کد خبر:۷۴۰۲۵۰
غرقی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

انتخاب ورشو به عنوان میزبان نشست ضد ایرانی یعنی آمریکا از این پس با لهستان و اروپای شرقی کار می‌کند/ غیبت آلمان و روسیه به همین دلیل بود

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: ورشو تمایل دارد حرف اول را در اروپا بزند و تصور می‌کند اگر طرف آمریکایی‌ها باشد، امکان تحقق این رویا سریع‌تر فراهم خواهد شد

مرتضی غرقی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص برگزاری نشست ضد ایرانی در لهستان و علت انتخاب این کشور گفت: یکی از تحلیل‌ها این است که گفته می‌شود در خصوص برگزاری نشست ورشو تنها بحث ایران مطرح نیست بلکه اروپا و روسیه نیز مورد هدف هستند.

وی با اشاره به نگاه موجود در آمریکا مبنی بر تقسیم اروپا به اروپای پیر و جوان گفت: اروپای پیر یا قدیمی اروپایی است که در همه موارد زیر پر و بال آمریکا نیست و سیاست هایش با ایالات متحده در تناقض است که از جمله آن می‌توان به ارتباط آلمان با روس‌ها و حمایت این گروه از برجام اشاره کرد.

غرقی تصریح کرد: انتخاب ورشو به عنوان میزان مذاکرات به معنی این است که آمریکا اعلام می‌کند ما از این پس با لهستان و اروپای شرقی کار می‌کنیم به همین دلیل روسیه و خانم موگرینی اعلام کردند که در این نشست شرکت نخواهند کرد.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه از این دست نشست‌ها در مورد سوریه، افغانستان و... به کرات برگزار شده است گفت:، اما جامعه جهانی هیچ گاه با نگاه آمریکا در موردصلح و تروریست همگام نشده است.

وی در خصوص دلایل لهستان برای قبول این میزبانی نیز گفت: لهستانی تنفر تاریخی از روس‌ها دارند و در شرایط فعلی نیز رابطه خوبی با آن‌ها ندارند به همین دلیل از آمریکا خواستند تا در لهستان پایگاه نظامی بزند از سوی دیگر ورشو تمایل دارد حرف اول را در اروپا بزند و تصور می‌کند اگر طرف آمریکایی‌ها باشد، امکان تحقق این رویا سریع‌تر فراهم خواهد شد به همین دلیل میزبانی این نشست را به عهده گرفت تا روابط خود با آمریکایی‌ها را تقویت کند.

غرقی افزود: این در حالی است که برگزاری این نشست در ورشو از یک طرف رابطه لهستان با اروپای غربی و از طرف دیگر رابطه این کشور با ایران را تضعیف می‌کند.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به تجربه نزدیکی آمریکا به کشور‌های متعدد در جهان گفت: ایالات متحده به هر کشوری که نزدیک شده باعث فساد مطلق، ناآرامی و تنش در آن کشور شده و نمونه آن در کشور‌های منطقه به وضوح به چشم می‌خورد که این نزدیکی هیچگاه باعث رشد و پیشرفت آن‌ها نبوده است.

وی در مورد واکنش لهستان به میزبانی این نشست ضد ایرانی گفت: آن‌ها عنوان کردند موضوع این نشست ایران نیست و آمریکایی‌ها از ما خواستند تا میزبان یک کنفرانس با موضوع صلح و مبارزه با تروریسیم باشیم و ما نیز پذیرفتیم.

غرقی در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع به نظر می‌رسد این کنفرانس نتیجه‌ای ندارد، چون هم جامعه جهانی با آمریکا همراه نیست و هم ایران کشوری نیست که مانند سوریه و عراق برای آن در نشست‌های بین المللی تصمیم گیری شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار