کد خبر:۷۴۹۱۵۲
آخر هفته با اخبار فناوری|

خدمت سربازی را فناورانه سپری کنید/ از مدیریت موفق زنان در شرکت‌های دانش‌بنیان تا تولید پایلوت «یوز ایرانی»

برای مرور مهمترین اخبار فناوری یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.
فناوری در هفتهبه گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.
 
اکوسیستم استارت‌آپی و نوآوری متنوع می‌شود

نخستین رویداد نوروز نوآوری با محور متنوع سازی اکو سیستم استارتاپی و نوآوری همزمان با اختتامیه ششمین دوره جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری برگزار می‌شود.

هدف از برگزاری این رویداد، آشنایی فعالان اکوسیستم با محوریت نیاز جامعه و نحوه فعالیت استارتاپ‌ها در حوزه‌های متنوع و نیاز‌های کشور مانند پسماند، سلامت، آلودگی، بیوتکنولوژی است.

پیوند دانشگاه و صنعت زیستی با اجرای طرح تقسیم کار ملی زیست‌فناوری

مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی درباره طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری، تصریح کرد: در اجرای این طرح تلاش می‌کنیم دانشگاه‌های کشور را به صنعت متصل کنیم و اولویت‌های حوزه زیست فناوری را به دانشگاه‌ها اعلام و معرفی کنیم.

وی افزود: در این راستا دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌تواند در حوزه‌های "بیو انفورماتیک"، "سامانه‌های پلیمر زیست تخریب پذیر" و "دارو‌های آهسته رهایش" ورود کند.

فناوری در هفته

به گفته قانعی، «هماهنگ سازی و افزایش بهره وری ظرفیت‌ها و فعالیت‌های حوزه فناوری زیستی در سطح کشور»، «تعیین اولویت‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی» و «یکپارچه سازی این فعالیت‌ها به منظور جلوگیری از تعدد تحقیقات بر روی موضوعات واحد» از مهم‌ترین اهداف اجرای طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری است.

سیستمی برای سنجش راستی‌آزمایی طراحی شد
پژوهشگران دانشگاه امیر کبیر طرح پژوهشی با عنوان «دروغ‌سنجی با استفاده از ترکیب سیگنال‌های مغزی و محیطی» را انجام دادند. «دروغ‌سنجی با استفاده از ترکیب سیگنال‌های مغزی و محیطی» عنوان طرح تحقیقاتی است که پژوهشگران دانشگاه امیر کبیر با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام دادند.

تا کنون دو راه‌کار کلی برای حل مسئله دروغ‌سنجی بررسی شده است. نخست استفاده از سیگنال‌های محیطی که تحت عنوان دروغ‌سنجی کلاسیک شناخته می‌شود و دیگری استفاده از سیگنال‌های مغزی که تحت عنوان دروغ‌سنجی مغزی شناخته شده‌است.

اما در این پروژه ترکیب این دو روش یعنی استفاده همزمان از سیگنال مغزی و سیگنال‌های محیطی مد نظر قرار گرفت. به گونه‌ای که بتوان تغییرات در مولفه‌های خاص سیگنال مغزی و سایرسیگنال‌های محیطی را در پاسخ به سوال‌های پرسیده شده از فرد، به عنوان معیاری از دروغگویی سوژه مد نظر قرار داد.

درمان قطعی بیماری‌های ژنتیکی با ژن درمانی/ نقص‌های موجود در ژن به صورت هدفمند اصلاح می‌شود

ژن درمانی روشی است که امید بیمارانی با نقص ژنتیکی را روحی دوباره بخشید و خوشبختانه محققان کشور نیز قدم‌های خوبی در این مسیر برداشته اند. به گونه‌ای که از نظر دانش و توان علمی مشکلی در کشور وجود ندارد.

 
فناوری در هفته
 
پیچینگ؛ راهی برای بین‌المللی شدن آثار ایرانی/ ۱۵ تیم به مرحله نهایی راه یافتند
سیدامیرآقایی، دبیرکمیته رسانه و محتوای دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص اولین دوره رویداد رویازی (پیچینگ انیمیشن ایران) گفت: این رویداد با هدف شفاف سازی اقتصاد انیمیشن، کمک به تولید و تامین محتوای داخلی، شتاب دهی به شرکت‌های خلاق، شبکه سازی متخصصان و مربیان و بازارسنجی محصولات همزمان با دو سالانه بین المللی پویانمایی ایران در اسفند ۹۷ برگزار خواهد شد.
 

