محققان یک دستگاه محرک عصبی ساخته اند که میتواند امواج مغزی را شبیه سازی کند و نوید درمانی جدید برای بیماری صرع و پارکینسون را دارد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به تازگی مهندسان دانشگاه برکلی کالیفرنیا یک دستگاه محرک عصبی ساخته اند که میتواند امواج الکتریکی مغز را بشنود و همزمان شبیه سازی کند.
چنین دستگاهی میتواند درمانی برای بیماریهایی مانند پارکینسون و صرع فراهم کند. این دستگاهها برای جلوگیری از لرزشهای ناتوان کننده یا حمله صرع در افراد مبتلا به بیماریهای عصبی بسیار کارآمد هستند. البته نشانگر الکتریکی که پیش از لرزش یا حمله ظهور میکند بسیار نامحسوس است و فرکانس و قدرت شبیه سازی الکتریکی برای اجتناب از آنها بسیار حساس است.
ممکن است سالها طول بکشد تا پزشکان بتوانند تغییراتی کوچک در این دستگاهها ایجاد کنند و درمانی ایده آل برای بیماران فراهم کنند.
به هرحال دستگاه WAND بی سیم و خودکار است. این دستگاه تشخیص نشانههای لرزش یا حمله صرع را میآموزد و پارامترهای شبیه سازی خود را تغییر میدهد تا از حرکات ناخواسته جلوگیری کند.
ریکی مولر استادیار مهندسی الکتریک و علوم رایانشی در دانشگاه برکلی میگوید: فرایند کشف درمان مناسب برای یک بیمار بسیار پرهزینه است و احتمالا چند سال طول بکشد. کاهش هزینه و زمان مورد نیاز برای تشخیص بیماری سبب میشود این دستگاه درمان مناسبی باشد.
این دستگاه میتواند فعالیتهای الکتریکی را در ۱۲۸ نقطه از مغز رصد کند. حال آنکه در سیستمهای مشابه فقط ۸ نقطه رصد میشود.
تحقیق مذکور در نشریه Nature Biomedical Engineering منتشر شده است.