آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۶۷۰۲

درمان ام اس با سلول‌های ایمنی روده

محققان دانشگاه تورنتو کانادا با همکاری محققان دانشگاه سانفرانسیسکو دریافتند روده انسان دربرگیرنده سلول‌های ایمنی کلیدی است که موجب کاهش التهاب مغز در افراد مبتلا به ام اس می‌شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پایگاه خبری مدیکال ساینس نوشت: این سلول‌های ایمنی که «پلاسماسل» نام دارند، پادتنی موسوم به Immunoglobulin A. یا IgA تولید می‌کنند که پس از وارد شدن به جریان خون به مغز رسیده و موجب از بین رفتن التهاب آن می‌شوند.

محققان در آزمایشات کلینیکی روی موش‌ها و نمونه بافت بیماران مبتلا به ام اس توانستند مکانیزم سلولی و مولکولی عملکرد این پادتن را کشف کردند.

این اولین بار است که پلاسماسل‌های تولیدکننده IgA در فرآیند یک بیماری مورد بررسی و مطالعه قرار می‌گیرند تا روش‌های دستکاری آن‌ها برای درمان بیماری‌های التهاب عصبی شناسایی شود.

مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیر متعارفی به سیستم عصبی مرکزی (CNS) می‌دهد. سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است. سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها را مورد هدف قرار می‌دهد؛ ولی در بیماری‌های خود ایمنی، به اشتباه بافت‌های نرمال از بین می‌روند.

در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله می‌کند. میلین به غلاف چربی اطراف سلول‌های عصبی گفته می‌شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می‌شود. زمانی که پوشش میلین یا بافت‌های عصبی آسیب می‌بینند، ارسال پیام‌های عصبی مختل می‌شود که عوارض مختلفی دارد.

بر اساس گزارشات بیش از ۲.۳ میلیون نفر در سراسر جهان به این عارضه مبتلا هستند. ام اس پیشرونده مقدماتی، نوع عودکننده – فروکش کننده، ام اس پیشرونده ثانویه و نوع پیشرونده عودکننده شایع‌ترین اشکال ام اس هستند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Cell منتشر شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار