کد خبر:۷۴۱۶۸۴
گزارش بیست|

کسب و کارهای سنتی جای خود را به مشاغل مدرن داده‌اند/ ملی‌سازی داده‌ها در جهت تسهیل فعالیت استارتاپ‌ها است

با رشد علمی و عملی جوامع نوع کسب و کارها نیز تغییر کرده و امروزه استفاده از اینترنت و فضای وب بستری مناسب برای کسب درآمد محسوب می‌شود.
منتشر نشودگروه فناوری خبرگزاری دانشجو- حمیده آقاجانی؛ ایران «همواره‌تحریم» طی چهل سال گذشته، ایرانی است که توانسته در همه عرصه‌ها رشد چشمگیری داشته باشد. در بسیاری از حوزه‌ها به خودکفایی رسیده و همواره به جهانیان ثابت کرده است که تحریم تنها یک کند کننده است نه سد راه جوانان این مرز و بوم.

با وجود همه مشکلات ایران از آن دسته کشور‌هایی بود که به سرعت بستر استفاده از اینترنت و شبکه‌های وب را فراهم ساخت و پس از چند سال فراگیر شد. از اینترنت‌های دایلاپ با آن صدای گوش خراش و نوستالژی تا مودم‌های همراه امروزی همه خدماتی بود که بخش دولتی در شرایط تحریم در اختیار کاربران قرار می‌هد.
از نظر بسیاری این خدمات ناچیز است، اما شاید برایتان جالب باشد که بسیاری از کشور‌های آسیایی حتی بخشی از این خدمات را نیز دریافت نمی‌کنند. نبوغ و کنجکاوی فارغ التحصیلان دانشگاهی و وجود بستر مناسب وب کمک کرد تا روند کسب و کار‌های اینترنتی سرعت و رشد خوبی داشته باشد.

اگر اهل کسب و کار‌های اینترنتی باشید نام «استارت آپ» را حتما شنیده‌اید، بسیاری از ما همین استارت‌آپ‌ها را در قالب یک اپلیکیشن در گوشی‌هایمان داریم و بار‌ها در طول روز از آن استفاده می‌کنیم. این استارت آپ‌ها دقیقا حاصل تلاش بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی و بهربرداری از بستر‌های موجود کشور است.

امروزه مخاطبانی که به سراغ اینترنت می‌روند بیشتر به دنبال راه اندازی کسب و کار و کارآفرینی هستند. شاید به نوعی عقب‌گردی زیبا به گذشته داشته‌ایم. به روز‌هایی که شغل‌های آزاد پر رونق‌تر بوده و هر فردی دم دکانی می‌ایستاد و کاسبی می‌کرد. در یک بازه زمانی شاید پشت میزنشینی جای خود را به دکان داد و درآمد حاصل از شغل آزاد به حقوق بخور و نمیر کارمندی تبدیل شد.
 
منتشر نشود
 
حالا چند سالی است که دانشگاهی‌ها با حمایت سازمان‌های مختلف دولتی و یا بخش خصوصی کسب و کار نو راه انداخته اند که شبیه به همان کاسبی‌های سنتی است، اما در فضایی مدرن و با شکل و شمایلی ایده‌آل و فراگیر؛ حالا کسب و کار به اینترنت و موبایل کشیده شده و به راحتی بسیاری از خرید و فروش‌ها در کمتر از ده دقیقه صورت می‌گیرد و شاید تا چند سال دیگر اگر فرد یا گروهی بدون کسب و کار اینترنتی، محکوم به شکست باشند.

البته در تصور بسیاری از افراد مهمترین شاید این باشد که راه اندازی کسب و کار اینترنتی، کار راحتی است، اما باید این را بدانید که  این کار نیازمند داشتن علم، مهارت، تکنیک و سرمایه است. از سوی دیگر از نقش تجربه نباید غافل بود، زیرا بهره بردن از تجربیات موفق و یا ناموفق سایر استارت‌آپ‌ها می‌تواند در پیشبرد اهداف آتی گرو‌ه‌های نوپا و تازه‌کار استارت‌آپی موثر باشد.
 
منتشر نشود
 
امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ درخصوص لزوم برگزاری دوره‌های مختلف استارت‌آپی، اظهار کرد: برگزاری چنین دور‌هایی از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا چنین همایش‌هایی که به صورت رویداد یا نشست برگزار می‌شود، کمک می‌کند تا افراد شکست‌ها و موفقیت‌های خود را بشناسند و با دیگران به اشتراک بگذارند.

