به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سیدعلیرضا پرهیز، در آستانه برگزاری هفدهمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران که قرار است از ۳۰ بهمن تا سوم اسفند ۹۷ در هتل المپیک تهران برگزار شود، با اشاره به وابستگی رشته جراحی فک و صورت به تجهیزات پزشکی، گفت: حوزه ایمپلنت قابل مقایسه با آی تی است، بطوریکه یک لحظه غفلت در این حوزه منجر به عقب ماندگی از دستاوردهای ساخت ایمپلنت میشود.
وی با اشاره به مشکلاتی که در مسیر حضور میهمانان خارجی در کنگره امسال ایجاد شده است، افزود: از همین رو، تلاش کرده ایم برخی سخنرانیها را به صورت "وبینار" (از راه دور)، داشته باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با عنوان این مطلب که ۹۰ درصد سخنرانیهای کنگره مقالاتی هستند که در ژورنالها معتبر چاپ شده است، گفت: بالغ بر ۱۰۰ سخنرانی برای کنگره امسال پذیرفته شده و مابقی سخنرانیها نیز به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
پرهیز، در ارتباط با تجهیزات مصرفی در رشته جراحی فک و صورت، از کمبود داروی بی حسی خبر داد و افزود: مشکلاتی در تامین تجهیزات مورد نیاز جراحان فک و صورت وجود دارد که باعث کمبود برخی تجهیزات شده است.
وی در ارتباط با وجود ایمپلنت چینی در بازار تجهیزات پزشکی کشور، گفت: تاکنون با چنین موردی مواجه نشده ایم که جراحان فک و صورت بخواهند از ایمپلنت چینی استفاده کنند.
دبیر علمی کنگره با انتقاد از بیمهها که خدمات جراحی فک و صورت را تحت پوشش قرار نمیدهند، ادامه داد: درست است که در جراحی فک، صورت فرد زیباتر میشود. اما، این جراحی یک اقدام درمانی است.
وی در همین زمینه افزود: مشکلات گوارشی و سایر اختلالات فک نامناسب، با انجام جراحی قابل درمان است. اما، به واسطه اینکه ارزیابی این قبیل درمانها توسط یک کارشناس معمولی بیمه که هیچ آشنایی با این قبیل عارضهها و بیماریها ندارد، این خدمات تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد. همزمان با هفدهمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک وصورت، نهمین همایش بین المللی ایمپلنت خلیج فارس و هفتمین سمپوزیوم پژوهشی محققین جوان برگزار میگردد.
۴۰ درصد درصد تجهیزات پزشکی جراحی دهان، فک و صورت داخلی است
دبیر اجرایی هفدهمین همایش جراحان دهان، فک و صورت گفت: حدود ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی مورد مصرف در جراحی دهان، فک و صورت داخلی است و شرکتهای خوبی در زمینه ابزار جراحی فک و صورت در کشور فعالیت میکنند و باید سطح دانش آن در برابر رقابت در بازار جهانی افزایش یابد.
دکتر محسن عباسی افزود: اکنون در شرایط تحریم هستیم و امیدواریمان به تولید داخل بیشتر تجهیزات پزشکی برای درمان بیماران در جراحی دهان، فک و صورت است تا به خودکفایی برسیم. همزمان با هفدهمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک وصورت، نهمین همایش بین المللی ایمپلنت خلیج فارس و هفتمین سمپوزیوم پژوهشی محققین جوان برگزار میگردد.