استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: مهمترین ویژگی بیانیه گام دوم رهبر انقلاب تکیه بر جوانان است. در واقع روح اصلی پیام گام دوم تکیه بر جوانان است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسعود درخشان استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی در سلسله نشستهای تبیین بیانیه گام دوم هبر انقلاب که به همت سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: مهمترین ویژگی بیانیه گام دوم تکیه بر جوانان است. در واقع روح اصلی پیام گام دوم تکیه بر جوانان است.اما جوان کیست؟ به فرمودۀ رهبری کسی که نگاه، روحیه و عملکرد انقلابی و جهادی داشته باشد. به عقیدۀ بنده رهبر انقلاب جوانترین جوانان است، چون انقلابیترین نگاه و انقلابیترین روحیه را دارند و برای حفظ ارزشهای در مقابل استکبار انقلابیترین عملکردها را داشته و دارند. حال شما این نوع نگاه را با عملکرد دولتها مقایسه کنید.
وی افزود: برای این که فرمایشات رهبر انقلاب را درک کرده و بتوانیم از آن برنامه استخراج کنیم، باید جهانبینی خود را درست کنیم. برای شناخت افکار یک فرد باید ببینیم جهانبینی، دیدگاه و نگرشش چیست. اگر میان اندیشههای ما و جهانبینی او فاصله زیادی وجود دارد باید بدانیم نمیتوانیم با او برنامه مشترکی داشته باشیم، در حقیقت آب در هاون کوبیدن است مگر این که فاصله میان این دو را کم کنیم.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: رهبری میفرماید در اقتصاد کشور چالشهای درونی و بیرونی داریم و اصل چالشها درونی است. بنده نیز مهمترین عیب ساختار اقتصاد ملی را وابستگی نفت به اقتصاد میدانم. چون نگاه دولت مردان در طول تاریخ ایران به ذخایر نفتی چیزی نبود جز منبعی برای کسب درآمدهای ارزی. اکنون نیز چنین نگاهی وجود دارد. چرا به این مصیبتها گرفتار شدهایم؟ چون نفت را منبع کسب درآمدهای ارزی میدانیم.
درخشان اظهار کرد: برخی صرف پول نفت در کالاهای مصرفی و زر و برق را رشد اقتصادی میدانند در حالی که این موضوع سبب وابستگی بیشتر اقتصادی میشود. نفت و گاز باید قطب توسعه کشور شود. دانشکدههای فنی و مهندسی ما باید به دنبال خدمت به نفت و گاز باشند. بدانیم در سال ۱۴۲۰ بحران انرژی خواهیم داشت. چون ۶۰ درصد انرژی کشور در یک میدان (پارس جنوبی) تأمین می شود؟ آیا این اقتصاد مقاومتی است؟ پارس جنوبی دو سال پس از رفتن آقای روحانی گرفتار افت فشار میشود. باید توربین بسازیم تا بتوانیم گاز را با فشار به سراسر کشور منتقل کنیم.
وی افزود: بسیاری از مشکلات در سطوح عالی کشور به سبب عدم درک مفهوم تقابل میان اسلام و استکبار است. ما باید بدانیم جزئی از جهانیم و باید با دیگران رابطه دوستانه داشته باشیم یعنی با یک دیگر کار کنیم، ولی این معنایش این نیست به تعارض میان اسلام و استکبار توجه نکنیم.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه گفت: اسلام و استکبار تقابل دوگانه دارند و هیچ کدام به سمت یک دیگر میل نمیکنند مگر این که اسلام آمریکایی باشد، چون تقابل میان این دو دائمی است و مقاومت نیز دائمی است. بدون شناخت این دیدگاهها ورود به چنین مباحثی منتج به ثمرات رضایت بخش نمیشود و متأسفانه خیلی از مسئولین ارشد کشور چنین دیدگاهی را قبول ندارند.
درخشان اضافه کرد: میگویند شما تندرو هستید، دنیا را نمیشناسید و دنیا محل تعامل است ما باید به دنبال بُرد بُرد باشیم. اینها شاید به این ایدئولوژی توجه نمیکنند که همکاری و تعامل تا مرز خط قرمزها امکان پذیر است، ولی پس از آن میسر نیست.