ناظمی تصریح کرد: البته به اشتراک گذاشتن شکست‌ها خیلی مهم است، اما در فرهنگ جامعه ایرانی، ما بیشتر دوست داریم تا در مورد پیروزی‌هایمان صحبت کنیم و تمایل نداریم که در مورد شکست هایمان حرفی بزنیم، اما واقعیت این است که برای رشد و توسعه هر دو این فاکتور‌ها مهم است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: به نظر من مهمترین کارکردی که این نشست‌ها و رویداد‌ها دارند این است که افراد با دیدگاه‌ها و تجربیات دیگران آشنا می‌شوند و فکر می‌کنم هر چه قدر این رویداد‌ها افزایش پیدا کند ما در این حوزه ضرر نخواهیم کرد، زیرا این نشست‌ها باعث به اشتراک گذاری دیدگاه‌های بیشتری می‌شود خصوصاً اگر به صورت غیر دولتی باشد و این رویداد نیز خوشبختانه غیردولتی بوده و به کمک بخش خصوصی برگزار شده است.
 
منتشر نشود
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به رشد روزافزون استارت‌آپ‌ها آیا لزومی به ساماندهی در این حوزه احساس می‌شود یا خیر؟ تصریح کرد: این سوال از سوال‌های سخت است، زیرا ساماندهی‌هایی که در گذشته در دولت صورت گرفته اغلب شکست خورده بوده است و عملا روش درستی به حساب نمی‌آید، اما اگر قرار باشد این سامان‌دهی از آن جنس ساماندهی‌ها باشد که دولت کاری با استارت‌آپ‌ها نداشته باشد به نفعشان خواهد بود، و اگر ساماندهی به معنای واقعی خود اتفاق بیفتد یعنی اینکه بتوان زمینه‌هایی را ایجاد کرد تا این استارتاپ‌ها رشد سریع‌تر و با دوام تری داشته باشند حتما می‌تواند کمک کننده باشد.

ناظمی ادامه داد: به همین دلیل این سوال، سوال سخت و سهل است در واقع ساماندهی هم بد است وهم خوب،  خوب به این معنا که تبدیل شود به بخش‌هایی از شکست‌های گذشته، زیرا قرار بوده مداخله‌ای صورت بگیرد و حمایت و پشتیبانی نبوده است.  

وی افزود: در واقع به نوعی در گذشته می‌خواستیم در گزینش و دادن تسهیلات در جهت دهی و انتخاب حوزه‌های خاص مداخله کنیم و این یعنی اینکه مداخله دولت در همه بخش‌ها بوده و تجربه خوبی از خود به جا نگذاشته است.
 
منتشر نشود
سیستم وام‌دهی ، سیستم شکست خورده است
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه سازمان فناوری اطلاعات مجموعه‌ای از حمایت‌ها را برای استارت‌آپ‌ها آماده کرده است، گفت: دوست نداریم این حمایت‌ها از جنس حمایت‌های مالی باشد و این برای ما یک امر قطعی است؛ از طرفی مایل نیستیم به سیستم وام دهی روی آوریم که مطمئنا سیستم شکست خورده‌ای است و در هیچ جای دنیا هم توصیه نمی‌شود که به استارتاپ‌ها وام تعلق گیرد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات تاکید کرد: وظیفه‌ای که ما برای خودمان در نظر گرفته‌ایم و تحت طرح نوآفرینی از آن یاد می‌کنیم شامل ۱۲ اِلمان است که مهمترین آن ملی سازی داده‌ها در جهت تسهیل فعالیت استارتاپ‌ها است.
 
صیانت از داده‌های کاربران اولویت اول است
معاون وزیر ارتباطات گفت: این داده‌ها به شدت می‌توانند منجر به ارتقا و بهبود خدمات ارائه شده به شهروندان باشند و ما به دنبال این هستیم که استفاده از داده‌های ملی نقطه اتصال بین استارتاپ‌ها با داده‌ها در سطح سازمان و دستگاه‌های مختلف باشد.

وی در همین خصوص تصریح کرد: این کار از لحاظ فنی بسیار سخت است، زیرا باید از این داده‌ها صیانت شود و حریم شخصی افراد از بین نرود؛ از سوی دیگر از لحاظ حقوقی باید زیرساخت‌های آن فراهم شود. همچنین از لحاظ فرهنگی و اجتماعی هم مردم و کاربران باید بتوانند برخی از مهارت‌ها، آموزش‌ها و آگاهی‌های لازم را کسب کنند و اینکه به طور مثال اجازه دهند کدام داده‌ها و در کدام شرایط در دسترس قرار گیرد و کدام داده‌ها محرمانه باقی بماند.
 
کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار