگشت به این نهاد خوشحال شود، اما قطعا اگر به این اتحادیه دعوت شود با موضع قوی برخواهد گشت.

وی افزود:، اما بعید به نظر می‌رسد که دولت سوریه تقاضایی برای برگشت به اتحادیه عرب داشته باشد و این ریاست آتی این اتحادیه است که به دنبال دعوت از سوریه برای بازگشت به اتحادیه عرب است تا مشکل پروتکلی را حل کند.

زنگنه با بیان اینکه عربستان سعودی نیز چندان مخالف برگشت سوریه به اتحادیه عرب نیست، گفت: عربستان حربه چندانی در دست ندارد، چون امارات که متحد این کشور در شورای همکاری خلیج فارس است به تازگی سفارت خود در سوریه را افتتاح کرده لذا کشوری باقی نمی‌ماند که عربستان بتواند به اتکای آن روابط خود با سوریه را تیره و تار نگاه دارد.

سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به روند پیش آمده عربستان سعودی بی میل نیست که در آینده سوریه نقشی داشته باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار