مشاور وزیر و مدیرکل طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: مهر ۹۸ ماه در رشته کاردانی فرآوردههای طبیعی و سنتی پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود خدادوست، مشاور وزیر و مدیرکل طب ایرانی وزارت بهداشت در حاشیه کارگاه آموزشی طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: رشته کاردانی فرآوردههای طبیعی و سنتی از دیپلم توسط شورای عالی برنامهریزی تصویبشده و بر اساس هماهنگی که با دبیر شورای عالی برنامهریزی بهعملآمده با اصلاح برنامه آموزشی که انجام میشود از مهرماه سال ۹۸ پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: اگرچه سرعت ادغام در نظام سلامت قابلتوجه نیست، ولی در ابعاد مختلف این ادغام به تدریج در حال انجام است برای نمونه سال گذشته مصوب شد دو واحد درسی آموزش طب سنتی ایرانی برای همه افراد گروه پزشکی که به صورت بالینی آموزش میبینند مانند رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مامایی، توانبخشی و تغذیه به واحدها آموزشی آنان اضافه شود.
خدادوست بیان کرد: این واحدهای درسی برای کسانی است که از سال ۹۶ وارد دانشگاه شدهاند، مکلف هستند این دو واحد درسی را بگذرانند تا قابلیتها و توانمندیها طب سنتی ایرانی را بشناسند تا بعداً بتوانند به صورت تلفیقی از آن استفاده کنند.
وی تصریح کرد: برنامه ضبط مجازی دو واحد درس طب سنتی ایرانی در واحد مجازی کشور نهایی شده و از ترم بهمن دانشجویان هفت رشته مذکور میتوانند به صورت مجازی دو واحد را انتخاب کنند.
مشاور وزیر و مدیرکل طب ایرانی وزارت بهداشت بابیان اینکه برای کسانی نیز فارغالتحصیل شدهاند در سطوح مختلف این آموزشها به نحوی به صورت بازآموزی، دورههای کوتاه مدت تعریفشده، اضافه کرد: آموزشهای ضمن خدمت برای همه ردههای دستاندرکار نظام سلامت نیز تعریفشده تا آنان نیز به تدریج این قابلیت و توانمندی را دست یابند تا بتوانند از آن استفاده کنند.
ادغام آموزههای طب سنتی در سیستم نظام شبکه بهداشت و درمان کشور خدادوست بیان کرد: ادغام آموزههای طب سنتی در سیستم نظام شبکه بهداشت و درمان کشور یکی از کارهای که برای ادغام این آموزهها از سال گذشته شروعشده است که در ۹ دانشگاه علوم پزشکی کشور به صورت آزمایشی و پایلوت این آموزهها برای بهروزهای خانههای بهداشت، کارشناسان و پزشکان مراکز بهداشتی و درمانی در این دانشگاهها شروعشده است.
وی تصریح کرد: طبیعتاً وقتی ارزیابیها و بازخوردها از این طرح پایلوت گرفته شد به صورت فراگیر در سطح سایر دانشگاهها نیز این ادغام صورت میگیرد.
در حوزه درمان به بازنگری آییننامه تأسیس سلامتکدههای طب سنتی اقدام شده است مشاور وزیر و مدیرکل طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: بازنگری آییننامه تأسیس سلامتکدههای طب سنتی یکی از کارهای دیگری میباشد که در حوزه درمان اتفاق افتاده است که شرایط تأسیس را تسهیل کردهایم که پزشکان بتوانند راحتتر این سلامتکدهها را تأسیس بکنند.
خدادوست بیان کرد: با وجود تسهیل راهاندازی سلامتکده به دلیل اینکه تعداد متخصصین طب سنتی ایرانی که بتوانند مسئولیت فنی آن را بر عهده بگیرند کم است و تعداد سلامتکدههای فعال چه در بخش خصوصی چه در بخش دولتی در سطح کشور ۵۶ سلامتکده بیشتر نیست.
این مقام مسئول افزود: بعد از یک دهه حداکثر ۲۰۰ متخصص طب سنتی ایرانی تربیتشده است که این تعداد به نیاز جمعیت ایران پاسخ و سرویس دهند.
وی بیان کرد: این تعداد سلامتکده جوابگوی مردم به طب سنتی ایرانی نخواهد بود به همین دلیل از سال گذشته اقدام دیگری صورت گرفته که برای پزشکان عمومی دورههای کوتاه مدت تعریف کردهایم که با گذراندن این دورهها بتوانند توانمندیها و قابلیتهای طب سنتی ایرانی را آموزش ببینند تا بتوانند کنار طب رایج از این ظرفیت نیز استفاده کنند.
دسترسی مردم به داروها و فرآوردههای استاندارد را تسهیل میکنیم خدادوست بیان کرد: در همین راستا دورههای کوتاه مدت را برای داروسازها طراحی کردهایم که اگر داروسازها عمومی بتوانند این دورههای کوتاه مدت را بگذرانند، میتوانند در داروخانههای رایجی که دارند یکبخشی را حدود ۶ متر فضا را به عرضه فرآوردههای طبیعی، سنتی و گیاهی و داروهای گیاهی بستهبندیشده و استاندار اختصاص دهند؛ وی تصریح کرد: دورههای کوتاه مدتی را برای ماماها و پرستارها نیز تعریف کردهایم که اگر این دورهها را بگذرانند میتوانند ارتقای سلامت و بحث پیشگیری و مراقبتهای بیماران را در کنار طب رایج استفاده کنند.
خدادوست افزود: برای سایر گروههای پزشکی حتی کادر اداری نیز دورههای را تعریف کردهایم که در قالب دورههای پودمانی، ضمن خدمت بتوانند قابلیتهای طب سنتی ایرانی را خصوصاً در اصلاح سبک زندگی موردتوجه و دقت قرار دهند.
در ۱۷ دانشگاه علوم پزشکی کشور امکان تربیت متخصصین طب سنتی ایرانی را داریم مشاور وزیر و مدیرکل طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: هشت دانشکده طب سنتی ایرانی در کشور داریم و در ۱۷ دانشگاه علوم پزشکی ایران متخصصین طب سنتی ایرانی تربیت میشوند.
خوشبختانه ساختار خوبی در حوزه طب سنتی ایرانی در دانشگاههای علوم پزشکی دیدهشده است وی اظهار داشت: در همه دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور اداره با مدیریت دفتر طب سنتی ایرانی زیرمجموعه معاونت درمان ایجادشده است تا در بحث نظارتی به معاونت درمان کمک کنند.
خدادوست گفت: زیرمجموعه معاونت غذا و دارو هر دانشگاه نیز یک اداره فرآوردههای طبیعی و سنتی پیشبینیشده است که میتوانند در بحث تسهیل دسترسی به فرآوردههای طبیعی را توسعه دهند.
این مقام مسئول افزود: زیرمجموعه معاونت بهداشتی دانشگاهها نیز در حد یک یا دو نفر کارشناس یا کارشناس مسئول در حوزه طب ایرانی پیشبینیشده است که بتوانند در حوزه بهداشت اگر نیاز به ادغام طب سنتی ایرانی باشد بتوانند مدیریت کنند.
مشاور وزیر و مدیرکل طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: علیرغم قدمت چند هزارساله طب سنتی ایرانی در نظام سلامت در ساختار نظام سلامت این ادغام بسیار کم است.