کد خبر:۷۶۰۲۰۳
رئیس دومین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش‌بالینی:

آزمایشگاه جامع پیش بالینی یک مرکز منحصربفرد است/ در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی پیش بالینی به خودکفایی رسیده‌ایم

رئیس دومین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی گفت: یکی از ویژگی‌های منحصربفرد آزمایشگاه جامع پیش بالینی بومی‌سازی تمام تجهیزات آن است.
آزمایشگاه جامع پیش بالینی یک مرکز منحصربفرد است/ در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی پیش بالینی به خودکفایی رسیده‌ایم
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محمدرضا آی، رئیس دومین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی اظهار کرد: آزمایشگاه جامع پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران بسیار منحصربفرد است و در دو حوزه خاص فعالیت چشمگیری دارد.

وی ادامه داد: این آزمایشگاه اولین آزمایشگاهی است که محققین می‌توانند تحقیقات پیش بالینی را قبل از انجام آزمایش بر روی انسان و روی موش انجام دهند.

رئیس دومین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی گفت: در گذشته تحقیقات پیش بالینی بر روی موش با دستگاه‌های انسانی انجام می‌شد و با توجه به اختلاف ابعاد انسان با موش دقت این تحقیقات پایین بود و برای این کار نیازمند دستگاه‌های خاص و برجسته بودیم و از آنجا که ایران در این حوزه تحریم است، امکان خرید چنین تجهیزاتی وجود نداشت.
 
آی با اشاره به اینکه دستگاه‌های آزمایشگاهی پیش بالینی جزو تجهیزات هایتک بوده و شرایط تحقیق بر روی بیماری‌های خاص را دارد، تصریح کرد: محققین ایرانی با تلاش و تکیه بر توان خود توانستند با کمک شرکت‌های دانش بنیان تمام این دستگاه‌ها را با استفاده از تجهیزات داخلی بسازند و در واقع مهمترین ویژگی این آزمایشگاه بومی بودن آن است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این آزمایشگاه بومی می‌باشد هزینه آن از نمونه‌های خارجی کمتر بوده و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سال و نیم پیش در دانشگاه تهران راه اندازی شد؛ اما به همه محققین کشور خدمات ارائه می‌داد.

رئیس دومین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی با اشاره به اینکه این تجهیزات در کشور در گذشته وجود نداشته و محققین تحقیقات بنیادی را رها کرده اند، گفت: معرفی آزمایشگاه جامع پیش بالینی به محققین کار سختی است و به ناچار باید برنامه‌های خاصی را در این حوزه پیش بینی کنیم.

آی در خصوص برنامه‌های معرفی آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه تهران گفت: تقریبا سال گذشته ۶۵۰۰ نفر ساعت در حوزه پیش بالینی کلاس داشتیم و طی یک سال و نیم گذشته تیم‌های مختلفی به آزمایشگاه‌های کشور مراجعه می‌کنند و تقریبا در ۳۶ محل آزمایشگاه ۷۲۰ ساعت نفر کلاس نیز برگزار شده است.

وی ادامه داد: طی یک سال و نیم گذشته هزار نفر بازدیدکننده و مهمانان ویژه از کشور‌های خارجی و دانشگاه‌های داخلی در این آزمایشگاه داشته ایم.

رئیس دومین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی در خصوص مهمانان خارجی بازدیدکننده از آزمایشگاه جامع پیش بالینی دانشگاه تهران گفت: وزیر علوم کشور سوئیس و فیلیپین و هیئتی از کشور سوئد از این مرکز بازدید داشته اند.

آی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۱۰ نفر عضو هیئت علمی از سراسر کشور ۱۰۲ تحقیق در این حوزه را ثبت کرده اند و ما فکر می‌کنیم این سمپوزیوم می‌تواند راه مناسبی برای معرفی آزمایشگاه جامع پیش بالینی باشد.
 

رئیس دومین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی در خصوص لزوم برگزاری این سمپوزیوم گفت: این سمپوزیوم ویژه اساتید و پژوهشگران پزشک، متخصصین پزشکی، علوم پایه پزشکی و مهندسی، دندان پزشکی و داروسازی است و در دانشگاه علوم پزشکی تهران در 12 اردیبهشت ماه با هدف ترویج تحقیقات در حوزه پیش بالینی برگزار می شود.

 

وی با اشاره به ماموریت های آزمایشگاه جامع پیش بالینی تصریح کرد: ترویج تحقیقات در حوزه پیش بالینی، معرفی خدمات و امکانات آزمایشگاه پیش بالینی و همچنین معرفی کاربردهای تصویربرداری در حوزه های مختلف علوم پزشکی و مهندسی و ارائه نتایج تحقیقات در حوزه های تصویربرداری پیش بالینی در علوم پایه پزشکی از مهمترین اهداف برگزاری این رویداد ملی است.

 

آی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از بخش های مهم جانبی در این سمپوزیوم برگزاری پنل تخصصی کاربرد نانو ذرات در تصویربرداری پیش بالینی است و با توجه به اینکه کاربرد نانو ذرات در تصویربرداری امروزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است، این پنل با هدف تبادل اطلاعات متخصصین و اساتید برجسته برگزار خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار