مشاور ارشد دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از آغاز «هفته جهانی آگاهی از مغز» در سراسر دنیا خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدتقی جغتایی مشاور ارشد دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز در نشستی با اشاره به برگزاری هفته آگاهی از مغز، گفت: هفته آگاهی از مغز در سراسر دنیا برگزار میشود.
وی افزود: دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ دهه مغز در دنیا نامگذاری شده است و از آن موقع به بعد، مطالعات و شناخت و تحقیقات نسبت به مغز بیش از پیش افزایش یافت تا مردم نسبت به مغز خود و پیشگیری از بسیاری از بیماریها آگاهی پیدا کنند.
جغتایی با بیان اینکه امروزه ۱۰۰ کشور به این کمپین پیوسته اند، خاطرنشان کرد: کشور ما هم از سالهای گذشته قدمهای خوبی در این عرصه گذاشته است و برای چهارمین دوره هفته آگاهی از مغز را برگزار میکند.
به گفته مشاور ارشد دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، در ایران حوزه علوم و شناختی اولویت اول کشور محسوب میشود که در همین راستا، ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی راه اندازی شده است.
وی با اشاره به اقدامات کشور در زمینه علوم شناختی گفت: تاکنون ۴۰ آزمایشگاه و مرکز تحقیقات در دانشگاهها شکل گرفته است؛ ۵۰ هزار دانش آموز در سال تحت حمایت ستاد علوم شناختی قرار میگیرند تا بتوانند ایدههای خود را در این زمینه اجرایی کنند.
جغتایی با تأکید بر اینکه ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی نقش هماهنگی بین ارگانهای مختلف، انجمن ها، مراکز تحقیقاتی و ... را در حوزه علوم شناختی در اختیار دارد، تصریح کرد: از این رو هفته آگاهی از مغز از هشتم اسفند به مدت یک هفته برگزار میشود.
برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای علوم شناختی در باغ کتاب تهران سینا توکلی دبیر اجرایی هفته آگاهی از مغز در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: همزمان با برگزاری هفته آگاهی از مغز در سراسر کشور نمایشگاهی در باغ کتاب تهران از دستاوردهای محققان کشور، شرکتهای دانش بنیان و ... در باغ کتاب تهران برگزار میشود؛ پیش بینی شده که ۳۰ غرفه از آزمایشگاه ها، انجمن ها، دانش آموزان و شرکتهای دانش بنیان حضور بیابند.
وی با بیان اینکه در هفته آگاهی از مغز سفیران مغز شناخت که همان دانشجویان نخبه پزشکی هستند، در مدارس به دانش آموزان اطلاعاتی در مورد مغز و بیماریهای مغزی میدهند، گفت: همچنین در حوزههای دانش آموزی، سمینارهای تخصصی در تهران و شهرستانها به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار میشود.
توکلی با اشاره به اهداف برگزاری هفته آگاهی از مغز اظهار داشت: تشخیص زود هنگام بیماریهای مغزی، مداخلات به هنگام بعد از تشخیص بیماریها و توانمند سازی عملکرد مغز از جمله اهداف این برنامه بزرگ در سراسر کشور به شمار میرود.
دبیر اجرایی هفته آگاهی از مغز تصریح کرد: همچنین با کمک شهرداری، برنامههای مربوط به بیماریهایی همچون آلزایمر، افسردگی و ... در خانههای سلامت و فرهنگ سراها برگزار میشود.
به گفته وی مسابقه دانش آموزی مغز من که پیش از این در کشور آلمان برگزار شد، در مراسم افتتاحیه آگاهی از مغز تقدیر خواهند شد و جایزه اهوازی را دریافت میکند؛ جایزه اهوازی از سوی ستاد علوم شناختی به برگزیدگان حوزه علوم شناختی اعطا میشود.
توکلی یادآور شد: مسابقه جهانی مغز سال آینده در کره جنوبی برگزار میشود که تیمی از دانش آموزان برگزیده به این مسابقه فرستاده میشوند.