کد خبر:۷۴۷۴۹۷
گزارش بیست|

طرحی که قرار است نجات بخش دانشگاه از دخانیات باشد/ وزیر علوم: اجرای طرح دستوری نیست؛ دانشجویان استقبال کردند

یکی از مشکلات و مسائل اساسی در دانشگاه‌ها بحث آسیب‌های اجتماعی است که چندی است دفتر مشاوره سازمان امور دانشجویان برنامه‌های متنوعی را برای کاهش این آسیب‌ها در دانشگاه‌ها تدارک دیده است.

طرحی که قرار است نجات بخش دانشگاه از دخانیات باشد/ وزیر علوم: اجرای آن دستوری نیست!

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یکی از مشکلات و مسائل اساسی در دانشگاه‌ها بحث آسیب‌های اجتماعی است که چندی است دفتر مشاوره سازمان امور دانشجویان برنامه‌های متنوعی را برای کاهش این آسیب‌ها در دانشگاه‌ها تدارک دیده است.

یکی از طرح‌هایی که این مرکز در دانشگاه‌ها اجرایی کرده، طرح «دانشگاه عاری از دخانیات» است که از ابتدای سال ۱۳۹۵ با ابلاغ دستورالعملی از سوی سازمان دانشجویان به مراکز مشاوره دانشگاه‌های تابعه وزات علوم ابلاغ شد که در ابتدای اجرای این طرح آماری از مصرف دخانیات در هر دانشگاه به مرکزمشاوره وزارت علوم اعلام شد و در ادامه راهکار‌های کاهش این آسیب اجرایی شد.
 
طبق آمار‌های گزارش شده ۸۵ تا ۹۰ درصد دانشجویان پسر و ۹۰ تا ۹۵ درصد دانشجویان دختر مصرف‌کننده دخانیات نیستند.
 
/
پس از گذشت دو سال از این طرح در دانشگاه‌ها به ویِژه دانشگاه‌های بزرگ نشان می‌دهد که روند استفاده از دخانیات رو به کاهش است و این طرح توانسته اهداف خود را به درستی پیش ببرد.

مصرف دخانیات در دانشجویان رو به کاهش است

حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران با اشاره به اینکه این طرح در این دانشگاه در حال اجراست، گفت: طرح دانشگاه عاری از دخانیات از دانشگاه های بزرگ آغاز شد که دانشگاه تهران نیز جزو اجرا کنندگان این طرح است.

وی اضافه کرد: در این طرح برنامه های آموزشی توسط مراکز مشاوره به دانشجویان داده می شود که بیشترین آموزش ها در خوابگاه های دانشجویی است.

رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران یادآور شد: وضعیت دانشگاه تهران در حوزه آسیب های اجتماعی به ویژه مصرف دخانیات نسبت به قبل بهبود پیدا کرده و در واقع وضعیت آن نسبت به جامعه بهتر است؛ البته با ایده آل مطرح شده فاصله داریم و امیدواریم بتوانیم به جایی برسیم که هیچ دانشجویی مصرف دخانیات یا مواد مخدر نداشته باشد.

/

طرحی که بدون دستور اجرایی می شود

براساس اعلام مراکز مشاوره، این طرح با استفبال دانشجویان مواجه شده و دانشجویان مشارکت خوبی داشتند.

البته این طرح به صورت دستوری نبوده و دانشگاه‌ها اجباری برای مشارکت دانشجویان نباید داشته باشند؛ بلکه برای پیوستن یک دانشگاه به این طرح باید رویکرد و بستر کافی وجود داشته باشد. چنانچه بستر‌های لازم در دانشگاهی موجود بود این دانشگاه می‌تواند در این طرح شرکت کرده، به عنوان یک دانشگاه پاک شناخته شود. هنگامی که یک دانشگاه به عنوان دانشگاه پاک شناخته شد هیچ فرد دانشگاهی حق استفاده از دخانیات در محیط دانشگاه مذکور را نخواهد داشت؛ حتی تلاش بر این است که محدوده‌های اطراف دانشگاه‌ها نیز در این طرح شرکت داده شوند. باید همه افراد جامعه دانشگاهی برای شرکت در این طرح تمایل داشته باشند.

برای اطلاع از آخرین وضعیت اجرای این طرح سراغ وزیر علوم رفتیم و از نحوه اجرای این طرح جویا شدیم.
 

استقبال دانشجویان و جامعه دانشگاهی از طرح «دانشگاه عاری از دخانیات»

منصور غلامی، وزیر علوم در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، گفت: طرح عاری از دخانیات توسط معاونت‌های دانشجویی دانشگاه‌ها آغاز شده که با همکاری دانشگاه‌ها، کانون‌های فرهنگی و اجتماعی، انجمن‌های دانشجویی و مشارکت دانشجویان در یک فضای فرهنگی و اجتماعی در حال اجرا است.

وی ادامه داد: آنچه که تاکنون اتفاق افتاده، این است که این طرح پذیرش خوبی در دانشگاه‌ها داشته و با حمایت جامعه دانشگاهی همراه بوده است.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: قطعا اجرای این طرح به صورت دستوری نبوده و در دانشگاه‌ها با روش هدایت و مشاوره دانشجویان اجرا می‌شود.

/

وی با اشاره به اجرای این طرح در خوابگاه‌ها گفت: این طرح بیشتر در خوابگاه‌های دانشجویی اجرا می‌شود.

غلامی یادآور شد: امیدواریم اجرای طرح دانشگاه عاری از دخانیات به گونه‌ای پیش برود که بتوانیم با قدرت بگوییم که دانشگاه‌های ما عاری از دخانیات هستند.
 
گفتنی است، آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه‌ها دانشجویان را از اهداف اصلی خود منحرف کرده و علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی، مسائل اجتماعی فراوانی را به دنبال خود دارد و امیداوریم با اجرای طرح‌هایی از این قبیل بتوان کمک موثری به جامعه دانشگاهی کشور کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار