برای مرور مهمترین اخبار فناوری یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
مصطفی قانعی در خصوص دستیابی ایران به تولید داروهای زیستی، بیان کرد: برخی داروهای زیستی فناوری پیچیدهای دارند و تنها چند کشور این داروها را تولید میکردند؛ اما ایران نیز به جرگه تولیدکنندگان این نوع داروها پیوست.
وی افزود: کیفیت داروهای تولیدی در ایران با نمونههای مشابه خارجی برابری میکند و از نظر تاثیر دارویی، هیچ تفاوتی بین داروهای تولیدی در ایران و دنیا وجود ندارد.
نوآوران حوزه صنایعدستی تخفیف ۵۰ درصدی میگیرند مطابق دستورالعمل حمایت از حضور شرکتهای خلاق در نمایشگاههای منتخب داخلی شرکتهای خلاق علاقمند به حضور در نمایشگاه صنایع دستی از تخفیف ۵۰ درصدی بهره مند میشوند.
دبیرخانه برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق مطابق دستورالعمل حمایت از حضور شرکتهای خلاق در نمایشگاههای منتخب داخلی تا سقف ۲۰ میلیون ریال در سال از حضور این شرکتها در نمایشگاههای منتخب داخلی حمایت میکند.
در همین راستا درصورت تمایل شرکتهای خلاق متقاضی که سقف حمایتی آنها به پایان نرسیده باشد میتوانند از تخفیف ۵۰ درصدی جهت حضور در این نمایشگاه نیز بهرهمند شوند.
در حال حاضر در یک شرکت دانش بنیان، امکان تولید و تامین عوامل شکارگر مورد نیاز برای تولید محصول سالم با استفاده از کنههای شکارگر، برای استفاده در تمام عرصههای گلخانهای کشور فراهم شده است.
این شرکت دانش بنیان، با کمک متخصصان داخلی ۵۰ درصد نیاز داخلی را تامین کرده است که به گفته محمد خانجانی مدیر عامل شرکت عوامل مهار زیستی هکمتانه، این شرکت توانایی تامین نیاز کل کشور به این کنههای شکارگر را دارد؛ اما این موضوع در صورتی امکانپذیر است که از نظر شرایط مالی به اوضاع مناسبی برسیم.
با پرورش و رهاسازی کنه شکارگر در عرصههای گلخانه ای، علاوه بر مدیریت و مهار آفات مهم گلخانههای منطقه و کشور، مقادیر قابل توجهی سموم آفت کش که برای کنترل آفات استفاده میشد؛ دیگر استفاده نمیشود. محصول تولید شده، سمی باقی نمیگذارد و از این طریق، سلامت و ایمنی مصرف کنندگان را در بر دارد.
مرتضی براری رئیس سازمان فضایی کشور در پست اینستاگرام خود با اشاره به اینکه رویکرد شفاف سازی و پاسخگویی به انتقادات مطرح شده از حوزه فضایی اهمیت دارد، علت عدم تشکیل شورای عالی فضایی را مطرح و اظهار کرد: برنامه ۱۰ ساله اول فضایی از سال ۸۵ آغاز شد و تا سال ۹۵ ادامه داشت که این برنامه مبتنی بر توسعه فناوری فضایی و بومی سازی آن بود.
واقعیت مجازی به خدمت معماری درآمد واقعیت مجازی فناوریای است که در آن محیطی مجازی در جلوی چشمان کاربر قرار میگیرد و براساس حرکت سر و بدن آن محیط مجازی تعامل برقرار میکند. این فناوری توسط جمعی از جوانان هرمزگانی کشور بومی سازی شده است.
هنگامی که یک فرد هدست واقعیت مجازی را بر روی سر خود نصب میکند، در جلوی چشمان خود محیطی را مشاهده میکند که این محیط براساس تغییر موقعیت بدنش تغییر میکند و ذهن انسان پس از مدتی میپذیرد که در یک محیط واقعی قرار گرفته است. به این فضا، واقعیت مجازی گفته میشود.
یک شرکت دانش بنیان داخلی نیز چند سالی است که به این حوزه ورود کرده و به کمک جوانان ایرانی اقدام به ایجاد چنین فضایی کرده است. شرکت فضا زمان با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی شما را به دیدن فضاهای پیش از زمان ساخت میبرد، به این ترتیب کاربر درون محیط معماری قرار میگیرد و تمام زوایای آن را درک میکند.
پخش صدا هوشمند شد «تونل صدا» محصولی از فناوران ایرانی است که با تولید آن ایران در جایگاه پنجم کشورهای دارای این فناوری قرار گرفت.
«تونل صدا» ایدهای جالب و هیجان انگیز که توسط گروهی از جوانان به محصول تبدیل شد. این محصول نوعی اسپیکر است که صدا را تنها در یک جهت ارسال میکند. به این معنا که اگر دستگاه به سمت شما باشد صدا آن را میشنوید، اما افراد دیگری که تونل صدا به سمت آنها نیست صدایی نمیشنوند.
برنامه ریزی برای حوزه کودک در تمامی کشورهای از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا بافتن رج به رج آینده کشور به دست کودکان است. پس با فزونی دانش و علم بازیگران این حوزه، آنها نقش خود را به درستی ایفا میکنند.
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این حوزه وارد عمل شد. در این راستا به تازگی این صندوق کارگروهی با عنوان «کودک و آینده» را راه اندازی کرده است.
اکنون کارآفرینان و نوآوران ایرانی در حوزههای مختلف علمی حرفهایی برای گفتن دارند. سلولهای بنیادی، نانو و علوم شناختی از حوزههای مرز دانش هستند که جوانان و محققان ایرانی کمر همت را بسته اند تا با فعالیت آنها از قافله حرکت علمی دنیا عقب نمانیم.
در این میان باید فعالیت شرکتهای دانش بنیان در حوزههای مختلف را برجسته و چشمگیر دانست. شرکتهایی که در آنها جوانان و محققان خلاق کنار هم قرار گرفته اند و دستاوردهای مختلفی را برای جامعه به ارمغان آورده اند. شرکت دانش بنیان فناوران سپید جامگان یکی از آنها است که نمونه اولیه نسل جدید دستگاه جداسازی سلولی MACS را به صورت مجزا تولید کرده است. فناوری تولید این دستگاه «های تک» است و پیش از این تنها آلمان تولید کننده آن بود، اما با این اقدام محققان ایرانی و بومی کردن این فناوری در داخل کشورمان در جایگاه دوم دارندگان این فناوری پیشرفته قرار گرفت.
نانو ذرات طلا مواد مخدر را شناسایی میکند یک شرکت دانش بنیان، از سال ۸۸ فعالیت خود را با تولید «کلوئید» و «آپتا سنسور» بر پایه نانو ذرات طلا برای تشخیص مواد مخدری، چون کوکائین، مورفین و هروئین آغاز کرد.
یک شرکت دانش بنیان نانوذرات طلایی تولید میکند که در ساخت کیتهای نوآری، آپتاسنسورها و انتقال هدفمند داروها (به دلیل زیست سازگار بودن و عدم سمی بودن آن ها) به طور گسترده استفاده میشود.