حضور موفق زنان در مدیریت شرکت‌های دانش بنیان
زینب حمیدزاده مشاور امور بانوان معاونت علمی در دیدار با هیات بانوان لبنانی، با اشاره به حضور بانوان ایرانی در عرصه‌های مختلف علم، فناوری و نوآوری بیان کرد: ایران از نظر حضور زنان در توسعه اقتصاد دانش بنیان موفق عمل کرده است و کارنامه درخشانی دارد.

فناوری در هفته

وی افزود: بر اساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد در خصوص شاخص شکاف جنسیتی، میزان حضور زنان ایرانی در مقاطع مختلف آموزش عالی در کشور با مردان برابر است.

 

۲۵ میلیارد دستگاه اینترنت اشیاء تا سال ۲۰۲۰/ حریم شخصی و امنیت اطلاعاتی خط قرمز اینترنت اشیاء است
اینترنت اشیاء واژه‌ای نامانوس که هنوز جای خود را در گستره فضای مجازی باز نکرده، اما کم و بیش کاربران را درگیر خود کرده است. هر شی یا وسیله‌ای که به اینترنت متصل می‌شود و قابل کنترل و مدیریت از طریق بستر اینترنت هستند در سیطره اینترنت اشیاء قرارمی‌گیرد.

اما آنچه در حوزه اینترنت اشیاء بسیار حائز اهمیت است موضوع حفظ حریم خصوصی و امنیت اطلاعاتی است که از مشتریان و مصرف کنندگان دستگاه‌های اینترنت اشیاء به دست می‌آید و باید الزاماتی در این رابطه توسط دولتمردان وضع و تبیین شود تا امنیت این موضوع تهدید نشود.

خدمت سربازی را فناورانه انجام دهید/ کارت پایان خدمت در ازای کار در شرکت‌های دانش بنیان
توسعه فعالیت‌های دانش بنیان امروزه بسیار فراگیر شده و فناوری‌های طراحی شده توسط متخصصان داخلی در بسیاری از حوزه‌ها موجب پیشرفت و توسعه کشور شده است. اما چه بسیاری از فعالان حوزه دانش بنیان که در دوره تحصیل در دانشگاه و یا فارغ التحصیلی از آن ذهنشان درگیر موضوع سربازی است که دغدغه ذهنی آن‌ها می‌شود.

کارت پایان خدمت در ازای کار در شرکت‌های دانش بنیان/ حریم شخصی و امنیت اطلاعاتی خط قرمز اینترنت اشیاء است

چندی پیش با انعقاد تفاهم نامه میان معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و ستاد کل نیرو‌های مسلح آیین نامه و شیوه نامه‌ای برای پشتیبانی از فعالیت‌های نوآورانـۀ دانـش آموختگـان برتـرِ دانشـگاهی و حمایـت از نهادهـای فنّاورانـه تدوین شد تا دانش آموختگان برتر فناور در چارچوب قوانین و مقررات کشور بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.

«یوز» ایرانی به مرحله تولید پایلوت رسید
حرکت به سمت رشد و توسعه با استفاده از فناوری‌های روز دنیا و همگام شدن با آن‌ها موضوعی است که مورد توجه محققان و متخصصان داخلی کشور قرارگرفته و هریک از آن‌ها در جهت دستیابی به این فناوری‌ها تلاش می‌کنند.

تولیدوسایل نقلیه مجهز به قوای محرکه برقی از جمله خودرو و چهارچرخ در سایرکشور‌های دنیا شوق تولید این محصولات را در محققان و متخصصان داخلی جان بخشید و دست به کار تولید موتور سیکلت چهارچرخ برقی در قالب یک طرح کلان ملی شدند. موتور سیکلت چهار چرخ تمام برقی «یوز» توسط یک شرکت دانش بنیان ودر قالب طرح کلان ملی فناوری و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرحله تولید پایلوت رسید.

فناوری در هفته

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار