دانش آموزان انجمنهای اسلامی استان فارس وارد میدان شدند و همزمان با میلاد با سعادت منجی عالم بشریت به تخت جمشید رفتند و با اهدای گل و آیاتی از قرآن کریم، توریستهای خارجی را با دین، آداب و فرهنگ ایرانی آشنا کردند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، قرن ۲۱ به سبب گسترش ارتباطات بین مردم در نقاط مختلف دنیا قرن ارتباطات است و این موجب شده که دنیای بزرگ اطراف ما را دهکده جهانی بنامند؛ همین گسترش روزافزون ارتباطات بین جوامع مختلف و تسهیل سفر بین نقاط مختلف دنیا سبب ایجاد شیوههای جدید در گفتمان سازی و تبلیغات عقیدتی، دینی و مذهبی شده است.
درباره تبلیغات دین اسلام در حوزه بین الملل هم حجم عظیم عقب افتادگی در استفاده از روشهای نوین در تبلیغات دین اسلام بر کسی پوشیده نیست و هرکس که وارد کار در حوزه بینالملل میشود، اولین چیزی که توجهش را جلب میکند حجم زیاد فرصتهایی است که میتوان از آنها برای پیشبرد آرمانهای اسلامی استفاده کرد، اما متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته اند. تصور کنید بازخوردهای مثبت برخی پویشهای اسلامی در اروپا مانند تقدیم گل به بانوان و مواردی از این دست را که به خاطر استفاده درست از ابزار تبلیغی چقدر توانست در اروپا که در امور رسانهای و تبلیغی پیشگام است، موفق ظاهر شود.
یکی از این عرصهها گردشگری مذهبی است. توریستهایی که با هزینه خود به ایران میآیند، بدون اینکه با فرهنگ و مذهب ایرانیان آشنا شوند، فقط چند بنای تاریخی را میبینند و میروند! در حالی که مشتاق آشنایی با فرهنگ و رسوم و دین مردم ایران هستند و این فرصت سوزی بزرگ در داخل مرزهای کشورمان را خود ما داریم انجام میدهیم.
استان فارس، همچون استان تهران و استان اصفهان، مقصد شماره یک گردشگری بین المللی در ایران است. شهر تاریخی و دیدنی مرودشت، جایی است که بخشی از فرهنگ و تمدن بزرگ ایران زمین را میتوان در محوطههای باستانی آن که ثبت جهانی شده است، مشاهده کرد. شاید بتوان گفت: سفر به ایران برای یک گردشگر خارجی، بدون تماشای تخت جمشید، توفیق چندانی ندارد. چرا که یکی از مهمترین و معروفترین آثار تمدنی و ظرفیت گردشگری بین المللی ایران در این استان قرار دارد.
دانش آموزان انجمنهای اسلامی استان فارس هم از این فرصت بی بدیل استفاده کردند و وارد میدان شدند و همزمان با میلاد با سعادت منجی عالم بشریت به تخت جمشید رفتند و با اهدای گل و آیاتی از قرآن کریم، قدمی در آشنایی گردشگران غیر مسلمان با دین اسلام و منجی عالم بشریت برداشتند.
به همین منظور به سراغ مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان استان فارس که میتوان گفت: لیدر این بچه انجمنیها برای رقم زدن این اتفاق بزرگ بود، رفتیم و در این زمینه با او به گفتگو نشستیم.
روح الله ذاکرین مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی استان فارس با اشاره به این که امسال چهارمین سال است که دانش آموزان برای تبلیغ دین اسلام در بین گردشگران خارجی به تخت جمشید میروند گفت: این اتفاق از چهار سال پیش در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان کلید خورده است و همزمان با میلاد امام عصر (عج) دانش آموزان در میان توریستهای خارجی میروند و آنها را با دین، آداب و فرهنگ ایرانی آشنا میکنند.
وی گفت: این جریان برای دانش آموزان ما در درجه اول جنبه خودسازی دارد، زیرا آنها برای اینکه به این میدان بیاید از یک ماه قبل آماده میشوند، در کلاسهای اساتید دانشگاه ادیان مینشینند و از ارتباطات گرفته تا مهدویت را میآموزند و حتی محتواهایی که به توریستها اهدا میشود پس از جلسات کارشناسی با اساتید مختلف استخراج میشود.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی استان فارس گفت: هرسال برنامه ما به لطف خداوند و عنایات امام زمان (عج) کاملتر میشود و نقاط ضعف سالهای گذشته برطرف میشود میتوان گفت: امسال کار تبلیغی ما نسبت به سالهای گذشته با موفقیت بیشتری همراه بود.
ذاکرین درخصوص برنامه امسال دانش آموزان انجمنهای اسلامی خاطرنشان کرد: امسال حدود ۲۰ دانش آموز دختر که اغلب از مسئولان انجمن در مدارس بودند به تخت جمشید رفتند و با تشکیل گروههای ۵ نفره در میان توریستهای خارجی رفتند.
وی گفت: دانش آموزان ما همگی مسلط به زبان انگلیسی هستند و با توریستهایی که از کشورهایی ایتالیا، اسپانیا، امریکا و کانادا آمده بودند توانستند به راحتی ارتباط برقرار کنند و پیام ایران و اسلام را به آنها رساندند. دانش آموزان با هدیه دادن شاخههای گل محمدی و یک آیه از قرآن کریم و بروشوری از فرهنگ و رسوم و دین مردم ایران سراغ گردشگران خارجی رفتند که این هدایا بسیار مورد توجه توریستهای خارجی قرار گرفت تا آنجا که حاضر بودند از وقت یک ساعته خود که برای بازدید از اماکن تاریخی گذاشته بودند را به دانش آموزان ما اختصاص دادند.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی استان فارس گفت: پوشش کامل دانش آموزان کم سن و سال اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان حیرت گردشگران خارجی را برانگیخت و حتی در ایستگاههای صلواتی که بچههای انجمن اسلامی در تخت جمشید بنا کرده بودند، آمدند و با شربت و شیرینی پذیرایی شدند و بازار سلفی و عکس دسته جمعی هم حسابی داغ بود.
شاید بتوان گفت: در دوره و زمانهای که گردشگری یکی از مهمترین موضوعات در اقتصاد جهانی به حساب میآید و صریب نفوذ تبلیغی گردشگری نیز در گردش عقاید و اطلاعات بسیار تاثیرگزار است، و در حالی که اساساً این موضوع در کشور ما همیشه اسیر بی توجهی یا بی تدبیری بوده، دانش آموزان مرودشتی آستین همت بالا زدند تا نشان دهند که روحیه مجاهد میتواند هر موضوع روی زمین ماندهای را جبران کند و در آن پیشگام شود. شاید در نگاه اول هیچکس از دانش آموزان انتظار چنین کاری نداشته باشد، چه آنکه بسیارند سازمانها و نهادهای عریض و طویلی که برای چنین کاری تاسیس شده اند. ولی واقعیت میدان عمل با آن چه در اساسنامهها آمده متفاوت است و این یعنی اعتماد به دانش آموزان نتایج شگرفی دارد. شاید بهتر باشد نهادهای این چنین در کنار دانش آموزان قرار گیرند تا هم افزایی محتوایی و پشتیبانی فکری بتواند به این حرکت خودجوش و مبارک کمک نماید. حرکتی متکی بر احترام و محبت، این دو رکن مهم و حیاتی در انتقال فرهنگ.