آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۹۷۰۸
دانشجو گزارش می‌دهد

تلاش دانشجویان بسیجی اراک برای حل مشکل مردم منطقه قنات ناصری/ مدیران ظرف ۲ ماه گزارش می‌دهند

جمعی از مدیران شهری اراک با پیگیری بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اراک، در منطقه کم‌برخوردار قنات ناصری حضور یافته و قول دادند تا دو ماه دیگر گزارشی از پیگیری‌های خود برای حل مشکلات را به مردم ارائه دهند.

تیتر فردا/ قنات ناصری اراک قربانی توسعه شهری/ ۲ ماه آینده مدیران شهری روند حل مشکلات را گزارش می‌دهند

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-اعظم ذوالفقاری منظری؛ * رنگ توسعه وقتی روی شهر‌ها و روستا‌های ایران پاشیده شد، بسیاری از مولفه‌های اجتماعی و ترکیب‌های جمعیتی تغییر کرد؛ آشفته شد و دوباره خود را ساخت. بخشی از این آشفتگی در بافت‌های جمعیتی وقتی رخ داد که شهر‌ها بزرگ شدند، مناطق روستایی اطراف خود را بلعیدند و از ساکنان روستا‌های اطراف را به سمت خود جذب کردند و جمعیت شهر‌ها روبه فزونی گرفت؛ تا جایی که همان روستا‌های سابق که اکنون جزئی از منطقه شهری شده اند، محل سکونت گروه‌های مهاجر روستایی شدند؛ بافتی با جمعیت و فرهنگ روستایی در دل شهر‌های بزرگ شکل گرفت و باعث بروز تناقضاتی در شهر‌ها شد. در شهر‌های متعددی از ایران اکنون معضلی به نام حاشیه نشینی خودنمایی می‌کند؛ حاشیه نشینان گروه‌هایی از مردم هستند که به امید زندگی بهتر به شهر‌ها کوچ کرده اند، اما نتیجه این مهاجرت برای آنان گرفتار شدن در مشکلات بسیاری است. مشکلاتی که به تنهایی توانایی حل آن را ندارند و لازم است که مسئولان شهری به مشکلات این قشر توجه بیشتری نشان دهند.

بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اراک مدتی است به این موضوع توجه کرده و مناطق مختلف این شهر صنعتی را که نیاز به توجه مسئولان دارند، شناسایی کرده اند و هفته گذشته اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری را به جمع مردم محله قنات ناصری اراک دعوت کردند.

قنات ناصری یکی از روستا‌های اطراف اراک بوده که پس از توسعه شهر، جزئی از منطقه شهری شده، اما همین پیوستن به شهر به صورت کامل هم انجام نشده است؛ به طوری که ساخت وساز غیرمجاز در این منطقه باعث رشد تراکم جمعیت در آن شده و در نهایت کمبود امکانات شهری، زندگی را برای مردم ساکن آن تنگ کرده است.

اهالی قنات ناصری؛ قربانی توسعه شهری
 رضا صیدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اراک در قالب برنامه‌های مطالبه گری، پیگیر مشکلات مردم است، او در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید: مدتی است کارگروهی برای رصد مشکلات محلات مختلف شهر تشکیل داده ایم. ممکن است مردم در مناطق کم برخوردار شهری راه پیگیری مطالبات خود را ندانند و به همین دلیل مشکلاتشان حل نشود. این کارگروه تشکیل شده تا در کنار بررسی مشکلات، برخی راهکار‌ها به مردم معرفی شوند.
 
تیتر فردا/ قنات ناصری اراک قربانی توسعه شهری/ ۲ ماه آینده مدیران شهری روند حل مشکلات را گزارش می‌دهند
 
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اراک به بازدید اعضای شورای اسلامی شهر اراک و شهردار آن از قنات ناصری اشاره کرد و گفت: قنات ناصری قبلا روستایی بوده که با توسعه شهری به منطقه شهر پیوسته است، اما وضعیت آن اکنون به گونه‌ای است که نه روستاست نه شهری.

وی توضیح می‌دهد: خانه‌ها و کوچه‌ها در این منطقه به لحاظ مهندسی شهری مشکل دارد و مردم در سند املاک خود با شهرداری گرفتار مشکلاتی هستند. در موضوع جمع آوری زباله‌ها هم اشکالاتی وجود دارد.

صیدی یکی از کمبود‌های این منطقه را نبود درمانگاه یا مرکز درمانی دیگر بیان می‌کند و می‌گوید: حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ نفر در این منطقه زندگی می‌کنند، اما برای یک درمانگاه در آن وجود ندارد و مردم برای مشکلات درمانی خود باید به مناطق دیگر شهر بوند.

وی با بیان اینکه برای بررسی این مشکلات به شورای شهر نامه زدیم و از اعضای شورا و مدیران شهری دعوت کردیم که برای گفتگوی رودررو با مردم در یکی از مساجد محله حضور پیدا کنند، ادامه می‌دهد: خوشبختانه پیگیری ما در شهرداری و شورای شهر مورد استقبال واقع شد و رئیس شورا به همراه شهردار و تعدادی دیگر از مدیران شهری در میان مردم حضور یافتند و به درددل مردم گوش دادند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اراک با بیان اینکه این جلسه در فضایی صمیمی برگزار  شد، بیان می‌کند: مشکلات مردم این منطقه غیرقابل حل شدن نیست، نبود فضای سبز یا فضای ورزشی یا اصلاح مهندسی خیابان ها، موضوعاتی نیستند که حل ناشدنی باشند، اما حل همین موضوعات به همت مسئولان نیاز دارد.
 
