وزیر آموزش و پرورش گفت: بهزودی دستورالعملی به مدارس ارسال میشود که بر اساس آن ادارات آموزش و پرورش نمیتوانند به مدارس بخشنامه ارسال کنند و تنها وزیر آموزش و پرورش یا مدیرکل میتوانند به مدارس بخشنامه ارسال کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش که به نمایندگی از هیأت دولت به استان اصفهان سفر کرده بود، در گردهمایی مشترک مدیران و نمایندگان معلمان استان اصفهان در اردوگاه شهید بهشتی باغ ابریشم، با اشاره به سیاست مدرسهمحوری در آموزش و پرورش، مراحل اجرای این سیاست را تشریح کرد و گفت: گام اول این تحول، ایجاد زمینه انتخاب مدیران دارای صلاحیت و است، گام دوم سنجش صلاحیتهای مدیران است؛ برنامه سوم که بهصورت آزمایشی انجام شد، بررسی شفافیت عملکرد مدارس است و برنامه چهارم تفویض اختیار به مدارس است تا مدرسه درباره مسائل موجود خودش تصمیم بگیرد.
وی با اشاره اینکه نباید خلاقیت از مدیران مدارس گرفته شود، اظهار کرد: با ارسال بخشنامه مسائل حل نمیشود و در دهههای اخیر بهتدریج شرایط طوری رقم خورده است که خلاقیت از مدیران گرفتهشده است درصورتیکه مدارس باید مستقل باشد و خودشان تصمیم بگیرند و حوزههای ستادی نقش پشتیبانی داشته باشند. بطحایی خاطرنشان کرد: معلم باید بتواند طرحریزی آموزشی داشته باشد و باید با تحول در محتوا و در مدیریت مدرسه، تحول را محقق کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ارسال بخشنامههای متعددی که در طول سال از طرف ادارات فرستاده میشود و باعث گرفته شدن وقت و خلاقیت مدارس میشود، گفت: بهزودی دستورالعملی به مدارس ارسال میشود که بر اساس آن ادارات آموزش و پرورش نمیتوانند به مدارس بخشنامه ارسال کنند و تنها وزیر آموزش و پرورش و یا مدیرکل میتوانند به مدارس بخشنامه ارسال کنند.
* حذف ساعت تدریس مدیران از سال آینده وزیر آموزش و پرورش در شورای آموزش و پرورش استان اصفهان از حذف ساعت تدریس مدیران از سال آینده خبر داد.
وی اظهار کرد: فشارهای اقتصادی در قالب کاهش صادرات نفت، تعطیلی بنگاههای اقتصادی، خروج از برجام و... از جمله برنامههایی بود که دولت آمریکا برای فشار به جمهوری اسلامی دنبال کرده است؛ هرچند دشمن سعی میکند تابآوری مردم در مقابل مشکلات را کاهش دهد، اما وحدت و همدلی میتواند کمک کند این بحران را بهخوبی پشت سر بگذاریم.
بطحایی گفت: هیچ دستگاهی با این وسعت و گستردگی با مردم سروکار ندارد لذا با وجود همه سختیها آموزش و پرورش باید به سمت پیشرفت و تحول گام بردارد. وی ادامه داد: مأموریت اصلی در آموزش و پرورش تقویت و آموزش مهارتهای زندگی به دانشآموزان است نه آموزش فرمولهای مختلف، که هیچ کاربردی در زندگی افراد ندارد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در دهههای اخیر کار آموزش و پرورش آماده کردن دانشآموزان برای ورود به مراکز آموزش عالی شده است و برای تغییر مسیر تعلیم و تربیت عمومی، نیاز به زمان داریم و این کار در فرصتهای کوتاه امکانپذیر نیست.