تیتر فردا/ قنات ناصری اراک قربانی توسعه شهری/ ۲ ماه آینده مدیران شهری روند حل مشکلات را گزارش می‌دهند
۲ ماه دیگر به مردم گزارش عملکرد می‌دهم
کاوه فلک افلاکی، رئیس شورای اسلامی شهر اراک در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشار به اینکه پیش از اینهم از مشکلات این منطقه آگاه بودیم، می‌گوید: مشکلات زیادی مانند وضعیت خیابان‌ها و آسفالت معابر و کمبود وسایل نقلیه عمومی و مشکلات دیگر در این منطقه وجود دارد.

فلک افلاکی هم یکی از ضرورت‌هایی را که باید در قنات ناصری پیگیری شود، احداث درمانگاه می‌داند و می‌گوید: با وجود وضعیت اقتصادی فعلی، هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست، با این حال به مردم قول دادم که تا دو ماه دیگر، موضوع احداث درمانگاه را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی پیگیری کنیم و به سرانجامی برسانیم.

وی اشاره می‌کند: مردم این منطقه بسیار قانع هستند و انتظاراتشان از مدیران شهری انتظاراتی حداقلی است. دچار بحرانی اقتصادی هستند و اگر منابع مالی ما هم اجازه بدهد، تلاش می‌کنیم که همه انتظارات مردم را مرتفع کنیم.

رئیس شورای اسلامی اراک بیان می‌کند: کمبود فضای سبز و فضا‌های ورزشی و نبود پل عابر پیاده از دیگر موضوعاتی بود که مردم با ما درمیان گذاشتند و با اینکه همه این مشکلات تنها به شورای اسلامی شهر مرتبط نیست، اما از ارتباطات مان برای حل این مشکلات استفاده خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه قول دادیم دو ماه دیگر در جمع این مردم حضور پیدا کنیم و گزارشی از پیگیری‌های خود به آنان ارائه دهیم، اضافه می‌کند: اینکه قولی به مردم بدهیم و آن را عملی نکنیم، باعث می‌شود اعتماد مردم نسبت به مسئولان از بین برود و به همین دلیل تا دو ماه آینده تلاش خود را برای حل مشکلات این مردم خواهیم کرد.

حضور مسئولان در میان مردم، حتی اگر باعث حل مشکلات نشود، اما دلگرمی برای مردم است؛ هرچند نمی‌توان از برکات ارتباط مستقیم مردم و مسئولان و مدیران غافل شد. حضور تشکل‌های دانشجویی در این تعاملات در واقع می‌تواند نقطه عطفی در فعالیت‌های دانشجویی بوده و به آرمان و هدف اصلی این تشکل‌ها نیز نزدیکتر باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۱
باعرض سلام و خداقوت خدمت فعالین خبرگزاری دانشجو.
از شما در خواست داشتم نتایج پی گیری دانشجویان اراک برای رسیدگی به مشکلات محله کوی ناصری اراک از طرف شهرداری و شورای شهر اراک را رسیدگی کنید. دریک سال گذشته هیچ تغییری در محله حاصل نشده. فقط میان به محله قولهایی میدهند و یادشون میره. ممنونم
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۳
سلام مهندس جان خداقوت. بنده ساکن محله قنات ناصری اراک هستم. چندی پیش گفتن که این محله توی طرح الحاقی اراک نیست. باید بگم خدمتتون که سالهای گذشته این محله بسیار مظلوم واقع شده. به یک بن بست از لحاظ دسترسی محلی تبدیل شده. باتوجه به جوان بودن جمعیت این منطقه از لحاظ وجود مراکز فرهنگی و... بسیار ضعیفه. طوریکه کتابخانه ای یا سالن ورزشی نداره . خیابانها آسفالت مناسبی نداره. بلوک هایی که شهرداری جلوی بعضی از مغازه ها گذاشته فقط به تنگ شدن معابر دامن زده. متاسفانه زمین های نزدیک ساختمانها که شما از اون به عنوان فضای سبز یاد کردین محلی برای جمع شدن اراذل اوباش و روشن کردن آتش توسط آنها تبدیل شده و خرید وفروش مواد مخدر فراوانه. بنده یک فرهنگی هستم و ناراحتم از اینکه کودکان باهوش محل بخاطر نبود مکانی برای سرگرمی و تخلیه انرژی بعضا به سیگار و مواد مخدر روی میارن. با توجه به پتانسیل بالای این منطقه از لحاظ وجود آب فروان . نزدیکی به کمربندی شمالی و وجود درختان فراوان میتونه طرحی برای شهربازی و فضای سبز مناسب با حضور مکانهایی برای اوقات فراغت باشه.
4
0
پربازدیدترین آخرین اخبار